Wil jij met je kinderen op avontuur in Sri Lanka? Verre reizen maken met kinderen is spannend en leuk! Maar waar moet je voor een reis naar Sri Lanka allemaal aan denken? En heb je voor Sri Lanka eigenlijk een visum nodig? Leuke tips en antwoorden op al je vragen wanneer je met je kinderen op avontuur in Sri Lanka gaat, vind je in dit blog.

Er is veel te beleven met je kinderen op avontuur in Sri Lanka

Sri Lanka is een interessant land waar voor kinderen veel te beleven is. Je kan meedoen aan spannende safari’s waar je luipaarden, krokodillen, herten en olifanten kan tegenkomen. Een samenkomst van honderden olifanten in Minneriya National Park is een bijzondere belevenis die je nergens anders kunt meemaken.

Met je kinderen op avontuur in Sri Lanka olifanten.

Daarnaast zijn er de vele prachtige zandstranden waar je kan snorkelen, een boottochtje maken, verse vis eten met je voeten in de zee of gewoon even lekker uitrusten. En als je geluk hebt, kan je er ’s nachts getuige van zijn hoe een grote zeeschildpad haar eieren in het zand legt. Uiteraard onder begeleiding en op gepaste afstand om mevrouw schildpad niet te storen.

Ook kun je in Sri Lanka verschillende tempels en paleizen bezoeken. Een aanrader is de imposante leeuwenrots, een 200 meter hoge rots middenin de jungle. Tijdens de klim naar boven kom je grote leeuwenpoten tegen, de overblijfselen van een reusachtige stenen leeuw. Bovenop de rots staat de ruïne van een 1600 jaar oud paleis. Genoeg te zien en te beleven dus met je kinderen op avontuur in Sri Lanka. Het is een mooi en veelzijdige eiland.

De afstanden in Sri Lanka zijn niet groot. Of je nu een auto huurt of met de trein reist, je bent nooit langer dan een paar uur onderweg. Dat is voor kinderen goed te behappen. Een treinreis kan voor je kind trouwens erg leuk uitpakken. Omdat veel Sri Lankanen en hun kinderen met de trein reizen, is de kans groot dat je kind in de trein een speelkameraadje vindt. Voor korte afstanden kan je in plaats van een taxi zo’n grappige tuktuk nemen.

Met-je-kinderen-op-avontuur-in-Sri-Lanka tuk tuk.

Visum voor Sri Lanka aanvragen

Voor een vakantie in Sri Lanka heb je een visum nodig. Als je niet langer dan 30 dagen in Sri Lanka blijft, hoef je hiervoor niet helemaal naar het consulaat in Den Haag. Op visumbuitenland.nl kan je snel en eenvoudig een visum voor Sri Lanka aanvragen, een ETA (Electronic Travel Authorisation). Dit is een stuk sneller en goedkoper dan een visum dat je bij het consulaat aanvraagt. Wil je langer dan 30 dagen naar Sri Lanka dan kan je natuurlijk naar het consulaat gaan voor een visum van maximaal 90 dagen. Maar je kan ook met een ETA naar Sri Lanka reizen en in Colombo bij het Immigration Services Centre een verlenging aanvragen tot maximaal 90 dagen.

Visa voor kinderen

Ook kinderen die Sri Lanka inreizen moeten in het bezit zijn van een geldig visum. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor volwassenen. Minderjarig kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Bijschrijving in het paspoort van een van de ouders is niet voldoende.

Geldigheid en voorwaarden van het online visum

Een online visum of ETA is zes maanden geldig. In die tijd mag je het land één keer inreizen voor een verblijfsduur van maximaal 30 dagen. Op de heenreis moet je al een ticket hebben voor de terugreis. Je paspoort moet minimaal geldig zijn tot zes maanden na aankomst in Sri Lanka. Verder moet je kunnen aantonen dat je genoeg geld hebt om je verblijf in het land te bekostigen. Neem hiervoor een kopie van een bankafschrift mee waarop een positief saldo staat van ten minste €250,-.

Met-je-kinderen-op-avontuur-in-Sri-Lanka

Tijdig visum voor Sri Lanka aanvragen

Zonder de juiste documenten kom je het land niet in. Vraag de visa voor jou, je man en kinderen daarom op tijd aan. Dit kan al 90 dagen voor je aankomst in Sri Lanka. Ben je bang dat je de visa niet op tijd gaat ontvangen, vraag dan een spoedlevering aan. Je betaalt dan per visum een toeslag, maar daarvoor ontvang je de visa al binnen een half uur in je mailbox.

Let op dat je het aanvraagformulier zorgvuldig invult. Als de gegevens op het visum afwijken van de gegevens in je paspoort, is je visum ongeldig. Zorg ervoor dat je alles over het visum Sri Lanka weet en het goed regelt. Zo voorkom je dat je op het laatste moment voor verrassingen komt te staan en je vakantie de mist in gaat. Veel plezier in ieder geval met je kinderen op avontuur in Sri Lanka!

Dit artikel over met je kinderen op avontuur in Sri Lanka is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.