Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Onze kinderen die de wereld veranderen!

Kinderen zijn activistisch. Ze willen de wereld veranderen en ze weten ook precies hóe ze dat gaan doen. Mijn dochter doet deze maand een project voor school. Ze vormen een politieke partij, compleet met partijprogramma. Het belangrijkste punt is een beter milieu. De...

De weg naar adoptie #25: Ons gezinsleven is begonnen

Zodra ons zoontje ligt te slapen, rolt er een traan over mijn wangen. Een traan gevuld met blijdschap en verdriet. Zo mooi en onwerkelijk dat ik het kleine mannetje in dit grote bed nu mijn zoon mag noemen. Hij is er echt. Ons gezinsleven is begonnen. Het verdriet dat...

De drukke tijd is in aankomst: zorg goed voor jezelf!

De drukke weken van sinterklaasactiviteiten, cadeau’s kopen en een kerst diner klaarmaken komen er weer aan. Ondanks dat je normaal gesproken ook goed voor jezelf moet zorgen, is het juist in deze periode nog belangrijker om te doen! Zorg goed voor jezelf! Als je in...

Voorlezen voor je kind is niet alleen leuk en ontspannend, het is ook leerzaam! Maar hoe begin je? En wanneer? En wat lees je dan voor? Je kunt je kindje bijvoorbeeld aanmelden bij de bibliotheek om daar diverse boeken te kunnen lenen en voorlezen.

Iedere maand een pakket boeken in de brievenbus

Wat ook erg leuk is, is iedere maand de leukste kinderboeken thuis ontvangen. Ik ontving een Kinderplezier boekenpakket voor mijn dochter, en jij kan er ook 1 winnen! Veel ouders denken dat voorlezen aan een baby onzin is en stellen dit liever uit tot het kindje wat ouder is. Ergens zit hier wel wat in, een kind van nog geen 1 jaar kan geen verhaal volgen.

Toch loont het wel degelijk om aan een baby voor te lezen. Kinderen die vanaf een leeftijd van 8 maanden worden voorgelezen hebben vaak een grotere woordenschat. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin is opgebouwd. Door later met het kind over het boek te praten wordt het kind ook gestimuleerd met taal aan de slag te gaan. Voorlezen stimuleert de fantasie, kinderen leren goed luisteren als ze voorgelezen worden en zich te concentreren.

Ik ben al vroeg begonnen met voorlezen voor mijn dochtertje, en ze is dol op boekjes. Dus toen het Kinderplezier boekenpakket bij ons bezorgd werd en ik de boekjes uitpakte, was ze meteen even zoet met bladeren en spelen. Er zaten 4 boeken in het pakket:

  • Musty speelboekje

Een plastic, uitvouwbaar boek met felle kleuren en vrolijke dieren erop. Perfect om dieren aan te wijzen en te benoemen. En voor kleine kinderen ideaal om zelf te pakken want het kan niet scheuren en als het vies wordt is het met een doekje schoon te maken.

kaarten-boek

  • Disney Prinsessen uitvouwboek

Welk klein meisje houdt nu niet van prinsessen in mooie jurken? Ook met dit boekje kun je vooral aanwijzen en benoemen. Dit boekje is vooral leuk om de vrolijke kleuren en zal kinderen zeer aanspreken.

  • Prentenboek ‘IJsbeer en de regenboog’

Een kleine ijsbeer ontdekt dat hij het heel fijn vindt om er hetzelfde uit te zien als zijn familie. Een prachtig prentenboek met pastel gekleurde tekeningen. De prenten bedekken de gehele bladzijde en bevatten ook voelelementen. De kaft bevat glitters en zal kleine kinderen zeer aanspreken.

  • Voorleesboek ‘Lawaai in Sesamstraat’

Een boek met grote tekeningen en kleine regels tekst. Kinderen kunnen zich zo helemaal in de tekening verdiepen terwijl jij het verhaal voorleest. Mijn dochter is helemaal fan van dit boek.

lawaai-in-sesamstraat-boek

Wat vond ik van het Kinderplezier boekenpakket?

Ik vond het ontzettend leuk om het Kinderplezierpakket te ontvangen, het is een verrassing omdat je niet weet welke boeken je ontvangt. Heel leuk om uit te pakken en ook om er dan zulke leuke boeken in te ontdekken. Het was een gevarieerd pakket met stevige speelboekjes die ik mijn dochtertje met een gerust hart kan geven om te bladeren en te spelen, en mooie voorleesboeken om samen uit te lezen. Ook een pluspunt: het pakket kan gewoon door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Over Kinderplezier

Kinderplezier boekenclub bezorgt maandelijks boekenpakketten met steeds 4 kinderboeken, afgestemd op de leeftijd en het geslacht van je kind(eren). Iedere maand zitten er 4 nieuwe kinderboeken in van bekende uitgeverijen zoals Studio 100, Disney en Zapp. Voor de oudere kinderen (vanaf 4 jaar ongeveer) zitten er vaak ook boeken in waar in gekleurd of geknutseld kan worden. Kijk voor meer informatie over Kinderplezier en de verschillende pakketten en mogelijkheden op de site.

Winactie

*Deze winactie is gesloten*

Ook zo’n leuk boekenpakket winnen voor jouw zoon of dochter? Ga naar onze Facebookpagina, like het bericht van de winactie én onze pagina en maak kans op 1 van de 5 pakketten! Deze winactie is gesloten.