6 x Hartige hapjes voor Sinterklaasavond

Het huis is versierd, de Sinterklaasmuziek staat aan en natuurlijk staat er ook allerlei lekkers op tafel. Pakjesavond! Natuurlijk horen daar zoetigheden bij zoals chocolade, kruidnoten en marsepein. Maar wil je nog iets meer uitpakken, met ook hartige hapjes? Dit...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Onze kinderen die de wereld veranderen!

Kinderen zijn activistisch. Ze willen de wereld veranderen en ze weten ook precies hóe ze dat gaan doen. Mijn dochter doet deze maand een project voor school. Ze vormen een politieke partij, compleet met partijprogramma. Het belangrijkste punt is een beter milieu. De...

De weg naar adoptie #25: Ons gezinsleven is begonnen

Zodra ons zoontje ligt te slapen, rolt er een traan over mijn wangen. Een traan gevuld met blijdschap en verdriet. Zo mooi en onwerkelijk dat ik het kleine mannetje in dit grote bed nu mijn zoon mag noemen. Hij is er echt. Ons gezinsleven is begonnen. Het verdriet dat...

In Dordrecht en omstreken zijn tal van gave en enerverende uitjes te doen. Dat kan het natuurlijk lastig maken om een leuke activiteit uit te kiezen als je een dagje ontspanning en vermaak zoekt. Om je een eindje op weg te helpen om leuke én voordelige dagactiviteiten te vinden, hebben we vijf toffe en vermakelijke uitjes voor je verzameld voor een leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken. Doe er je voordeel mee en geniet van een ontspannen dag in deze prachtige regio.

Een leuke fietstocht in de natuur

Goedkoop, maar supertof en ontspannend is een fietstocht in de natuur als leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken, waarbij je met een fietsdrager op het dak van je auto gewoon je eigen fietsen meeneemt. Een fietsdrager dak is een aankoop waar je eenmalig in investeert en daarna nog jarenlang plezier aan kunt beleven. Mooie routes om met je auto voorzien van een fietsdrager te bezoeken, zijn er in Dordrecht en omstreken in overvloed.

Een aanrader is bijvoorbeeld de prachtige fietsroute langs de groene zuidrand van Rotterdam. Slechts op een paar kilometer van Dordrecht kom je door het grootste stadspark van Nederland. Je fietst langs de mooiste plekjes in het stroomgebied van de Maas. Je passeert op de fiets de fraaiste graslanden en landerijen in de provincie en komt ook door mooie grienden heen. Een absolute aanrader voor de natuurliefhebber.

Een andere tip is de relaxte fietsroute Vijfheerenlanden bij Lexmond. Dit fietstraject ligt op de grens van de provincies Utrecht en Zuid-Holland en voert je door prachtige groene uiterwaarden, langgerekte weilanden, grienden en indrukwekkend mooie boomgaarden. Je kunt er met de auto vanuit Dordrecht makkelijk komen, en je kunt er heerlijk ontspannen fietsen.

Molens spotten bij Kinderdijk

Misschien is dit wel onze favoriet voor een leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken. Een van de toplocaties in de buurt van Dordrecht voor een dynamisch dagje uit zijn de prachtige molens bij Kinderdijk. Dit prachtige gebied ligt op ongeveer 20 kilometer van Dordrecht. Niet voor niets genieten deze molens een internationale reputatie vanwege hun unieke locatie en uitstraling.

De prachtige molens van Kinderdijk staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan de molens hier levert niet alleen veel fraaie foto’s op, maar leert jou en je kids ook alles over de geschiedenis van ruim 740 jaar Nederlands watermanagement. Voor de kinderen zijn er in en rond de molens leuke activiteiten te doen en leuke dingen te ontdekken. In de winter kun je hier ook geweldige schaatstochten maken!

Kinderdijk - leuk dagje uit in dordrecht en omstreken

Van je tuin een speelparadijs maken

Geen zin om de deur uit te gaan, dan is een eigen speelpark in de tuin maken een goed idee. Dit kan door een goed opzetzwembadje te kopen en in de tuin neer te zetten. Je kunt hierbij kiezen voor een groot opzetzwembad met pomp en chloor water voor langere tijd, maar natuurlijk ook voor een basis opblaasbadje. Een fraai en comfortabel opzetzwembad met een pomp, chloor en schoonmaakset is als complete set al voor een paar honderd euro beschikbaar. En je kunt er de hele vakantie van genieten en zo meerdere leuke dagjes in de tuin organiseren voor je kids of jezelf.

Een toffe vaartocht als leuk dagje uit in Dordrecht

De stad Dordrecht is een prachtige historische stad met mooie architectuur en een lange geschiedenis. De stad geldt als een van de oudste steden van Nederland en was al in de Middeleeuwen een bloeiende en welvarende handelsstad, vanwege de gunstige ligging aan het water. Een goede manier om de pracht van Dordrecht te ontdekken is door een vaartocht door deze stad te maken. Er zijn via diverse rederijen uiteenlopende vaartochten te boeken door de Dordtse grachten, waarbij je niet alleen kunt ontspannen en genieten van de idyllische stadsgezichten, maar ook veel leert over de geschiedenis en architectuur van Dordrecht.

Varen met Sibarone in Dordrecht

Een verrassend bezoek aan Tiengemeten

Een enerverend en leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken is zeker ook het bijzondere eiland Tiengemeten. Het eiland is te vinden in de Hoeksche Waard op ongeveer 30 kilometer van Dordrecht. Op Tiengemeten kun je je met gemak een hele dag vermaken als volwassene. Maar ook voor de kinderen is hier veel te doen en te beleven.

Op Tiengemeten zijn diverse Nationale Parken te vinden met een unieke natuur. Een aanrader zijn ook de wandelroutes hier, het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum Tiengemeten. Ook de natuurspeeltuin op Tiengemeten is een absolute aanrader voor een leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken met je kinderen. Activiteiten genoeg dus!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.