Vorige maand was het bioscoopdebuut van mijn oudste dochter, deze maand gingen wij voor het eerst naar theater! En wel naar Peppa Pig – De grote plons. Op een zaterdagmiddag gingen we samen met een vriendin en haar dochter naar Theater Zuidplein in Rotterdam. Dochterlief kijkt best weleens een filmpje van Peppa op YouTube, daar word ik niet perse heel blij van, maar deze musical was toch wel heel erg leuk!

peppa-big

Peppa Pig De Grote Plons – het verhaal

In ‘De grote plons’ zijn Peppa en haar familie en vriendjes van de partij. Broertje George (met zijn dinosaurus!), Papa en Mama Big, maar ook Suzy Schaap, Henkie Hond en vele andere vriendjes. Ze beleven de vrolijkste avonturen. Aan het begin van het verhaal heeft het flink geregend en overal liggen modderpoelen. Daar moet natuurlijk in gesprongen worden! Voor de papa’s en mama’s die (noodgedwongen) weleens een aflevering van Peppa met hun kind meekijken zullen verschillende scenes herkenbaar voorkomen. Zo zag ik onder andere de verhaaltjes voorbij komen over meneer Dinosaurus die zoek was, over Polly papagaai, over de recordpoging modderpoel-springen en over de feestmarkt op school om geld in te zamelen. Het zijn eigenlijk korte losstaande verhaaltjes, die samen wel één groot verhaal vormen. Handig als er even niet opgelet wordt of je kind toch per ongeluk moet gaan plassen.

Wat maakt deze musical zo leuk

Omdat het de eerste keer was dat we naar kindertheater gingen wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar ik was blij verrast! De cast werkt met ontzettend leuke handpoppen, en de vrolijke decors zagen er echt uit zoals in de serie. De voorstelling was erg interacties en dat deed het goed bij de zaal. Kindjes werden uitgenodigd om mee te tellen, roepen, zingen, klappen, zwaaien en springen. Dochterlief deed lekker mee! De liedjes waren heel aanstekelijk en deels ook herkenbaar uit de tv-serie. Na de voorstelling kwamen een aantal acteurs met de handpoppen naar het theatercafé waar de kindjes met hen op de foto konden. Wij vonden het een ontzettend leuk uitje!

Praktische informatie

Deze gezellige familiemusical is geschikt voor kindjes vanaf twee jaar. De musical draait al een tijdje, maar loopt nog tot eind mei. De musical speelt nog in diverse theaters. Hier bekijk je de speellijst. Kosten variëren per theater, kijk op de speellijst voor de kosten per kaartje.