Op Facebook en Instagram delen we tegenwoordig veel foto’s, stories en video’s van alles wat we doen. Heerlijke vakanties, mooie stranden, de eerste schooldag, prachtige gerechten, feestjes, borrels en familiemomenten. Met je smartphone maak je de hele dag foto’s van allerlei dingen die we meemaken. Om je foto’s nog net wat mooier te kunnen maken zijn er oneindig veel apps te vinden in de appstore. Dit zijn 5 goede gratis apps voor foto’s bewerken:

1: Vimage app verandert foto’s in filmpjes

Met Vimage kun je je foto’s veranderen in korte filmpjes. Je kunt aan een foto bewegende elementen toevoegen en hiermee zogenaamde Video Images maken. De mooiste foto’s kan je maken met bijvoorbeeld de iPhone. Deze kan je vervolgens heel gaaf bewerken met de Vimage app. Maak je bijvoorbeeld een foto van een tafel met een warme kop thee, kun je damp uit het glas laten komen. Of als je een kop koffie van bovenaf fotografeert kun je de koffie laten draaien alsof er net in geroerd is. Ook kun je vallende sneeuw, glinsteringen, bewegende wolken, bubbels in een glas bier, bewegende vlinders, vuur of speciale lichten verwerken in je foto’s. Er zijn ontzettend veel effecten en mogelijkheden met deze app.

apps voor foto's bewerken - moeder maakt foto van baby in ledikant

2: VSCO app voor fotobewerking

Een veelgebruikte foto app bij influencers en Instagrammer is de app VSCO. Met deze foto bewerken app kun je je foto’s nog mooier en bijzonderder maken. De app heeft heel veel mogelijkheden. Het is aan te raden om eerst te sparren met de standaard opties die de app kent. Als je de app vaker gebruikt, wordt het steeds makkelijker om snel je foto’s te bewerken. Bij VSCO krijg je een aantal filters gratis. Wil je meer filters gaan gebruiken, dan betaal je hier voor. Tip: VSCO zet een aantal (veelgebruikte) filters standaard in je overzicht. Ga naar de winkel in de app en je vindt hier nog meer gratis filters die je kunt gaan gebruiken.

3: Big Lens voor scherptediepte

Maak je wel eens foto’s met een digitale spiegelreflexcamera? Prachtige beelden met verschillende scherptes in één foto. Ook op de smartphones van tegenwoordig zit vaak een dergelijke functie waarbij je zelf de focus kan aanbrengen. Zo niet, dan kun je hier ook een app voor gebruiken. Big Lens is hier dé app voor. Met Big Lens kun je subtiele en heftige scherpteverschillen in je foto aanbrengen waardoor je dat echte spiegelreflex-gevoel krijgt. Prachtig om zo de nadruk te leggen op personen of objecten in een foto.

4: Adobe Photoshop Lightroom

Adobe staat natuurlijk bekend om zijn fantastische foto bewerkingsprogramma’s voor professionals. Veel fotografen en reclamebureaus maken gebruik van de software van Adobe op hun prachtige Apple Mac computers. De foto bewerken app van Adobe Photoshop Lightroom CC biedt ook ontzettend veel mogelijkheden voor het creëren van de mooiste foto’s op je mobiele telefoon. In de app is het bijvoorbeeld mogelijk om aan te geven welk deel van een foto je wilt aanpassen. Je kunt hierdoor het licht, de kleur, bepaalde effecten of details aanpassen of toevoegen. Ook is het mogelijk om je eigen filters te maken. Hiermee kun je je foto’s allemaal op dezelfde manier bewerken en een prachtige feed op Instagram creëren.

apps voor foto's bewerken - vader maakt selfie van zichzelf en zoon

5: Foodie voor je instagramwaardige gerechten

Eten, één van de meest gefotografeerde en gedeelde dingen op sociale media. Als je tegenwoordig in een restaurant zit, zie je bijna bij alle tafels om je heen de telefoons gebruikt worden om foto’s te maken van mooi opgemaakte borden en prachtige gerechten. Voor het maken van voedselfoto’s bestaat er een speciale app, namelijk Foodie. Deze app is speciaal gemaakt voor het fotograferen van eten. De filters in de app zorgen ervoor dat je eten er nog smakelijker uit ziet. En met de waterpas zorg je ervoor dat je bord altijd recht staat. Super handig!

Foto’s bewerken met Instagram

Mocht je geen nieuwe apps op je telefoon willen installeren, omdat je de meeste apps toch nooit gebruikt, dan kun je ook je foto’s bewerken met de Instagram app. Het platform biedt allerlei toffe filters om je foto’s te bewerken voordat je ze in je tijdlijn plaatst. Ook kun je er aanpassingen doen in de helderheid, contrast en de structuur van je foto’s. Met Instagram kun je je foto’s vanaf je mobiel super snel en simpel bewerken. Je kunt ze dan in je eigen stijl direct op je pagina delen.

apps voor foto's bewerken - moeder maakt selfie van zichzelf en kind

Ga aan de slag met gratis apps voor foto’s bewerken

Wat is jouw eigen stijl voor je foto’s? Waar is jouw social media tijdlijn direct aan te herkennen?  En waar maak je graag foto’s van? Is dat het fotograferen van je baby of houd je van architectuurfotografie? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Kijk welke van deze gratis apps voor foto’s bewerken je fijn vindt in gebruik. Wat werkt voor jou en welke filters vind jij het mooist? Experimenteer met verschillende filters en apps voor foto’s bewerken en je komt er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt.