De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Voorlezen voor je kind is niet alleen leuk en ontspannend, het is ook leerzaam! Maar hoe begin je? En wanneer? En wat lees je dan voor? Je kunt je kindje bijvoorbeeld aanmelden bij de bibliotheek om daar diverse boeken te kunnen lenen en voorlezen. Maar je kunt ook kiezen voor een Kinderplezier boekenpakket, waarbij je elke maand 4 leuke boekjes in de brievenbus krijgt. Lees hier mijn ervaring met het Kinderplezier boekenpakket!

Iedere maand een pakket boeken in de brievenbus

Wat ook erg leuk is, is iedere maand de leukste kinderboeken thuis ontvangen. Ik ontving een Kinderplezier boekenpakket voor mijn dochter. Veel ouders denken dat voorlezen aan een baby onzin is en stellen dit liever uit tot het kindje wat ouder is. Ergens zit hier wel wat in, een kind van nog geen 1 jaar kan geen verhaal volgen.

Toch loont het wel degelijk om aan een baby voor te lezen. Kinderen die vanaf een leeftijd van 8 maanden worden voorgelezen hebben vaak een grotere woordenschat. Het is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin is opgebouwd. Door later met het kind over het boek te praten wordt het kind ook gestimuleerd met taal aan de slag te gaan. Voorlezen stimuleert de fantasie, kinderen leren goed luisteren als ze voorgelezen worden en zich te concentreren.

Ik ben al vroeg begonnen met voorlezen voor mijn dochtertje, en ze is dol op boekjes. Dus toen het Kinderplezier boekenpakket bij ons bezorgd werd en ik de boekjes uitpakte, was ze meteen even zoet met bladeren en spelen. Er zaten 4 boeken in het Kinderplezier boekenpakket:

Musty speelboekje: Een plastic, uitvouwbaar boek met felle kleuren en vrolijke dieren erop. Perfect om dieren aan te wijzen en te benoemen. En voor kleine kinderen ideaal om zelf te pakken want het kan niet scheuren en als het vies wordt is het met een doekje schoon te maken.

kaarten-boek

Disney Prinsessen uitvouwboek: Welk klein meisje houdt nu niet van prinsessen in mooie jurken? Ook met dit boekje kun je vooral aanwijzen en benoemen. Dit boekje is vooral leuk om de vrolijke kleuren en zal kinderen zeer aanspreken.

Prentenboek ‘IJsbeer en de regenboog’: Een kleine ijsbeer ontdekt dat hij het heel fijn vindt om er hetzelfde uit te zien als zijn familie. Een prachtig prentenboek met pastel gekleurde tekeningen. De prenten bedekken de gehele bladzijde en bevatten ook voelelementen. De kaft bevat glitters en zal kleine kinderen zeer aanspreken.

Voorleesboek ‘Lawaai in Sesamstraat’: Een boek met grote tekeningen en kleine regels tekst. Kinderen kunnen zich zo helemaal in de tekening verdiepen terwijl jij het verhaal voorleest. Mijn dochter is helemaal fan van dit prentenboek.

lawaai-in-sesamstraat-boek

Wat vond ik van het Kinderplezier boekenpakket?

Ik vond het ontzettend leuk om het Kinderplezier boekenpakket te ontvangen, het is een verrassing omdat je niet weet welke boeken je ontvangt. Heel leuk om uit te pakken en ook om er dan zulke leuke boeken in te ontdekken. Het was een gevarieerd pakket met stevige speelboekjes die ik mijn dochtertje met een gerust hart kan geven om te bladeren en te spelen, en mooie voorleesboeken om samen uit te lezen. Ook een pluspunt: het pakket kan gewoon door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Over Kinderplezier

Kinderplezier boekenclub bezorgt maandelijks boekenpakketten met steeds 4 kinderboeken, afgestemd op de leeftijd en het geslacht van je kind(eren). Iedere maand zitten er 4 nieuwe kinderboeken in van bekende uitgeverijen zoals Studio 100, Disney en Zapp. Voor de oudere kinderen (vanaf 4 jaar ongeveer) zitten er vaak ook boeken in waar in gekleurd of geknutseld kan worden. Kijk voor meer informatie over Kinderplezier en de verschillende pakketten en mogelijkheden op hun website.