Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

De kinderkamer inrichten is een leuke klus voor iedere ouder. Het enige wat het inrichten van de kinderkamer lastig maakt, is dat er zoveel keuze is! Hoe kies je bijvoorbeeld het beste design voor het kamertje? En, wat zijn de leukste meubels voor op de kinderkamer? In dit artikel lees je meer over handige en vooral leuke meubels om de kinderkamer gezellig aan te kleden.

Inspiratie opdoen

Een grote fout die veel ouders maken als het aankomt op de inrichting van de baby- of kinderkamer, is dat ze zonder plan te werk gaan. Lukraak bij woonwinkels of webshops meubels kopen voor de kinderkamer kan uitmonden tot een ratjetoe. Je hebt dan leuke meubels, maar er is geen uniforme stijl te bekennen. Hierdoor kan de kamer rommelig ogen en kan deze nooit echt af voelen. Zorg er daarom voor dat je met een plan aan de slag gaat. De eerste stap is inspiratie opzoeken. Wat vind jij leuk en vooral, wat vind jouw kind leuk. Wil je bijvoorbeeld een kinderkamer in een jungle stijl? Zoek dan naar passende voorbeelden en sla deze op. Hierdoor heb je een soort blauwdruk voor de stijl van de kinderkamer. Dit maakt het zoeken naar de juiste meubels en accessoires voor de kinderkamer een stuk eenvoudiger.

Comfort

Belangrijk voor de meubels in de kinderkamer is het comfort. Een prinsessenbed kan er prachtig uitzien, maar wanneer deze niet lekker licht, is het alsnog een miskoop. Houd altijd rekening met het comfort van de meubels die je koopt. Dit betekent ook dat je bijvoorbeeld niet een te kleine bureautafel en stoel koopt en een kledingkast kiest waar jouw kind ook echt bij kan. Maak de kamer comfortabel voor jouw zoon of dochter.

Een hangstoel

Wat is er nu heerlijker dan op bed een boek lezen of een game spelen? Nou ditzelfde, maar dan in een hippe hangstoel voor op de kinderkamer. De hangstoel is een dikke trend vandaag de dag voor de kinderkamer. Deze hangstoel heeft een speelse uitstraling en het is een perfecte toevoeging aan de kinderkamer. Zo heeft jouw zoon of dochter een eigen relaxte plek om in te hangen of te spelen. De hangstoel geeft de kinderkamer direct een leuke en speelse uitstraling.

De hoogslaper

Wil je meer ruimte in de kinderkamer creëren? Op deze manier kan jouw kind gewoon de Lego aan het einde van de dag laten staan of kan er een bureau geplaatst worden op het bed. Een hoogslaper is een uitkomst voor iedere kinderkamer. Zo kan de volledige oppervlakte worden benut en lijkt de kinderkamer direct een stuk groter. Daarnaast is het voor kinderen ook geweldige om een hoogslaper te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een speels model met een glijbaan om uit bed te komen. Zo staan jouw kind iedere ochtend met een goed humeur op!

Wel of geen kledingkast?

Het is handig dat jouw kinderen zelf bij hun kleren kunnen. Zeker wanneer zij zichzelf kunnen aankleden, is het handig om een kledingkast op de kinderkamer te hebben. Maar toch is het slim om deze keuze te wel of geen kledingkast goed te overwegen. Deze kast neemt namelijk heel wat ruimte in beslag. Wil je meer speelruimte op de kinderkamer? Plaats de kledingkast van jouw kind dan liever in een andere kamer of voeg de kleren toe aan jouw kledingkast. Zo creëer je eenvoudig extra ruimte.

De verlichting

Met de verlichting kun je de kinderkamer pas echt sfeer geven! Er zijn veel leuke en speelse opties voor verlichting op de kinderkamer. Wat dacht je van een mooie berenlamp of een lief nachtlampje in de vorm van een wolk voor op het nachtkastje. Ook geef je kinderkamer een uniek tintje met sfeerverlichting. Hang lichtsnoeren zwierig over het hele plafond. Het lijkt 's avonds dan net een feeënwereld wanneer het licht aan gaat.

Wil jij ook de kinderkamer tot een waar sprookje maken voor jouw kinderen? Kies dan voor een goede inspiratiebron en blijf bij jouw concept. Zo voorkom je dat het een rommeltje van stijlen wordt. Een kinderkamer is niet compleet zonder een hangstoel. Dit geeft de kinderkamer een gezellige en comfortabele uitstraling. En, hoe ga jij de kinderkamer inrichten?