Zomervakantietip! Camping Le Sérignan Plage (Zuid-Frankrijk)

Rianne - 07-07-2016

Vorig jaar was ik nog laat op zoek naar een leuke plek om onze zomervakantie door te brengen. Door een vriendin werd ik getipt over camping Le Sérignan Plage  in (waar kan het ook anders) het Zuid-Franse Sérignan Plage. Zij waren er dat jaar geweest en heel enthousiast teruggekomen. Ik was op dat moment te laat met boeken, maar hield hem in gedachten voor dit jaar. Twee weken geleden zijn wij terug gekomen van vakantie en ik moet haar inderdaad gelijk geven: wat een leuke camping!

Camping Le Sérignan Plage

Ik heb nog nooit op een camping gestaan waar zoveel faciliteiten aanwezig zijn en waar alles zo goed en netjes geregeld is. Toegegeven, het is een grote camping. Je kunt het eigenlijk wel een vakantiedorp noemen en daar moet je van houden. Maar door de opbouw van de camping merk je erg weinig van. Bij aankomst worden we heel handig in het Nederlands te woord gestaan, al het personeel is vriendelijk en vrolijk. Onze stacaravan is prachtig: nieuw, ruim, goed uitgerust en voorzien van airco. Alle zaken die ik erbij had gereserveerd (bedlinnen, handdoeken, babybedje, badje en kinderstoel) zijn keurig aanwezig. De camping beschikt over meerdere zwembaden. Qua faciliteiten gaat de lijst maar door: een supermarktje, slager, visboer, bakker (heerlijk brood!), twee restaurants, afhaalmogelijkheid, een pinautomaat, een kapster en de lijst is nog langer. Er is entertainment voor zowel de kinderen als voor volwassenen, al werd er bij ons nog wat minder georganiseerd omdat wij echt in het voorseizoen zaten.

Gericht op kinderen

De camping is in alles gericht op (kleine) kinderen. Overal vind je speeltuintjes en voor de allerkleinsten is er een overdekt speelhuisje. Het strand heeft zacht zand, is heerlijk breed en loopt langzaam af. Er zijn (tegen betaling) trampolines en er is een draaimolen. De absolute topper voor kleine kinderen is de zogenaamde Waterspeelplaats: een speelplaats van 1000 m2 waar een klein laagje water in staat, helemaal vol met kleine en grotere glijbanen, waterspeeltoestellen, spelletjes en andere leuke dingen. Onze dochter is fan en vermaakt zich enorm! Maar er is ook een gewoon (verwarmd) zwembad en voor de allerkleinsten is er een overdekt zwembad waar rustig met de ouders gezwommen kan worden. Ook handig: bij onze stacaravan krijgen we twee fietsen waarvan één met een kinderzitje.

Ook de ouders worden niet vergeten

Ze zeggen dat als de kinderen het naar hun zin hebben de ouders het ook naar hun zin hebben, maar op Camping Le Sérignan Plage worden ook de ouders niet vergeten. Bij de zwembaden zijn veel ligbedjes aanwezig zodat jij lekker een tijdschriftje kunt lezen. In het restaurant op de camping wordt het kindermenu (als je dat wilt) iets eerder geserveerd voor je eigen hoofdgerecht komt, zodat je je kind kunt helpen met eten en daarna zelf kunt genieten van de heerlijke en mooi opgemaakte gerechten. En heerlijk voor de ouders is het Balneo: een welnessparadijs (toegang vanaf 16 jaar) met o.a. heerlijke bubbelbaden en masserende baden. Ook kun je er schoonheidsbehandelingen boeken.Leuke uitstapjes in de omgeving van Camping Le Sérignan Plage

Als je wilt kun je je prima vermaken op de camping en hoef je het terrein niet af. Voor de vakantiegangers die graag iets meer van de omgeving willen zien (zoals wij) valt er ook genoeg te zien en beleven. Enkele tips:

De afstand voor deze tochtjes varieert van tien minuten tot anderhalf uur rijden vanaf de camping.

Tips

Enkele tips om het verblijf op  Camping Le Sérignan Plage zo aangenaam mogelijk te maken:

Meer informatie over Camping La Sérignan Plage

Kijk op LeSerignanPlage.com, de website is geheel Nederlands en voorzien van foto’s en filmpjes. Ze geven een goede en realistische indruk van de camping.   LEES OOK: Handige tips voor kamperen met een kind

Rianne

Rianne is getrouwd en moeder van twee dochters (2014 en 2016). Ze woont in een rustig dorp en werkt op een ministerie in het drukke Den Haag. Houdt van reizen, uit eten gaan met familie en vrienden, fotograferen en, sinds ze moeder is, ook erg van slapen.
lees meer blog's van Rianne>>

Rianne // 10-09-2018

Dagboek van een eerste (zware) schoolweek

Rianne // 22-06-2018

Vakantietip! Heerlijke vakantiehuizen in Toscane

Rianne // 23-03-2018

Aftellen: Op naar de grote 4!

Rianne // 17-01-2018

Leuke feestaccessoires voor je kinds verjaardag

Rianne // 09-12-2017

4 x budgetvriendelijke kerstversiering