Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

In Dordrecht en omstreken zijn tal van gave en enerverende uitjes te doen. Dat kan het natuurlijk lastig maken om een leuke activiteit uit te kiezen als je een dagje ontspanning en vermaak zoekt. Om je een eindje op weg te helpen om leuke én voordelige dagactiviteiten te vinden, hebben we vijf toffe en vermakelijke uitjes voor je verzameld voor een leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken. Doe er je voordeel mee en geniet van een ontspannen dag in deze prachtige regio.

Een leuke fietstocht in de natuur

Goedkoop, maar supertof en ontspannend is een fietstocht in de natuur als leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken, waarbij je met een fietsdrager op het dak van je auto gewoon je eigen fietsen meeneemt. Een fietsdrager dak is een aankoop waar je eenmalig in investeert en daarna nog jarenlang plezier aan kunt beleven. Mooie routes om met je auto voorzien van een fietsdrager te bezoeken, zijn er in Dordrecht en omstreken in overvloed.

Een aanrader is bijvoorbeeld de prachtige fietsroute langs de groene zuidrand van Rotterdam. Slechts op een paar kilometer van Dordrecht kom je door het grootste stadspark van Nederland. Je fietst langs de mooiste plekjes in het stroomgebied van de Maas. Je passeert op de fiets de fraaiste graslanden en landerijen in de provincie en komt ook door mooie grienden heen. Een absolute aanrader voor de natuurliefhebber.

Een andere tip is de relaxte fietsroute Vijfheerenlanden bij Lexmond. Dit fietstraject ligt op de grens van de provincies Utrecht en Zuid-Holland en voert je door prachtige groene uiterwaarden, langgerekte weilanden, grienden en indrukwekkend mooie boomgaarden. Je kunt er met de auto vanuit Dordrecht makkelijk komen, en je kunt er heerlijk ontspannen fietsen.

Molens spotten bij Kinderdijk

Misschien is dit wel onze favoriet voor een leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken. Een van de toplocaties in de buurt van Dordrecht voor een dynamisch dagje uit zijn de prachtige molens bij Kinderdijk. Dit prachtige gebied ligt op ongeveer 20 kilometer van Dordrecht. Niet voor niets genieten deze molens een internationale reputatie vanwege hun unieke locatie en uitstraling.

De prachtige molens van Kinderdijk staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan de molens hier levert niet alleen veel fraaie foto’s op, maar leert jou en je kids ook alles over de geschiedenis van ruim 740 jaar Nederlands watermanagement. Voor de kinderen zijn er in en rond de molens leuke activiteiten te doen en leuke dingen te ontdekken. In de winter kun je hier ook geweldige schaatstochten maken!

Kinderdijk - leuk dagje uit in dordrecht en omstreken

Van je tuin een speelparadijs maken

Geen zin om de deur uit te gaan, dan is een eigen speelpark in de tuin maken een goed idee. Dit kan door een goed opzetzwembadje te kopen en in de tuin neer te zetten. Je kunt hierbij kiezen voor een groot opzetzwembad met pomp en chloor water voor langere tijd, maar natuurlijk ook voor een basis opblaasbadje. Een fraai en comfortabel opzetzwembad met een pomp, chloor en schoonmaakset is als complete set al voor een paar honderd euro beschikbaar. En je kunt er de hele vakantie van genieten en zo meerdere leuke dagjes in de tuin organiseren voor je kids of jezelf.

Een toffe vaartocht als leuk dagje uit in Dordrecht

De stad Dordrecht is een prachtige historische stad met mooie architectuur en een lange geschiedenis. De stad geldt als een van de oudste steden van Nederland en was al in de Middeleeuwen een bloeiende en welvarende handelsstad, vanwege de gunstige ligging aan het water. Een goede manier om de pracht van Dordrecht te ontdekken is door een vaartocht door deze stad te maken. Er zijn via diverse rederijen uiteenlopende vaartochten te boeken door de Dordtse grachten, waarbij je niet alleen kunt ontspannen en genieten van de idyllische stadsgezichten, maar ook veel leert over de geschiedenis en architectuur van Dordrecht.

Varen met Sibarone in Dordrecht

Een verrassend bezoek aan Tiengemeten

Een enerverend en leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken is zeker ook het bijzondere eiland Tiengemeten. Het eiland is te vinden in de Hoeksche Waard op ongeveer 30 kilometer van Dordrecht. Op Tiengemeten kun je je met gemak een hele dag vermaken als volwassene. Maar ook voor de kinderen is hier veel te doen en te beleven.

Op Tiengemeten zijn diverse Nationale Parken te vinden met een unieke natuur. Een aanrader zijn ook de wandelroutes hier, het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum Tiengemeten. Ook de natuurspeeltuin op Tiengemeten is een absolute aanrader voor een leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken met je kinderen. Activiteiten genoeg dus!

Dit artikel over een leuk dagje uit in Dordrecht en omstreken is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.