Met een baby of kinderen in huis, verschuift de aandacht van de relatie. Voorheen had je alle tijd voor elkaar als partners en geliefden, maar met kinderen in huis vervul je meer de papa en mama rol. Voorkom dat jouw relatie een dip krijgt en zorg ervoor dat je jouw relatie goed blijft onderhouden. Lees gauw verder voor handige tips en advies om jouw relatie spannend te houden en goed te onderhouden.

Date!

Tijd voor elkaar is van groot belang. Met de komst van een kleine, kun je elkaar soms helemaal kwijtraken. De volledige aandacht is gericht op de baby en de kinderen. Hierdoor kun je langs elkaar heenlopen. Een goede manier om ook de relatie te onderhouden, is door regelmatig te daten. Jazeker, ga maar weer eens ouderwets een avondje naar de bios of lekker uit eten samen. Het is enorm belangrijk om kwalitatieve tijd met elkaar te besteden, zonder kinderen. Zo kun je even uit die papa en mama rol komen en weer van elkaar genieten als partners. Huur een oppas in en ga gezellig met z'n tweeën eropuit.

Flexibel zijn

Voorheen hoefde je alleen met elkaar rekening te houden, maar met kinderen erbij is het soms veel lastiger om even tijd voor elkaar te vinden. Waar je voorheen precies wist wanneer eens even exclusieve tijd met elkaar kon besteden, moet je nu wat flexibeler zijn. Mist jullie relatie fysiek contact door de komst van de kinderen? Wees wat flexibeler! Dutjestijd voor jouw peuter, betekent hele andere tijd voor de ouders.

Een extra vriendje in bed

Maak jullie relatie spannender, met leuke seks standjes of met een ‘extra vriendje’ in bed. Dat hoor je goed. Neem niet een persoonlijke vriend het bed in, maar er zijn genoeg andere kleine hulpjes die jullie relatie een stuk spannender kunnen maken. Kijk eens op easytoys.be en zoek samen een speeltje uit voor in bed. Het geeft een nieuwe invulling aan jullie relatie en kan zorgen voor extra spice in bed.

Tijd met z'n tweeën

Je hoeft de deur niet uit te gaan om meer tijd met elkaar te besteden. Je kunt ervoor kiezen wanneer jouw kinderen nog jong zijn, om apart te eten. Zorg eerst dat jouw baby of peuter gegeten heeft en ga daarna gezellig samen met jouw partner aan tafel. Het zijn deze kleine momenten die extra invulling aan jouw relatie kunnen geven. Het biedt de tijd om weer even samen te zijn en alleen met elkaar bezig hoeft te zijn.

Jouw relatie verandert wanneer er kinderen komen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat jouw relatie inzakt of dat je elkaar kwijt raakt. Leer om andere invulling te geven aan jouw relatie wanneer je ouders wordt. Er zijn genoeg manieren waarop je jouw relatie weer wat spannender maakt. Zorg voor genoeg kwalitatieve tijd met elkaar en zorg ervoor dat je af en toe uit die papa en mama rol kunt stappen, om weer geliefden van elkaar te zijn.