Wanneer je eenmaal een kind hebt gekregen, dan is het een groot feest. Je kunt dan dus ook heel veel kraamcadeaus verwachten. Maar soms krijg je van die cadeau's waar je totaal niet op zit te wachten. Bij dezen 4 kraamcadeaus die je als moeder niet wilt ontvangen.

1. Een handdoek

Veel mensen die kraamcadeaus geven, weten niet wat ze moeten kopen. Daarom bedenken ze soms de gekste dingen. Veel mensen kopen bijvoorbeeld handdoeken. Maar dat is een beetje een gek cadeau. Handdoeken heb je als moeder immers altijd wel in huis. Meer handdoeken zorgt er alleen maar voor dat je nog meer handdoeken moet wassen. Bovendien zijn het vaak ook nog handdoeken die niets te maken hebben met de baby. Als er nou een leuke baby op de handdoek staat, dan zou dat dus een stuk handiger zijn. Dit is dus geen goed cadeau om te geven. Het is dan beter om iets praktisch te geven dat betrekking heeft op je kind. Bijvoorbeeld een mooie knuffel of een goed boek dat je kind kan lezen wanneer die wat ouder is.

2. Koekjes

Veel mensen die op kraamvisite komen nemen eten mee. Ze nemen bijvoorbeeld koekjes mee of iets in die trant. Natuurlijk is het erg aardig om koekjes en dergelijke mee te nemen. Maar vaak heb je daar als moeder nog helemaal geen zin in. Bovendien is het cadeau dan niet heel lang houdbaar. Het is leuker om bij kraamvisite echt een cadeau te krijgen waar je veel waarde aan hecht. Koekjes zijn snel op en je vergeet dan ook al snel dat iemand dat cadeau heeft gegeven. Het cadeau heeft dan totaal geen waarde meer en dat is natuurlijk hartstikke jammer. Je kunt dan beter een ander soort cadeau geven. Bijvoorbeeld een leuke tegel. Een leuke tegel met een persoonlijke tekst erop is beter dan het geven van koekjes. Een voordeel van een leuke tegel is namelijk dat het enerzijds persoonlijk is. Dit aangezien er veel websites zijn waar je een tegel kunt maken. Bovendien kun je er dan ook nog eens een unieke tekst opzetten. Daardoor kan een persoon echt laten zien dat hij of zij jou waardeert. Als klap op de vuurpijl is een tegeltje ook nog eens heel lang houdbaar.

3. Geld

Veel mensen komen op het idee om geld te geven. Dat is natuurlijk handig en zeer praktisch, maar het is natuurlijk niet een heel leuk cadeau. Er zit namelijk totaal geen persoonlijkheid in het cadeau en dat is hartstikke jammer. Daarom is geld geven ook niet zo'n goed idee. Je geeft natuurlijk wel waarde, maar geld is niet iets wat de persoonlijkheid naar voren brengt. Bij een cadeau is het belangrijk dat het cadeau persoonlijk is. Een persoonlijk cadeau is namelijk een cadeau waar mensen over het algemeen heel veel waarde aan hechten. Je kunt dus beter een goedkoop cadeau kopen met persoonlijke waarde, dan gewoon maar geld geven. Soms hoeft een kraamcadeau niet eens heel veel geld te kosten. Het gaat ook om de energie die je in het cadeau stopt. Als je bijvoorbeeld een mooi gedicht voor iemand schrijft, kan dat heel veel waarde hebben terwijl het niets kost. Maar ook als je iets moois in elkaar gaat knutselen is dat het geval.

4. Zeep

Sommige mensen geven ook zeep als kraamcadeau. Ook dat is niet aan te raden, want wat moet je daar nou precies mee? Iedereen heeft al genoeg zeep in huis. Dit is ook weer typisch een cadeau dat nul waarde heeft. Bij een cadeau is het altijd belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Allereerst: wat heeft de moeder aan dit cadeau? Als het antwoord daarop: 'niets is', dan is het niet aan te raden om dat cadeau aan te schaffen. Je kunt dan beter een mooi cadeau voor het kind kopen. Dat vindt de moeder natuurlijk ook veel leuker. De cadeaus worden immers gegeven omdat er een kind geboren is. Veel mensen verwarren dit echter en geven het cadeau aan de moeder. Je kunt bijvoorbeeld een mooi boek voor een kind kopen. Die kan de baby dan nog niet lezen natuurlijk, maar als het boek goed wordt bewaard kan je kind dat later wel lezen. Op die manier kan je kind zich geestelijk ontwikkelen en dat dankzij een kraamcadeau. Dat is toch prachtig?