Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

Ik vind Toscane geweldig! Gouden heuvels, wuivend gras, prachtige stadjes, heerlijk eten, en vaak zonnig weer. Eerder – zonder kinderen – waren mijn man en ik er al een keer samen. En ook Toscane met kinderen goed bevallen. Onze geweldige accommodatie hielp daar zeker bij. Ik wil graag deze leuke vakantiehuizen in Toscane met je delen. Dit is geen gesponsord blog, maar puur tips vanuit mijn eigen ervaring. De vakantie met onze dochters van bijna 4 en ruim 1,5 jaar in Toscane is er eentje waar ik graag op terugkijk.

Waar vind ik deze vakantiehuizen in Toscane?

Via de website van Mrs.Nomad (waar je allemaal leuke accommodaties vindt waar kinderen ook welkom zijn) kwamen wij uit bij Tuscany Forever. Je vindt de vakantiehuizen van Tuscany Forever in het hart van Toscane, op slechts een paar kilometer van het prachtige middeleeuwse stadje Volterra. Op het terrein staan 12 mooie huizen, die opgedeeld zijn in 33 appartementen van verschillende formaten.

Je kunt met het vliegtuig naar Toscane, maar wij kozen voor een autovakantie met onze kinderen. Wij verbleven in Villa Terra en hadden de hele begane grond van het huis tot onze beschikking. Ideaal, want er zat een groot (deels overdekt) terras en een groot stuk gras bij waar onze kinderen heerlijk konden spelen, en waar wij konden genieten van het prachtige uitzicht.

vakantiehuizen in Toscane - terras van Tuscany Forever

vakantiehuizen in Toscane- vakangtiehuizen op het terrein van Tuscany Forever

vakantiehuizen in Toscane - meisje in speeltuin

vakantiehuizen in Toscane - receptie van het vakantiepark

Kindvriendelijke vakantiehuizen in Toscane

Je kinderen zullen zich niet vervelen bij de vakantiehuizen in Toscane van Tuscany Forever. Op basis van hun leeftijd leggen de eigenaren leuk speelgoed in de kinderslaapkamer(s) voor hen klaar. Bij ons stond er ook een babybedje en een kinderstoel gereed bij aankomst.

Er zijn drie zwembaden op het terrein, waarvan één ook een peuterbadje heeft. Bij de zwembaden vind je heerlijke tweepersoons hemelbedden waar jij fijn een tijdschrift kunt lezen terwijl je kindje een dutje doet, speelt in de schaduw of speelt in het water (als je kind al een zwemdiploma heeft). Ook is er een speeltuintje en een tennisbaan. Gedurende de hele week waren er gezinnen met jonge kinderen om mee te spelen, in het hoogseizoen zullen dit wellicht iets oudere kinderen zijn.

Pluspunten van het verblijf

Ook voor ons was het een fijn verblijf. Ondanks dat het resort bijna volgeboekt was, was het door de ruime opzet heerlijk rustig. Ik werd erg blij van de goede bedden (die zijn op vakantieadressen nog weleens ver te zoeken), goede wifi (filmpje voor als de kinderen even moe waren), en de goed uitgeruste keuken inclusief vaatwasser.

Heb je geen zin om te koken? Halverwege het voorseizoen gaat het restaurant open, waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Ook kun je hier ’s ochtends een beperkt assortiment broodjes afhalen.

vakantiehuizen in Toscane - kinderopvang op het vakantiepark

Sightseeing in de omgeving

De ligging van Tuscany Forever is ook prima om leuke uitstapjes te maken. Wij pakten op de heenweg Pisa mee, en bezochten vanuit het resort Volterra (15 minuten rijden), San Gimignano (50 minuten rijden), en Siena (1 uur en 20 minuten rijden). Vaak waren dit citytrips voor een halve dag en konden de kinderen op de terugweg in de auto even slapen.

Waarom moet je naar dit park met vakantiehuizen in Toscane?

  • Het resort ligt prachtig en je zult hier echt tot rust komen;
  • Aan de kinderen is op vele manieren gedacht: speeltuin, zwembaden en speelgoed;
  • Het is een goede uitvalsbasis voor dagtripjes naar plaatsen in het prachtige Toscane.

Zijn er ook minpuntjes?

Een vakantie is nooit helemaal perfect en ook op deze plek hadden we wat minpuntjes. Of dit opweegt tegen de positieve punten van je vakantie bepaal je altijd zelf. Wij hebben ondanks deze punten echt een heerlijke vakantie beleefd:

  • Er zitten – ook in het voorseizoen al – aardig wat muggen, dus neem die elektrische vliegenmepper, klamboe en Deet maar mee!
  • Toscane, dus ook Tuscany Forever, is een aardig eindje rijden (ruim 1400 km). Vliegen op Pisa of Florence is een goed alternatief voor de lange autoreis.
  • Aan al die luxe hangt ook een prijskaartje, zeker in het hoogseizoen.

 

Dit blog is geschreven en gepubliceerd op 22 juni 2018, geüpdatet op 6 maart 2023