Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

Een veel gehoord probleem van jonge ouders in mijn omgeving is dat de kinderen te veel bezig zijn met kijken naar schermpjes: TV kijken, computerspelletjes spelen en te veel met een tablet op schoot zitten. Ik ging op zoek naar een alternatief en kwam uit bij Knutselpost. Op de website las ik dat ze de leukste knutselclub van Nederland zijn. Ik nam de proef op de som. En ik moet eerlijk zeggen: aanrader! Ik bestelde een Knutselpost knutselpakket voor mijn zoontje.

Inspiratie met Knutselpost

Regelmatig pak ik verf, potloden en stiften en dan leeft mijn zoontje zich heerlijk uit op een stuk wit papier of een kleurboek. Of ik pak klei of knutselmaïs en maken we samen iets moois. Maar vaak, hopelijk is het herkenbaar, heb ik geen inspiratie of kan ik niks leuks bedenken om te knutselen. Daar hebben ze nu bij Knutselpost de oplossing voor: iedere maand een pakket met drie leuke knutselprojectjes. Een compleet pakket om direct aan de slag te gaan inclusief een duidelijke uitleg. Leuk én gemakkelijk. Dat spreekt mij wel aan.

Knutselen is niet alleen erg leuk om samen te doen, maar creatief bezig zijn helpt kinderen ook in hun ontwikkeling. Creatief bezig zijn is goed voor de concentratie, de fantasie, de motoriek, de taalontwikkeling en voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden van kinderen. Ook draagt creatief bezig zijn bij aan de zelfstandigheid van kinderen en het leren oplossen van problemen. Het is dus goed en erg belangrijk om knutselen bij (jonge) kinderen te stimuleren.

Het pakket van Knutselpost

Vandaag ontving ik het pakket van Knutselpost in de brievenbus. Super handig, want je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Wat een superleuk pakket! De verpakking is vrolijk, echt een cadeautje. Dat dacht mijn zoontje ook, dus die kon niet wachten om het open te maken.

Deze maand zaten de volgende knutselproducten in het pakket:

  1. Spraypens – Als een echte kunstenaar ging mijn zoontje direct aan de slag met de blaaspennen om leuke blaaspenschilderijtjes te maken. In het pakket van Knutselpost zitten blaaspennen, sjablonen en papier. Je hebt dus niks meer nodig om direct aan de slag te gaan. Leg het sjabloon op het papier en blaas door de pennen. Haal dan het sjabloon er weer af een kijk naar het resultaat.
  2. Giant Rocket – Maak zelf een vliegende raket met de Giant Rocket set. De set bevat een opblaasraket, stiften, een stickervel om zelf in te kleuren, papieren vleugels, een rietje en ook hierbij natuurlijk weer een gebruiksaanwijzing.
  3. Magnetica – Zelf magneten maken! In dit pakket van Knutselpost zit alles wat je nodig hebt om je eigen magneten te maken. Stickers, magneetfolie, doorzichtige stenen, lijm en (uiteraard ook hier) een gebruiksaanwijzing. Super leuk!

pakket

knutsel-pakket

Wat vond ik van het Knutselpost knutselpakket?

Ik vond het ontzettend leuk om het Knutselpost knutselpakket te ontvangen. Het is een verrassing omdat je niet weet welke drie knutselitems er inzitten en het ziet eruit als een mooi cadeau in de brievenbus. Heel leuk om uit te pakken en te zien wat er in zit. Alle producten zijn voorzien van een duidelijke uitleg en je kunt er direct mee aan de slag. Ik ben erg enthousiast over Knutselpost en heb heel veel zin om samen met mijn zoontje aan de slag te gaan. De tablet aan de kant en samen iets moois maken. Leuk! En wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Mijn zoontje en ik kijken nu al uit naar het Knutselpost pakket van volgende maand.

Over Knutselpost

Knutselpost is begin 2017 opgericht door twee ondernemende vaders die vinden dat kinderen graag willen stimuleren om creatief bezig te zijn en meer te knutselen. Een knutselpakket van Knutselpost bestaat iedere maand uit drie leuke knutselprojectjes. Elke maand nieuwe producten en elke maand weer een spannende verrassing. De knutselpakketten worden zorgvuldig samengesteld en afgestemd door de knutselspecialisten van Totum. Creativiteit, plezier en het stimuleren van fantasie en oplossend vermogen staan hierbij centraal. Alles sluit aan bij de ontwikkeling en leefwereld van kinderen. Kijk voor meer informatie over Knutselpost op de website www.knutselpost.nl

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.