Kidsproof verwarmen: Een radiator in de kinderkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer, maar het is wel onmisbaar voor een fijne temperatuur: een radiator in de kinderkamer. Wist je dat er speciaal voor de kinderkamer zogenaamde lage temperatuurverwarmingen bestaan?...

Leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms...

Tips voor een leuke babyshower

De babyshower komt uit de Verenigde Staten waar het er (naar Nederlandse begrippen) nogal groots en meeslepend aan toe kan gaan. Een afgehuurde locatie met een lange gastenlijst, uitnodigingen, hapjes en versieringen op basis van een thema, veel en dure cadeaus voor...

6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

De nachtmerrie van elke ouder: je bent een dagje in een pretpark met je kinderen of op vakantie in een stadje op een markt en je ziet je kind ineens niet meer. Net liep hij toch nog naast me? We hadden net elkaar hand nog vast. Je kijkt en roept, maar het is zo druk dat je ‘m niet meer ziet.

Wat zijn SOS armbandjes?

Ook al let je nog zo goed op, een hand is gauw losgelaten en in een menigte ben je elkaar snel kwijt. Mij lijkt het vreselijk, en zeker in het buitenland zou ik volledig in paniek schieten. Op vakantie en met dagjes uit doen we onze zoon dan ook altijd een SOS armband om. Dat is een armbandje met de naam van mijn zoontje erop en mijn telefoonnummer.

Natuurlijk blijf je opletten, maar het is een fijn idee dat je kind(eren) zichtbare SOS armbandjes om hun pols hebben met jouw gegevens. Mocht je ze onverhoopt kwijtraken, dan staat jouw nummer of dat van je partner duidelijk op het bandje vermeld en kan degene die je kind vindt jullie bellen. Het stelt mij enigszins gerust dat áls we elkaar kwijt raken, er een mogelijkheid is dat we elkaar snel weer zien.

SOS armbandjes in trendy kleuren

Als je een dagje naar het zwembad gaat, op skivakantie bent, in een pretpark, op de camping, op schoolreisje, bij een bezoek aan een festival… Kortom: op plekken waar veel mensen samenkomen, kan het goed zijn om voorbereid te zijn en je kinderen SOS armbandjes om te doen of een ID-tag op een van de schoenen.

bandje-met-naam

ID4All heeft een ruime collectie SOS armbandjes in verschillende vrolijke kleuren en trendy printjes en van verschillende materialen en designs. De SOS armbandjes kun je voor je kind laten graveren met een persoonlijke tekst erop. Het meest voor de hand liggend is de naam van je kind en jouw telefoonnummer. Maar ook als je kind bijvoorbeeld een allergie heeft, kun je dat laten graveren op de SOS armband of ID-tag. In geval van nood kan dan de hulpverlener meteen zien wat er aan de hand is.

De siliconen SOS armbandjes van ID4All zijn er in veel verschillende felle kleurtjes én printjes (bijvoorbeeld een stoere camouflageprint, een flamingoprint of een kleurige regenboog) en zijn handig voor een dagje strand of zwembad. Het is stevig en betrouwbaar materiaal, ze zijn makkelijk om te doen en bestand tegen (zee)water.

bandje-contact-gegevens

Wil je kind er helemaal hip bij lopen, dan zijn er SOS armbandjes in supertoffe printjes die ID4ALL-eigenaresse Brigitte zelf heeft ontworpen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dierenprint, Ibiza-print, camouflageprint, voetbalprint en ze zijn er ook in frisse uni-kleuren. Deze trendy bandjes hebben een gekleurd aluminium plaatje waar jouw gegevens in gegraveerd kunnen worden. Daarnaast kun je er ook leuke icoontjes in laten graveren, bijvoorbeeld een hartje, voetbal, autootje of een smiley. Deze bandjes zijn gemaakt van zacht geweven polyester en voelen fijn aan. Het materiaal is stevig en bestand tegen (zee)water.

ID4All heeft ook ID tags die je kunt vastmaken aan de veters van de schoenen van je kind. De ID tags zijn lichtgewicht aluminium plaatjes waarin de naam van je kind en jouw telefoonnummer gegraveerd wordt. De plaatjes zijn geschikt voor schoenen van kinderen en volwassenen.

Maak afspraken samen

Nou is zo’n SOS-bandje natuurlijk één ding, maar je kind is kwijt. En nu? Met heel jonge kinderen kun je moeilijk afspraken maken, maar een kleintje zonder papa of mama wordt wel gauw opgemerkt. Er is altijd wel iemand die zich ontfermd over je kind en het SOS bandje ziet en jou of je partner belt.

Met oudere kinderen kun je prima bespreken wat ze moeten doen als jullie elkaar kwijt raken. Spreek af waar je elkaar weer ziet als jullie elkaar kwijt raken en/of dat ze een strandwacht/medewerker van een attractiepark/winkelverkoper moeten aanspreken en hun bandje laten zien zodat ze jou kunnen bellen.

Wat je ook kunt doen is een herkenbare parasol meenemen voor op het strand zodat het makkelijk is om deze terug te vinden na een duik in zee. Of trek je kinderen herkenbare kleding aan (felle kleurtjes, altijd handig) en een kleurrijk petje is ook altijd een goed idee.

Dit artikel over SOS armbandjes is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.