5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Je kind te beschermen tegen pijn

Toen mijn zoon twee dagen oud was moest ik met hem naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Hij was te vroeg geboren en nog een heel klein kriebelgarnaaltje. Als hij 15 ml. voeding per keer binnen kreeg waren wij helemaal blij. Hij moest gecheckt worden op bilirubine,...

‘Ik zag mijn vrouw met Hyperemesis Gravidarum aftakelen’

De eerste 10 weken van mijn zwangerschap was ik vaak misselijk, maar nadat ik mezelf dwong iets te eten ging het meestal wel. Hoe anders is dat voor zwangere vrouwen die HG hebben (Hyperemesis Gravidarum). HG is nog steeds een onbekende zwangerschapsziekte waar veel...

Zo behoud je een goede relatie als je kinderen hebt

Het krijgen van een of meer kinderen is voor veel jonge stellen een grote droom. Want wat is er mooier dan samen met je partner een baby'tje krijgen als bekroning op jullie unieke liefde en band? Hoe mooi moeder worden ook is als je in een goede relatie zit, toch...

De nachtmerrie van elke ouder: je bent een dagje in een pretpark met je kinderen of op vakantie in een stadje op een markt en je ziet je kind ineens niet meer. Net liep hij toch nog naast me? We hadden net elkaar hand nog vast. Je kijkt en roept, maar het is zo druk dat je ‘m niet meer ziet.

Wat zijn SOS armbandjes?

Ook al let je nog zo goed op, een hand is gauw losgelaten en in een menigte ben je elkaar snel kwijt. Mij lijkt het vreselijk, en zeker in het buitenland zou ik volledig in paniek schieten. Op vakantie en met dagjes uit doen we onze zoon dan ook altijd een SOS armband om. Dat is een armbandje met de naam van mijn zoontje erop en mijn telefoonnummer.

Natuurlijk blijf je opletten, maar het is een fijn idee dat je kind(eren) zichtbare SOS armbandjes om hun pols hebben met jouw gegevens. Mocht je ze onverhoopt kwijtraken, dan staat jouw nummer of dat van je partner duidelijk op het bandje vermeld en kan degene die je kind vindt jullie bellen. Het stelt mij enigszins gerust dat áls we elkaar kwijt raken, er een mogelijkheid is dat we elkaar snel weer zien.

SOS armbandjes in trendy kleuren

Als je een dagje naar het zwembad gaat, op skivakantie bent, in een pretpark, op de camping, op schoolreisje, bij een bezoek aan een festival… Kortom: op plekken waar veel mensen samenkomen, kan het goed zijn om voorbereid te zijn en je kinderen SOS armbandjes om te doen of een ID-tag op een van de schoenen.

bandje-met-naam

ID4All heeft een ruime collectie SOS armbandjes in verschillende vrolijke kleuren en trendy printjes en van verschillende materialen en designs. De SOS armbandjes kun je voor je kind laten graveren met een persoonlijke tekst erop. Het meest voor de hand liggend is de naam van je kind en jouw telefoonnummer. Maar ook als je kind bijvoorbeeld een allergie heeft, kun je dat laten graveren op de SOS armband of ID-tag. In geval van nood kan dan de hulpverlener meteen zien wat er aan de hand is.

De siliconen SOS armbandjes van ID4All zijn er in veel verschillende felle kleurtjes én printjes (bijvoorbeeld een stoere camouflageprint, een flamingoprint of een kleurige regenboog) en zijn handig voor een dagje strand of zwembad. Het is stevig en betrouwbaar materiaal, ze zijn makkelijk om te doen en bestand tegen (zee)water.

bandje-contact-gegevens

Wil je kind er helemaal hip bij lopen, dan zijn er SOS armbandjes in supertoffe printjes die ID4ALL-eigenaresse Brigitte zelf heeft ontworpen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dierenprint, Ibiza-print, camouflageprint, voetbalprint en ze zijn er ook in frisse uni-kleuren. Deze trendy bandjes hebben een gekleurd aluminium plaatje waar jouw gegevens in gegraveerd kunnen worden. Daarnaast kun je er ook leuke icoontjes in laten graveren, bijvoorbeeld een hartje, voetbal, autootje of een smiley. Deze bandjes zijn gemaakt van zacht geweven polyester en voelen fijn aan. Het materiaal is stevig en bestand tegen (zee)water.

ID4All heeft ook ID tags die je kunt vastmaken aan de veters van de schoenen van je kind. De ID tags zijn lichtgewicht aluminium plaatjes waarin de naam van je kind en jouw telefoonnummer gegraveerd wordt. De plaatjes zijn geschikt voor schoenen van kinderen en volwassenen.

Maak afspraken samen

Nou is zo’n SOS-bandje natuurlijk één ding, maar je kind is kwijt. En nu? Met heel jonge kinderen kun je moeilijk afspraken maken, maar een kleintje zonder papa of mama wordt wel gauw opgemerkt. Er is altijd wel iemand die zich ontfermd over je kind en het SOS bandje ziet en jou of je partner belt.

Met oudere kinderen kun je prima bespreken wat ze moeten doen als jullie elkaar kwijt raken. Spreek af waar je elkaar weer ziet als jullie elkaar kwijt raken en/of dat ze een strandwacht/medewerker van een attractiepark/winkelverkoper moeten aanspreken en hun bandje laten zien zodat ze jou kunnen bellen.

Wat je ook kunt doen is een herkenbare parasol meenemen voor op het strand zodat het makkelijk is om deze terug te vinden na een duik in zee. Of trek je kinderen herkenbare kleding aan (felle kleurtjes, altijd handig) en een kleurrijk petje is ook altijd een goed idee.

Dit artikel over SOS armbandjes is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.