Woensdag 22 februari was de opening van de Negenmaandenbeurs 2017. Hét event voor zwangere vrouwen, mama’s en natuurlijk hun partners. Namens Meer Voor Mama’s bezocht ik de beurs en ik vertel je graag over de highlights, de speciale route voor papa’s, het NK speenspugen en waarom je het Puur Baby Plaza niet mag overslaan. O, en: dat een trolley dus echt wel een goed idee is.

Papa Route op de Negenmaandenbeurs 2017

Hoewel dit voor mij ‘pas’ de tweede editie is die ik bezocht, had ik het idee dat er een soort frisse wind door de Rai heeft gewaaid. De beurs zag er ruim opgezet uit en was logischer ingedeeld dan ik me kon herinneren van vorig jaar. Maar dat kan ook zijn omdat ik vorig jaar op de drukste beursdag van de week kwam (de vrijdag: wees gewaarschuwd!), en dit jaar op de rustigste…

Wat zeker weten nieuw is op de Negenmaandenbeurs 2017, is de Papa Route. Was er eerder een ‘papadag’ op de beurs, dit jaar zijn de partners iedere dag welkom. 😉 Erg leuk idee! Vaders die langs de deelnemende stands lopen (onder andere Difrax, Samen Bevallen en Prénatal) ontvangen een leuk cadeautje, worden geïnformeerd over speciale voor vaders ontwikkelde producten en kunnen tips en ervaringen uitwisselen in de Papaklas Lounge (hal 9 stand 110). De Paparoute staat aangegeven op de plattegrond die je krijgt bij binnenkomst.

binnenkomst

Over papa’s gesproken, een tip tussendoor: Hangloose Baby, het door vaders ontworpen boxkleed-meets-hangmat waarover we een leuke review hebben geschreven, stond hier als winnaar van de Baby Innovation Award 2016 met een stand.

Hangloose op de Negenmaandenbeurs

Beursaanbiedingen en beursacties op de Negenmaandenbeurs 2017

De Negenmaandenbeurs is bij uitstek geschikt om je baby-uitzet bij elkaar te shoppen, want zo’n beetje iedere exposant op de beurs heeft een leuke beursaanbieding (gratis goodiebag of cadeautje bij een aankoop) of werkt met leuke kortingen. Zet Hema op je lijstje, want daar koop je de nieuwe bamboerompers met korting én kun je je eigen romper laten bedrukken.

Hema op de Negenmaandenbeurs

Ga je voor wegwerpluiers, sla dan de luieraanbiedingen van Etos niet over. Handig: je bestelling wordt gewoon thuis geleverd, dus geen gesjouw met pakken luiers over de beurs. Maar ook de leukste kinderkledingmerkjes en babyjurkjes shop je voor leuke prijzen. Mijn persoonlijke favorieten: 4FunkyFlavours met hun vrolijke kleuren, hun stand is niet te missen in hal 8 (stand 408) en de prachtige collectie van Fresk (hal 8 stand 228).

kraampje

Puur Baby Plaza

Hoera voor Puur Baby Plaza op de Negenmaandenbeurs 2017! Op dit plein (herkenbaar aan de houten stands, meteen rechts na de ingang) vind je ondernemers die hun steentje bijdragen aan een gezonde en groene toekomst. Hier shop je eerlijke en duurzame producten voor jezelf en voor je kind. Bijvoorbeeld biologische babyvoeding (Hipp), draagdoeken van biologisch en fairtrade katoen (With a touch of Rose), wasbare luiers en zwemluiers in de leukste printjes (Kaatje Katoen en Grace is Green), fijne verzorgingsproducten zonder toevoegingen (Derma) en meer mooie producten.

Ook vind je er het GoodBabyFood plein, waar je alles te weten komt over gezond en vers eten voor jezelf en je kleintje. Bezoek de kleurrijke Tommies Vitaminetuin en volg een van de workshops, bijvoorbeeld over de eerste hapjes, of over hoe je gezond eet tijdens je zwangerschap.

gezond eten op de negenmaandenbeurs

Op het Puur Baby Plaza bij BabyBeGood kun je ook workshops volgen, zoals een mini swaddle (spuugdoekje) maken van Boro*Mini, een houten ketting maken van Verh!p of een minicursus babymassage van 4NaturalKids. De workshops op de Negenmaandenbeurs 2017 zijn gratis en je kunt zo aanhaken.

Verschillende workshops op de Negenmaandenbeurs

Workshops op de Negenmaandenbeurs

Mom’s Favourites

Vlak naast het Puur Baby Plaza zit het Mom’s Favourites plein. Daar staat onder andere Naïf, met fijne babyverzorgingsproducten zonder schadelijke stoffen. Daarnaast zit de stand van De Kleine Keuken, met gezonde alternatieven voor tussendoortjes, broodbeleg en groentehapjes voor baby’s, peuters en kleuters. Zonder suiker, zonder onnodige toevoegingen.

Naif op de Negenmaandenbeurs

De Kleine Keuken op Negenmaandenbeurs

Activiteiten en workshops

Het is écht niet alleen maar shoppen op de Negenmaandenbeurs 2017, maar de beurs is ook bij uitstek geschikt om jezelf te informeren over alles wat je wilt weten rondom zwangerschap en baby’s. De Mama Masterclasses informeren je onder andere over babydragen, voeding, kraamkwaaltjes, communiceren met je kind en borstvoeding. Ook aan onze stuiterende minimens is gedacht: dit jaar is er voor het eerst het Peuter Plein met allerlei activiteiten voor kleintjes tot 4 jaar.

Er wordt voorgelezen door Kim-Lian, er kan gedanst worden met Nijntje en er is een loopfiets parcours. Verder kun je diverse optredens en lezingen zien iedere dag op het podium in hal 11. Onder andere Dirk Scheele, Do, Kim-Lian en Fien en Teun zingen de sterren van de hemel, er zijn modeshows met de nieuwste collecties zwangerschapskleding en lezingen over hypnobirthing. En als je het allemaal te serieus vindt worden op den duur, doe dan vooral mee aan de Babboe bakfietsrace of aan het NK Speenspugen. Succes!

Tips voor een relaxte dag op de Negenmaandenbeurs 2017

  • Ga met een plan de deur uit: bekijk vooraf welke stands je wilt bezoeken en stippel een route uit. Geloof me, dat is goed voor je gemoedstoestand. Ja, en ook voor je portemonnee.
  • Neem een rugzak of, als je gewoon schijt hebt: neem een trolley mee. Hoewel ik meermaals over die rollende ellendelingen gestruikeld ben, vond ik die zware tassen aan mijn arm ook niet alles.
  • Pak alleen promotiemateriaal of folders aan van bedrijven en organisaties waar je echt in geïnteresseerd bent. Zo voorkom je een overvolle tas en het is simpelweg beter voor het milieu, want je hoeft minder weg te gooien.

Negenmaandenbeurs 2017

De Negenmaandenbeurs 2017 was van woensdag 22 februari tot en met zondag 26 februari in de Rai Amsterdam. Kijk voor meer informatie over nieuwe edities van de Negenmaandenbeurs op de site Negenmaandenbeurs.nl. O! En met je ticket kun je ook gratis naar de Huishoudbeurs. Als je durft.