Heb jij nog een draagzak liggen die je kunt missen? Doneer je draagzak dan aan een vluchteling via de actie van Because We Carry. Elk jaar zamelt Because We Carry draagzakken in voor de vluchtelingen die op het eiland Lesbos aankomen. Zodat moeders en vaders hun kindjes dichtbij kunnen dragen en hun handen vrij hebben om zich (langer) te kunnen voortbewegen.

Wat is Because We Carry?

Because We Carry is een erkende ANBI organisatie. De mensen van Because We Carry geloven erin dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen.

Om de hulp die ze vanuit Because We Carry bieden zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen ze ter plekke waar het meeste behoefte aan is. Ze hebben de goedkeuring van de UNHCR en werken intensief samen met andere hulporganisaties, zoals o.a. Movement On The Ground en The Giving Food Truck.

Doneer je draagzak via Because We Carry en maak een verschil

Het ontgaat niemand: de schrijnende situatie van de (veelal Syrische) vluchtelingen die massaal een veilig heenkomen zoeken in Europa. Onder hen zijn veel gezinnen met (jonge) kinderen, onzeker over wat de toekomst brengt. Ik voel me soms behoorlijk machteloos, want hoe kun je die mensen in vredesnaam helpen vanuit hier? Nu zijn er lieve en dappere mensen die hier in Nederland, maar ook ter plaatse (kleine) initiatieven opzetten om de mensen enigszins ‘op weg’ te helpen, bijvoorbeeld met het uitdelen van water en voedsel, petjes tegen de zon, of het inzamelen en uitdelen van draagzakken voor baby’s en kinderen.

De vluchtelingen die in Griekenland aan land komen hebben meestal een barre tocht achter de rug en nog een lange reis voor de boeg naar de volgende bestemming. Je kunt je voorstellen dat het erg zwaar is, figuurlijk en ook letterlijk, om met je kindje op de arm die reis te moeten maken. En dat het een onzekere en angstige reis is, voor zowel papa en mama als het kind. Hoe fijn is het dan om je baby of dreumes dichtbij je te dragen, waar het veilig voelt? Doneer je draagzak via Because We Carry en maak een verschil in het leven van deze mensen.

Doneer je draagzak

Doneer je draagzak tijdens de jaarlijkse inzameling

Jaarlijks organiseert Because We Carry een inzameling met draagzakken. Doneer je draagzak tijdens deze jaarlijkse inzamelingsactie. Alle draagzakken zijn welkom, zowel ergonomische als de zogenaamde niet-ergonomische draagzakken. Zowel voor baby’s als voor peuters en kleuters. Hoewel ergonomisch dragen beter is, is de nood in de kampen zo hoog dat het dragen van een baby belangrijker is dan de manier waarop. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ouders aan een draagzak geholpen kunnen worden op Lesbos.

Andere manieren om te helpen

Heb je geen drager om te doneren? En wil je toch je steentje bijdragen? Via de website van Because We Carry is het ook mogelijk om een financiële bijdrage te doen. Elke donatie is van harte welkom! Meer informatie over het rekeningnummer voor donaties en het inzamelen vind je op de site van Because We Carry. Alle kleine beetjes helpen! <3