Afgelopen zondag stond met dikke vette stift op onze kalender, want we gingen op uitnodiging naar Dierenpark Amersfoort, waar een speciaal StoryZoo weekend werd georganiseerd. En onze zoon is nogal gek op de StoryZoo-helden Bax, Toby en Pepper. Dit weekend kon je ze ontmoeten en daarnaast was door het hele dierenpark een speciale speurtocht uitgezet. Dus we gingen op zondagochtend op pad naar Amersfoort! Dat het 'iets' drukker was dan we verwacht hadden is een understatement (het was kennelijk het laatste weekend dat je de gratis Postcode Loterij kaarten kon inleveren), dus het duurde even voor we binnen waren. Eenmaal binnen was het groot feest. De peuter zag een witte tijger en een 'oranje' tijger, was gefascineerd door het treintje dat steeds langs kwam maar bovenal vroeg hij 'Waar is Pepper? Waar is Toby? Waar is Bax?' Waarop we besloten dat we niet weg konden voordat we alle StoryZoo karakters hadden gezien.

StoryZoo in Dierenpark Amersfoort

De hele dag door kon je Toby de aap, Pepper de papegaai en Bax de beer ontmoeten op diverse plekken in het dierenpark. Je kon met ze dansen, knuffelen en uiteraard ook met ze op de foto. Hoewel onze peuter dolenthousiast was om de dieren te ontmoeten, was een confrontatie up close and personal net iets te heftig voor 'm. Dus we hebben van een afstandje staan kijken en meegedanst op het welbekende liedje. Door het hele park waren er grote borden neergezet met vragen over dieren. Dan weer moest je het ontbrekende puzzelstukje zoeken, raden van welk dier het geluid was of de juiste staart bij het juiste dier vinden. Ontzettend leuk gedaan! De antwoorden kon je invullen op het formulier dat je bij de ingang kreeg. Bij inlevering van je formulier kon je een leuk presentje krijgen. In verschillende shops door het park kon je de StoryZoo boeken kopen en knuffels van alle karakters. Helaas waren toen we naar huis gingen alle knuffels uitverkocht, maar als het goed is zijn ze binnenkort online weer verkrijgbaar. Favoriet van onze zoon: Bax de Beer! Een korte impressie van de meet & greet met Toby, Bax en Pepper tijdens het StoryZoo weekend: youtube.nl.

story-zoo

beer-roze

Dieren van dichtbij

We waren nog niet eerder in Dierenpark Amersfoort geweest en doelloos door het park was geen optie, want we moesten natuurlijk alle StoryZoo dieren vinden! We kregen geen papieren plattegrond (later begreep ik dat je die kon kopen in de winkeltjes), maar wel een app dus die heb ik gedownload. Handig! Zo kun je precies zien waar je bent en welke route je wil lopen. Het mooie aan de dierenverblijven in Amersfoort is dat je de meeste dieren van heel dichtbij kunt zien. Er is veel gewerkt met glas, waardoor je bijna neus-aan-neus met bijvoorbeeld de tijgers en de apen kunt staan. Naast de tijgers was voor onze peuter vooral het nieuwe olifantje favoriet, wat een schatje. Heel goed en educatief vond ik de houten bordjes bij elk verblijf met de naam van het dier, waar ze in het wild leven, wat ze eten en of in welke mate ze in de natuur worden bedreigd of niet.

mini-olifant

tijger-uit-water

DinoPark Amersfoort

Onderweg naar Toby kwamen we langs het DinoPark, waarvan we dachten: even kijken of het wat is. Het werd een ontzettend leuke en leerzame wandeltocht die we alledrie even leuk vonden. Het DinoPark is een stuk bos waar je om de zoveel meter een heuse dinosaurus tegenkomt. Kleine dino's , vliegende dino's en immens grote dinosaurussen zijn daar op ware grootte nagemaakt. Leuk om te bekijken, leerzaam ook en er was ook genoeg te ontdekken en te spelen. Sla dit zeker niet over als je naar het Dierenpark Amersfoort gaat! We hebben een leuke dag gehad en zou Dierenpark Amersfoort aanraden, zeker ook vanwege het toffe DinoPark. De drukte was uiteindelijk enigszins te overzien, al had het logistiek gezien iets soepeler kunnen lopen (met name bij het parkeren en de enorm lange rijen voor eten en drinken). Een klein smetje op een leuke dag. Ik zou hierom aanraden om van tevoren de site te checken of het druk wordt en voor de zekerheid met het openbaar vervoer komen.

dino

Volgende StoryZoo weekend

Wil je op de hoogte blijven van het volgende event van StoryZoo (dit najaar) en alles weten over de vriendjes Toby, Pepper en Bax? Volg StoryZoo dan op hun Facebookpagina!