Afgelopen week was ik met mijn zoontje in de bioscoop. Daar zagen we de nieuwe trailer van Cars 3, bij voorbaat al zijn favoriete film van 2017! Als groot fan van alles wat met Cars en Bliksem McQueen te maken heeft kan hij niet wachten tot Cars 3 in de bioscoop verschijnt. Maar waar gaat het verhaal eigenlijk over? En wie zijn de hoofdrolspelers? Hier de eerste informatie en natuurlijk ook de extra lange trailers.

Het verhaal van Cars 3

Het vervolg op de eerdere enorm succesvolle Cars-animatiefilms is vanaf 12 juli te zien in de Nederlandse bioscoop. Pixar Animation Studios en Walt Disney Pictures hebben alvast de volgende verhaallijn prijsgegeven: “Overrompeld door een nieuwe generatie van razendsnelle racers, is de legendarische Lightning McQueen gedwongen om de sport die hij zo lief heeft te verlaten na een groot ongeluk. Hij geeft echter niet op. Om terug te keren in de autosport heeft hij de hulp nodig van een enthousiaste jonge engineer, genaamd Cruz Ramirez. Hij put inspiratie uit de beroemde Fabulous Hudson Hornet en maakt een paar onverwachte moves. En dat allemaal met maar één doel: bewijzen dat #95 nog niet afgeschreven is. Hij zal met zijn kampioenshart bewijzen dat hij nog steeds kan racen en winnen in de grootste Piston Cup ooit!” Bekijk hier de uitgebreide trailer van Cars 3:

De hoofdrolspelers van Cars 3

In een tweede nieuwe (spannende!) trailer worden door Pixar de drie hoofdrolspelers van de nieuwe Cars 3 film voorgesteld. Uiteraard is Lightning McQueen een van die hoofdrolspelers. Hij neemt het in de nieuwe Cars-film op tegen Jackson Storm: een raceauto van ‘het nieuwe tijdperk’. De derde hoofdpersoon is Cruz Ramirez, een felgele vrouwelijke sportcoupé. In de film zijn Ramirez en McQueen vrienden en nemen het op tegen 'vijand' Jackson Storm. Storm heeft volgens de makers een 850 pk sterke V8-racemotor en een topsnelheid van dik 340 km/u. Dat wordt voor de verouderde McQueen – in de film is Bliksem al veertig jaar oud! – een flinke uitdaging om Storm op het asfalt voor te blijven.

Over Cars

De eerste Cars film verscheen in 2006 en werd een gigantische kaskraker. Het idee van ‘menselijke’ auto’s sprak wereldwijd miljoenen mensen aan en bracht bijna een half miljard dollar op. In het eerste deel introduceert Pixar Lightning McQueen (Bliksem) als succesvolle racer van de Piston Cup die denkt dat hij het beter weet. In de laatste race van het seizoen eindigen drie auto's op een gelijke stand. De jury besluit om een week later een beslissende wedstrijd te organiseren in Los Angeles. McQueen geeft Mack, zijn trailer, de opdracht om er meteen naartoe te rijden. Onderweg valt Mack in slaap en raakt van de weg waardoor McQueen uit de trailer rolt. Als hij wakker wordt weet hij niet waar hij is. Hij eindigt in Radiator Springs: een nostalgisch stadje in the middle of nowhere langs Route 66. Daar ontmoet hij nieuwe auto’s. Het is het begin van een groots, doordacht en met oog voor detail uitgestippeld avontuur met mooie vriendschappen.

World Grand Prix, het decor van Cars 2

In Cars 2 uit 2011 (opbrengst: weer bijna een half miljard dollar) doet Bliksem McQueen mee aan de World Grand Prix. Dan komt hij erachter dat de organisator van de race niet helemaal eerlijk is. De film combineert James Bond-achtige scenes met snelheid en humor. Een superleuke film voor jong en oud. Als Cars 3 net zo goed belooft te worden als de eerdere films met Bliksem McQueen in de hoofdrol, dan heeft Pixar opnieuw een goudmijntje in handen. Een complete generatie zal dan ook door dit derde deel worden besmet met het Cars virus. Ik denk dat Cars 3 in ieder geval één van de grootste bioscoophits van 2017 zal worden. We kunnen hier thuis niet wachten!