Ben je nog op zoek naar een fijne kindvriendelijke camping om je vakantie door te brengen? Dan deel ik graag een tip met je! In juni verbleven wij een aantal dagen op Camping Le Soleil Vivarais in het Franse plaatsje Sampzon. Deze mooie vijfsterrencamping ligt in de Ardèche, een prachtig natuurgebied in het zuid-oosten van Frankrijk. De camping is mooi gelegen in een bocht aan de gelijknamige rivier en een deel van de campingplaatsen heeft ook uitzicht over de rivier.

Camping Le Soleil Vivarais

De camping is middelgroot met ongeveer 300 plaatsen en bestaat eigenlijk uit twee delen of ‘wijken’, gescheiden door een rustige weg die naar de rivier loopt. Wijk één, La Rivière, ligt het dichtst bij de rivier en heeft zowel kampeerplaatsen als huuraccommodaties. In wijk twee, Les Jardins, staan alleen huuraccommodaties en is prachtig aangelegd, met veel groen en bloemen. Wij verbleven in een mooie nieuwe stacaravan in deze wijk. Beide delen beschikken over een hoop faciliteiten. In La Rivière vind je de receptie, een multisportterrein en tennisbanen, een buitenzwembad met bubbelbaden (meer op volwassenen gericht), een grote speeltuin, een kleine supermarkt waar o.a. vers brood verkocht wordt, een restaurant waar ook pizza’s en ijsjes gehaald kunnen worden en de mini clubs. In Les Jardins zijn ook een hoop faciliteiten: een binnenzwembad met apart kindergedeelte (handig bij slecht weer, of juist zoals bij ons, als je met je baby uit de zon wilt blijven), een groot buitenzwembad met verschillende glijbanen (meer op kinderen gericht), een kleine speeltuin, een snackbar, een sportterrein, de ‘miniclub’ gericht op tieners en een schoonheidssalon. De sfeer op de camping is goed en rustig, zeker in Les Jardins. Door de opdeling in twee delen voelt het nergens druk aan. Wat wel scheelt was dat begin juni de camping nog niet volledig bezet was. Ik kan me voorstellen dat het in het hoogseizoen, bijvoorbeeld bij de zwembaden, een heel stuk drukker is.

vakantiehuis-oranje

Kindvriendelijke camping met aandacht voor de ouders

De camping is erg kindvriendelijk met mooie zwembaden en twee leuke speeltuinen. Voor alle leeftijden worden activiteiten georganiseerd, denk aan speurtochten, tafeltennistoernooien, disco avonden, volleybal, noem het maar op! Zelfs aan baby’s is gedacht: babyzwemles in het binnenbad, en een stacaravan helemaal ingericht met zachte matten en baby- en peuterspeelgoed. Maar de ouders zijn zeker niet vergeten! Zo kun je naar sportlessen, bijvoorbeeld body combat, aquafitness of zumba, er worden jeux des boules toernooien georganiseerd, en ’s avonds is er soms live muziek. Of neem een fijne behandeling in de schoonheidssalon.

binnenbad

speeltuin

zwembad

Leuke uitstapjes in de Ardèche in de buurt

De vijfsterrencamping Le Soleil Vivarais ligt in de Ardèche, een prachtig natuurgebied. De camping ligt aan de rivier en als je iets oudere kinderen hebt is het geweldig om een kanotocht te gaan maken door les Gorges de l’Ardèche. Deze tochten worden overal aangeboden, ook bij de camping. Een ander leuk uitstapje, ook met kleinere kinderen, is naar één van de vele strandjes aan de rivier gaan. Bijzonder is het Pont d’Arc, een prachtige stenen boog over de rivier (zie foto boven dit artikel). Veel kanotochten komen langs dit punt, maar er zijn ook twee strandjes waar je met je kinderen lekker kunt zwemmen en zandkastelen kunt bouwen. Verder zijn er overal in de omgeving leuke Franse dorpjes die je kunt bezoeken.

Praktische informatie Camping Le Soleil Vivarais

Op de site van Camping Le Soleil Vivarais (van Yelloh Village)vind je alle informatie over de camping: aangeboden accommodaties, prijzen en faciliteiten. Nog een leuke camping in Zuid Frankrijk: Le Serignan Plage aan de Middellandse Zee