Een tijdje geleden vroeg Meer voor Mama’s of ik het leuk vond om met mijn babydochter de voeding van SPRUIT te proberen. Ik heb geen idee wat SPRUIT voor bedrijf is dus ga online op zoek. SPRUIT blijkt verse baby- en peutervoeding thuis te bezorgen. Aangezien ik normaal gesproken zelf babyhapjes kook en dan invries, maar al dat koken best wat tijd kost, wil ik dit zeker proberen!

Mijn ervaring met SPRUIT babyvoeding

Op een zaterdag wordt in een mooie compacte doos de negen maaltijden bezorgd die mijn babydochter gaat testen. Zij is op dat moment 8,5 maand oud, dus wij kozen voor de categorie 8-12 maanden. We krijgen drie keer drie smaken: wortel/broccoli/doperwt, rundergehakt/tomaat/kidneybonen/zilvervliesrijst, en spinazie/bloemkool/bulgur/courgette. Ik zie hier zo al vijf ingrediënten die dochterlief nog nooit geproefd heeft en in deze smaakcombinaties al helemaal niet. Meestal kom ik zelf niet verder dan één soort groente met aardappel, rijst of pasta. Ik ben heel benieuwd hoe ze op deze nieuwe smaken gaat reageren! Gelukkig eet mijn baby graag en veel, dus ik ga er vanuit dat dit helemaal goed komt. Ik ontdooi de eerste maaltijd: wortel/broccoli/doperwt. Ik neem eerst zelf een hapje en ik vind het lekker, de ingrediënten zijn nog heel herkenbaar.

voeding

voeding-bovenkant

En dochterlief… weigert na de eerste hap! Wat is dit nu? Al snel valt het kwartje: ze eet normaal gesproken gepureerd of geprakt, dus de hele doperwten en wortelstukjes zijn nog iets te grof voor haar. Na een beetje prakken en wat aarzelende hapjes gaat het er in als zoete koek, al is de hoeveelheid iets teveel voor haar. De dag erna gaan we voor de maaltijd met rundergehakt. Ook hier neem ik eerst weer een hapje. Ik vind het lekker, maar het heeft ook een iets scherpere smaak dus ben erg benieuwd hoe zij gaat reageren. De ene hap na de andere gaat erin, het bakje is binnen no-time leeg. Dag drie testen we de laatste smaak: spinazie, bloemkool, bulgur en courgette. Ik prak de ingrediënten preventief nog een beetje, en ondanks dat het bakje niet helemaal leeg gaat wordt ook hier met smaak van gegeten.

spruit-voeding

erwtjes-in-voeding

SPRUIT: gevarieerd, vers en gemak

Ik vind dat bestellen bij SPRUIT twee belangrijke voordelen heeft. Allereerst het gemak door de tijd die het je bespaart. Als jonge (werkende) moeder heb je nu eenmaal niet veel tijd, zeker niet als je meerdere kinderen hebt. Ik kook graag vers voor mijn baby, maar het is best tijdrovend dus dit is een goed alternatief. Het tweede voordeel vind ik dat mijn dochter door de maaltijden van SPRUIT divers eet en ingrediënten proeft die ik haar niet zo snel zou geven. Goed voor de smaakontwikkeling dus! Voor 9 maaltijden in de leeftijdscategorie die wij getest hebben betaal je 44 euro. Hiervoor is het koken al wel voor mij gedaan en krijgt mijn dochter veel nieuwe smaken te proeven. Daarnaast telt gemak tijdens de drukke avonduren ook sterk mee. Overigens worden de maaltijden relatief goedkoper naarmate je meer maaltijden afneemt: zo bestel je de dubbele hoeveelheid van 18 maaltijden voor 65 euro.

Wat is SPRUIT?

SPRUIT kookt maaltijden voor kinderen vanaf 4 maanden. Je kunt maaltijden bestellen voor drie verschillende leeftijdscategorieën: 4-8 maanden, 8-12 maanden en vanaf 12 maanden. Voor iedere leeftijdscategorie geldt een specifieke samenstelling aan ingrediënten en hoeveelheden (120, 150 en 200 gram). De maaltijden voor de categorie 4-8 maanden bestaan uit zachte, gladde groentepureetjes. De maaltijden voor 8-12 maanden hebben al een grovere structuur, en behalve vegetarische maaltijden wordt vanaf deze categorie soms ook vlees, vis en gevogelte toegevoegd. De maaltijden vanaf 12 maanden zijn nog iets grover, zodat kindjes zelf kunnen proberen stukjes van hun bord te lepelen of pakken. De maaltijden zijn vers, er worden geen kunstmatige ingrediënten gebruikt en SPRUIT houdt rekening met de meest voorkomende allergieën. Er worden zoveel als mogelijk seizoensgebonden en biologische producten gebruikt.

Hoe werkt SPRUIT?

SPRUIT werkt met maandmenu’s; op hun website kun je zien wat er per leeftijdscategorie die maand op het menu staat. Je hebt de keuze om 9, 14 of 18 maaltijden te bestellen. SPRUIT vriest de maaltijden direct na bereiding in, waardoor ze het meest vers blijven. Bestellen is simpel: je kiest de leeftijdscategorie en de hoeveelheid maaltijden die je wilt bestellen, je kiest welk bezorgmoment jou het beste uitkomt (zaterdagochtend of dinsdagavond), en de maaltijden worden diepgevroren bij je thuis bezorgd. Daarna hoef je de maaltijd alleen maar te ontdooien en op te warmen, erg handig!

Praktische informatie

– Enthousiast geworden? Kijk voor meer informatie en bestellen op www.eetspruit.nl Op deze pagina vind je ook de kosten (per leeftijdscategorie en hoeveelheid maaltijden). – Je kunt hier ook éénmalig een proefbox bestellen. – Je kunt de maaltijden van SPRUIT zelfs als kraamcadeau bestellen! Handig voor de ouders voor tijdens de drukke weken ná het zwangerschapsverlof en weer eens wat anders dan een rompertje 😉