Winterjas in de auto levensgevaarlijk voor kind

We willen onze kinderen allemaal beschermen tegen kou. Dus pakken we ze in de winter lekker in met dikke jassen en sjaals. Ook in de auto. Als ik mijn zoon in zijn winterjas in de autostoel zet, is het altijd een mislukte mix tussen Kenny uit Southpark (want oranje...

Verjaardag vieren

Het is zaterdag, half twaalf 's avonds. We wachten met smart op mijn man, Pascal, omdat we zo dadelijk zijn verjaardag vieren. Gelukkig is hij er bijna want mijn jongste houdt het niet meer uit van de slaap. 'Zijn alle voorbereidingen klaar, meiden?' Het vakkundig...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

Een eigen thuisbioscoop! Wie droomt er niet van? Met een abonnement op Netflix, Disney+ of Videoland kun je veel films streamen. Dit zijn onze filmtips voor je eigen thuisbioscoop. Tips om thuis heerlijk te genieten van een goede film.

Als het gaat om de entertainmentindustrie dan is er de laatste 50 jaar zeer veel veranderd. Vroeger kon je alleen een mooie film in de bioscoop kijken. Bioscopen zijn er gelukkig nog steeds. Ikzelf vind het altijd heerlijk om er naar toe te gaan met mijn vriend of met mijn zoontje, want het brengt toch altijd een bijzondere ervaring met zich mee. Maar toch is het ook wel fijn wanneer je thuis een film kunt kijken.

filmtips-thuisbioscoop-goede-tv-abonnement

Een goede tv is een must

Om de ultieme ervaring te hebben wanneer je thuis films wilt kijken is een goede tv een must! Ook een surround systeem of een goede Sonos helpt om de ultieme bioscoopervaring in huis te halen. Als je dit geregeld hebt, moet je zorgen voor een goed internet en TV abonnement. Je kunt dan dagelijks geweldige films kijken tegen een scherpe prijs. En als extra voordeel geniet je ook direct van razendsnel internet. Met een goed internet en tv abonnement haal je entertainment én snelheid in huis.

Als je alles op orde hebt voor de ultieme thuisbioscoop, rest alleen nog de vraag: Maar wat voor soort films zijn leuk om te kijken? In dit artikel geven wij enkele leuke filmtips voor je eigen thuisbioscoop.

Filmtips voor je eigen thuisbioscoop #1: Shawshank Redemption

Misschien heb je wel eens van de film gehoord, want het wordt door velen gezien als één van de beste films ooit gemaakt. De film gaat over een bankier die onterecht wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij zijn vrouw zou hebben doodgeschoten. Voor de rest gaan we natuurlijk niets vertellen, want dan is de spanning ervan af. De film kent een zeer fijne sfeer en zeer bijzondere personages. Personages die je jaren bij kunnen blijven en waar je ongeremd van kunt genieten. De film is leuk voor jong en oud.

Filmtips voor je eigen thuisbioscoop #2: Goodfellas

Ben jij een groot liefhebber van maffiafilms? In dat geval kun je natuurlijk The Godfather-reeks kijken. Deze is namelijk fantastisch, maar misschien heb je deze in het verleden al eens gezien. Bovendien duren die films erg lang. Wil je liever een iets kortere film kijken die vrijwel even goed is? In dat geval is Goodfellas echt een aanrader. Het genre maffia speelt namelijk een grote rol, maar achterliggend gaat het ook om gezinsrelaties en dat maakt het voor iedereen erg leuk om eens te bekijken.

Filmtips voor je eigen thuisbioscoop #3: The Florida Project

Ben je een liefhebber van meer independent films? The Florida Project is een film die je onder de definitie arthouse kunt scharen. De gebaande paden van een regulier script worden niet gevolgd. Je moet er dus wel een goede spanningsboog voor hebben. Maar als je eenmaal in het verhaal zit, dan laat de film je niet meer los en zal deze nog weken in je hoofd nagalmen.

Het is ook een film die maatschappelijk relevante thema’s aan de kaak stelt. Je kunt er nadien dus ook heerlijk over napraten onder het genot van een drankje en een hapje. Het is een heerlijke film om met een goede vriendin te kijken. Maar als je een partner hebt die ook van arthouse houdt, dan kun je de film ook met hem bekijken.

filmtips-thuisbioscoop-netflix-discovery-videoland

Mocht je op zoek zijn naar meer tips om heerlijk een avond weg te dromen met een film, of mocht je liever een serie kijken, dan raad ik je aan om ook mijn blog met feelgood series en films op netflix te lezen. Ik heb daarin, met hulp van onze volgers op Instagram, een mooi overzicht gemaakt met films en series die zeker niet in je lijstje mogen ontbreken.