Voor het eerst met mijn peuter naar de bios!

Rianne - 23-01-2017
mashagrotestill1-1485172425-23263

Mijn peuter van 2,5 kijkt graag filmpjes. Soms iets te graag. Tot nu toe bleef het altijd bij een filmpje op de tv of op de tablet, maar toen ik las dat er een Masha en de Beer-film in de bioscoop zou komen wist ik dat dat het eerste bioscoop-avontuur van onze peuter zou worden! Want zij vindt Masha ontzettend grappig, en vergeleken met een hoop andere filmpjes vinden mijn man en ik Masha ook best te doen. Dus op een druilerige zondag gingen wij met zijn drieën naar de bioscoop. Babyzus mocht nog niet mee, want die was te klein. Maar zij was al groot; mijn dochter vond het prachtig! En stiekem ook een beetje spannend. Want hoe leg je nu precies aan een peuter uit wat een bioscoop is? Wij hadden het uitgelegd als ‘een hele grote tv of tablet’. Dat had in ieder geval haar nieuwsgierigheid gewekt.

Bioscoopfilm Masha en de beer

De film gaat over het jonge meisje Masha dat totaal niet stil kan zitten, en over Beer die juist erg op zijn rust gesteld is. Masha zorgt nogal eens voor problemen en samen met hun andere vriendjes in het bos beleven ze allerlei avonturen. De film bestaat uit heel veel kleinere filmpjes (dezelfde lengte als op tv of Netflix). Dit maakt het voor peuters en kleuters met een beperkte concentratieboog goed te doen. In totaal duren alle filmpjes bij elkaar 65 minuten. Naast een hoop nieuwe zitten er ook een aantal oudere filmpjes bij. Bij ons geen herkenning, maar achter mij hoorde ik een jongetje een keer tegen zijn vader zeggen ‘die heb ik al gezien’.

Pathé Kleuterbios

Nadat ik gekeken had waar de film zou draaien bleken best een hoop bioscopen ‘kleuterbios’ aan te bieden. Wij kozen voor Kleuterbios bij Pathé, vooral omdat dit qua dag, tijd en locatie handig voor ons uitkwam. Maar het bleek ook een goede keuze, alles was top geregeld! Na binnenkomst konden de kinderen een box pakken met daarin een pakje drinken, een klein zakje snoepjes, een klein zakje popcorn (keuze uit zoet of zout) en een klein speelgoedje. De ouders kunnen koffie of thee pakken met daarbij een lekkere muffin. Dit zit inbegrepen bij de toegangsprijs. Om het extra leuk te maken stond er een groot springkussen en een tafel met kleurplaten en potloden. Ook een aantal praktische zaken zijn handig: er staan stoelverhogers bij de ingang van de zaal, het licht gaat niet helemaal uit en het geluid staat wat zachter dan normaal. En na afloop kunnen de kinderen een mooi diploma krijgen.

Wat vonden wij ervan?

Waar ik me al een beetje zorgen om maakte gebeurde ook: na tien minuten zitten vond de peuter het wel prima op die stoel en wilde ze gaan staan. En een klein beetje heen en weer lopen. Ik probeerde haar weer terug op die stoel te krijgen (om maar in filmtermen te blijven: mission impossible), maar toen ik eens om me heen keek bleken veel meer kindjes even te staan of zachtjes te praten. Dat maakt dus niet zo uit bij Kleuterbios, heel relaxed! En omdat de ouders relaxed waren, waren de kindjes dat denk ik ook. Er werd eigenlijk niet gegild of geschreeuwd. Een uur kijken was wel de max voor mijn peuter, toen werd ze onrustig en in die zin was de film precies op tijd afgelopen. Mocht er nog een keer iets leuks draaien zouden we zeker nog een keer gaan. Bovenal vonden we het vooral een leuk uitje speciaal voor haar, waarin ze de onverdeelde aandacht van allebei haar ouders had.

Praktische info Masha en de Beer bioscoopfilm

Masha en de Beer draait vanaf 25 januari in de bioscopen, maar in een aantal bioscopen zijn al voorvertoningen te zien, vaak op basis van ‘kleuterbios’. Wij waren bij Pathé voor Kleuterbios 8 euro p.p. kwijt voor een kaartje (zowel voor de volwassenen als kinderen), en dat was dus inclusief drankje, popcorn, snoepjes en speelgoedje. Zie de trailer van de bisocoopfilm hieronder:   https://www.youtube.com/watch?v=IzLQ3lW5soI   PS: Volg Meer Voor Mama's op Facebook en Instagram voor dagelijks leuke updates en blogs!

Rianne is getrouwd en moeder van twee dochters (2014 en 2016). Ze woont in een rustig dorp en werkt op een ministerie in het drukke Den Haag. Houdt van reizen, uit eten gaan met familie en vrienden, fotograferen en, sinds ze moeder is, ook erg van slapen.
lees meer blog's van Rianne

Ook veel gelezen:
Social
Partners