Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren Utrecht en Amsterdam in de kerstvakantie. Samen vormen ze van 18 december 2021 tot en met 30 januari 2022 World of Dinos, de grootste reizende Dino Expo van Europa. Een superleuk uitje voor avontuurlijke dinoliefhebbers deze kerstvakantie!

Wij gingen tijdens een vorige editie met ons gezin op pad om World of Dinos te bezoeken. En, niet onbelangrijk, we kochten kaarten met flinke korting! Lees snel verder wat je op World of Dinos kunt beleven én hoe ook jij kaartjes met korting kunt kopen!

dino-wereld

Wat is World of Dinos?

World of Dinos is de grootste dino-expositie van Europa. Als je binnenkomt, stap je letterlijk een andere wereld binnen. De wereld zoals die was in de tijd van de dinosaurussen. Deze keer vindt de expositie plaats in Amsterdam en in Utrecht. Vanaf 18 december zijn de dinos te zien in de Kromhouthal (een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord) in Amsterdam en vanaf 25 december in de Jaarbeurs in Utrecht. Op meer dan 5.000 m2 kun je tot en met 30 januari 2022 van de grootste dino expo van Europa genieten.

World of Dinos is verdeeld in werelddelen waar je doorheen wandelt en oog in oog staat met levensgrote dinosaurussen. Je kunt de dino’s van heel dichtbij bekijken, alles lezen over hun kenmerken, waar ze leefden, wat ze aten en nog veel meer. Heel tof: alle dino’s bewegen en maken geluid! Bekijk een brullende T-Rex van dichtbij, sta oog in oog met een reusachtige Shunosaurus en leer alles over de Velociraptor en Spinosaurus.

World of Dinos bestaat inmiddels uit meer dan honderd levensechte, bewegende dino’s die op ware grootte tentoongesteld zijn in decors die passen bij hun natuurlijke leefomgeving. Samen met een speurtocht, een bioscoop, opgravingen, berijdbare dinosaurussen en een kidszone maakt dit van World of Dinos een leuk ervaring voor het hele gezin. Een onvergetelijke, interactieve en tegelijkertijd educatieve ervaring!

dino-met-hoorns

Wat kun je allemaal doen bij World of Dinos?

  • Een leuke dino speurtocht: Bij binnenkomst krijg je bij de kassa een gratis speurtocht. Over elke dinosaurus in de expositie is een vraag die je kunt opzoeken op de informatieborden bij de dino’s. De speurtocht bevat veel leuke weetjes en vragen. Zo leer je spelenderwijs alles over dino’s en hun kenmerken. Beantwoord alle vragen en laat aan het eind van de expositie je speurtocht zien in het winkeltje, dan krijg je een leuk cadeautje.
  • Maak een toffe foto met je favoriete dinosaurus Je kunt alle dino’s van dichtbij bekijken en fotograferen, maar op verschillende plekken in de expo kun je ook samen op de foto met je favoriete dinosaurus.
  • Dinoscoop: Even uitrusten tijdens de ontdekkingsreis? Dat kan, naast verschillende bankjes die zijn neergezet bij de dino’s, in de Dinoscoop. In deze filmzaal worden verschillende documentaires getoond. Leuk en leerzaam voor jong en oud!
  • Een echte opgraving in de Kidszone: De favoriet van onze zoon: botten opgraven! In de Kidszone van World of Dinos is een grote zandbak neergezet waar kinderen kunnen graven naar dinosaurusbotten. Ga zelf op onderzoek uit en ga op zoek naar botten van je favoriete dino. Hier heeft onze peuter zich erg goed vermaakt en hij was erg trots op de botten die hij vond.

Met korting naar World of Dinos in Amsterdam of Utrecht

Wil je ook naar World of Dinos en wil je net als wij profiteren van een flinke korting? Kijk dan snel op deze pagina van Tripper en profiteer van 30% korting op de normale prijs! Ook jij kunt dan met korting naar World of Dinos in Amsterdam of in Utrecht. Je betaalt dan een stuk minder dan de normale prijzen aan de kassa: Kinderen: €19,50 aan de kassa / Volwassenen: €21,50 aan de kassa.

Op zoek naar andere leuke uitjes met kinderen? Kijk dan ook snel bij onze andere tips op Meer Voor Mama’s!

dino-donker

dino-uit-ei