Goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar hebben we allemaal wel. Elk jaar proberen we in januari ons leven weer een beetje te verbeteren. Onze redactie zet de populairste en meest voorkomende goede voornemens voor je op een rij. Met welke goede voornemens ga jij dit nieuwe jaar beginnen?

1. Afvallen en gezonder leven

Veel mensen stellen zichzelf als doel om af te vallen en gezonder te gaan leven in het nieuwe jaar. Dit kan door middel van het volgen van een gezond voedingsschema, het nemen van voedingssupplementen en het zorgen voor regelmatige lichaamsbeweging.

Gezonder leven in het nieuwe jaar kan ook betekenen dat je minder junkfood gaat eten en meer fruit, groenten en volkorenproducten gaat eten. Het aanpassen van je voedingspatroon in combinatie met joggen, fietsen, zwemmen of naar de sportschool gaan zorgt ervoor dat je snel je gewicht kunt verminderen.

Gezond leven als goed voornemen

2. Meer tijd besteden aan familie en vrienden

Het is belangrijk om tijd te maken voor de mensen die je liefhebt, en veel mensen stellen zichzelf daarom als doel om meer tijd te besteden aan hun familie, vrienden en vriendinnen. Dit kan door middel van het plannen van regelmatige uitjes en samenkomsten. Het is leuk om regelmatig afspraken te maken om te lunchen, te dineren of te ontspannen met vrienden en familie.

3. Stoppen met roken

Dit is misschien wel het meest genoemde goede voornemen voor het nieuwe jaar. Roken is slecht voor de gezondheid en veel mensen willen daarom in het nieuwe jaar stoppen met roken. Dit kan met behulp van professionele hulp, zoals nicotinevervangers en ondersteuning van familie en vrienden. Veel mensen willen in het nieuwe jaar stoppen met roken om hun gezondheid te verbeteren en geld te besparen. Dit is één van de goede voornemens die ook zorgt voor een gezonder leven en voor het besparen van geld.

4. Meer geld besparen

Veel mensen willen in het nieuwe jaar meer geld besparen, om zo hun financiële situatie te verbeteren. Dit kan door het maken van een budgetplan en het beperken van onnodige uitgaven. Door bewust te kiezen voor goedkopere opties, kleine uitgaven te beperken en beter te plannen om geld te besparen op grote aankopen, kun je direct geld besparen. Ook stoppen met roken zorgt ervoor dat je geld over kunt houden aan het eind van de maand.

Geld besparen als goed voornemen

5. Studeren en meer tijd besteden aan persoonlijke groei

Meer tijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling en het volgen van een studie, is ook één van de goede voornemens die vaak genoemd wordt door mensen. Dit kan door het volgen van cursussen, workshops of seminars, het lezen van boeken of het opdoen van nieuwe vaardigheden. Dit kan helpen om nieuwe vaardigheden te leren en persoonlijke doelen te bereiken. Ook mediteren, yoga doen of naar een therapeut gaan kan zorgen voor persoonlijke groei.

6. Een nieuwe baan of promotie maken

Zit jij nog op de goede plek qua baan en ambities voor je werkleven? Of droom jij al een tijdje over een andere baan? Wil je promotie maken, of wil je een compleet andere kant op qua werk?

Veel mensen maken het voornemen om beter te presteren op hun werk in het nieuwe jaar of om op zoek te gaan naar een nieuwe baan of uitdaging. Dit kan betekenen dat ze meer uren gaan werken, betere werkmethoden gaan ontwikkelen of doelen gaan stellen. Ook kiezen sommige mensen ervoor om te gaan solliciteren of om eindelijk hun droom te gaan verwezenlijken om een eigen bedrijf te starten.

7. Meer tijd besteden aan hobby’s en persoonlijke interesses

Veel mensen willen in het nieuwe jaar meer tijd besteden aan hun hobby’s en persoonlijke interesses, om zo hun leven te verrijken en meer te ontspannen. Dit kan door het plannen van regelmatige tijd voor deze activiteiten. Zorg dus voor voldoende tijd in je agenda voor hobby’s en activiteiten die je leuk vindt, zoals sporten, films of series op Netflix kijken, muziek maken of lekker een boek lezen.

8. Meer reizen

Zou jij graag meer willen reizen in het nieuwe jaar? Rondom de jaarwisseling is ook meer reizen één van de goede voornemens die vaak ter sprake komt. Mensen stellen zichzelf als doel om in het nieuwe jaar meer te reizen, om nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Dit kan door het maken van een reisplan en het sparen van geld voor deze reizen. Direct een reis boeken aan het begin van het nieuwe jaar kan helpen om dit goede voornemen een goede start te geven.

Meer reizen als populaire goede voornemens

9. Betere communicatie

Sommige mensen maken het voornemen om beter te communiceren in het nieuwe jaar. Dit kan betekenen dat ze luistervaardigheden gaan ontwikkelen, beter gaan samenwerken of conflicten beter gaan oplossen. Dit voornemen kan zorgen voor meer rust en betere harmonie in je relatie, of in je werk.

10. Minder stress en meer rust

Veel mensen willen in het nieuwe jaar minder stress ervaren en meer rust in hun leven. Dit kan door het aanpassen van de dagelijkse routine, het beperken van verplichtingen en het zoeken van ontspanningsmethoden zoals sport, een hobby, meditatie of yoga. Ook het plannen van vakanties zodat je iets hebt om naar uit te kijken kan helpen om minder stress en meer rust te gaan ervaren in het nieuwe jaar.

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Heb jij al goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Waar ga jij mee aan de slag na de jaarwisseling? Heb je specifieke ambities of doelen die je graag wilt gaan behalen? Het is belangrijk om je doelen haalbaar te maken en ook goed te definiëren. Misschien kun je ze ergens opschrijven, zodat je een goede herinnering en een stok achter de deur hebt. Het is dan makkelijker om het vol te houden en je goede voornemens ook echt in praktijk te gaan brengen.

Lijstje met doelen en goede voornemens

We wensen je in ieder geval veel succes met nastreven en behalen van je eigen doelen en goede voornemens! En natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar! Maak er iets moois van. Een jaar waarin je al je doelen kunt bereiken, je goede voornemens kunt volhouden en je wensen werkelijkheid worden.