Trouwen tijdens je zwangerschap

Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken...

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

De nachtmerrie van elke ouder: je bent een dagje in een pretpark met je kinderen of op vakantie in een stadje op een markt en je ziet je kind ineens niet meer. Net liep hij toch nog naast me? We hadden net elkaar hand nog vast. Je kijkt en roept, maar het is zo druk dat je ‘m niet meer ziet.

Wat zijn SOS armbandjes?

Ook al let je nog zo goed op, een hand is gauw losgelaten en in een menigte ben je elkaar snel kwijt. Mij lijkt het vreselijk, en zeker in het buitenland zou ik volledig in paniek schieten. Op vakantie en met dagjes uit doen we onze zoon dan ook altijd een SOS armband om. Dat is een armbandje met de naam van mijn zoontje erop en mijn telefoonnummer.

Natuurlijk blijf je opletten, maar het is een fijn idee dat je kind(eren) zichtbare SOS armbandjes om hun pols hebben met jouw gegevens. Mocht je ze onverhoopt kwijtraken, dan staat jouw nummer of dat van je partner duidelijk op het bandje vermeld en kan degene die je kind vindt jullie bellen. Het stelt mij enigszins gerust dat áls we elkaar kwijt raken, er een mogelijkheid is dat we elkaar snel weer zien.

SOS armbandjes in trendy kleuren

Als je een dagje naar het zwembad gaat, op skivakantie bent, in een pretpark, op de camping, op schoolreisje, bij een bezoek aan een festival… Kortom: op plekken waar veel mensen samenkomen, kan het goed zijn om voorbereid te zijn en je kinderen SOS armbandjes om te doen of een ID-tag op een van de schoenen.

bandje-met-naam

ID4All heeft een ruime collectie SOS armbandjes in verschillende vrolijke kleuren en trendy printjes en van verschillende materialen en designs. De SOS armbandjes kun je voor je kind laten graveren met een persoonlijke tekst erop. Het meest voor de hand liggend is de naam van je kind en jouw telefoonnummer. Maar ook als je kind bijvoorbeeld een allergie heeft, kun je dat laten graveren op de SOS armband of ID-tag. In geval van nood kan dan de hulpverlener meteen zien wat er aan de hand is.

De siliconen SOS armbandjes van ID4All zijn er in veel verschillende felle kleurtjes én printjes (bijvoorbeeld een stoere camouflageprint, een flamingoprint of een kleurige regenboog) en zijn handig voor een dagje strand of zwembad. Het is stevig en betrouwbaar materiaal, ze zijn makkelijk om te doen en bestand tegen (zee)water.

bandje-contact-gegevens

Wil je kind er helemaal hip bij lopen, dan zijn er SOS armbandjes in supertoffe printjes die ID4ALL-eigenaresse Brigitte zelf heeft ontworpen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dierenprint, Ibiza-print, camouflageprint, voetbalprint en ze zijn er ook in frisse uni-kleuren. Deze trendy bandjes hebben een gekleurd aluminium plaatje waar jouw gegevens in gegraveerd kunnen worden. Daarnaast kun je er ook leuke icoontjes in laten graveren, bijvoorbeeld een hartje, voetbal, autootje of een smiley. Deze bandjes zijn gemaakt van zacht geweven polyester en voelen fijn aan. Het materiaal is stevig en bestand tegen (zee)water.

ID4All heeft ook ID tags die je kunt vastmaken aan de veters van de schoenen van je kind. De ID tags zijn lichtgewicht aluminium plaatjes waarin de naam van je kind en jouw telefoonnummer gegraveerd wordt. De plaatjes zijn geschikt voor schoenen van kinderen en volwassenen.

Maak afspraken samen

Nou is zo’n SOS-bandje natuurlijk één ding, maar je kind is kwijt. En nu? Met heel jonge kinderen kun je moeilijk afspraken maken, maar een kleintje zonder papa of mama wordt wel gauw opgemerkt. Er is altijd wel iemand die zich ontfermd over je kind en het SOS bandje ziet en jou of je partner belt.

Met oudere kinderen kun je prima bespreken wat ze moeten doen als jullie elkaar kwijt raken. Spreek af waar je elkaar weer ziet als jullie elkaar kwijt raken en/of dat ze een strandwacht/medewerker van een attractiepark/winkelverkoper moeten aanspreken en hun bandje laten zien zodat ze jou kunnen bellen.

Wat je ook kunt doen is een herkenbare parasol meenemen voor op het strand zodat het makkelijk is om deze terug te vinden na een duik in zee. Of trek je kinderen herkenbare kleding aan (felle kleurtjes, altijd handig) en een kleurrijk petje is ook altijd een goed idee.

Dit artikel over SOS armbandjes is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.