Goede vraag; Hoe vind je de beste en goedkoopste luiers? Want zodra je een baby krijgt zul je merken dat er heel wat bij komt kijken aan de hoeveelheid spullen die je nodig hebt. Dan moet je niet alleen denken aan meubels en speelgoed, maar ook aan voeding of luiers. Vooral deze laatste is een behoorlijke kostenpost. Een pasgeboren baby verschoon je wel zeven keer per dag. Dat zijn dus al snel 49 luiers per week! Er is al een wasbare luier uitgevonden, wat echt zijn voordelen heeft, maar mocht je dat niets vinden, dan blijft bovenstaande vraag staan.

Koop luiers als ze in de aanbieding zijn.

Het is verstandig luiers te kopen als ze in de aanbieding zijn. Zo kun je voordelig veel luiers inslaan. Kijk ook goed naar je kindje. Niet alle luiers passen bij elk kind. Het ene kind lekt misschien door de Pampers heen terwijl een ander kind weer uitslag krijgt van een luier van Etos of Kruidvat. In het begin zal het even uitproberen zijn, maar zodra je de perfecte luiers gevonden hebt kun je bij deze winkel de aanbiedingen in de gaten houden. Elk merk heeft aanbiedingen, dus ook als je merkgebonden bent loont het om te wachten op een goede deal en dan meerdere pakken tegelijk te kopen.

luiers-kopen-luiers-in-de-aanbieding

Waar kun je luiers kopen?

Je kunt bij heel veel winkels terecht voor luiers. Je kunt luiers kopen in de supermarkten, bij drogisterijen, in babywinkels en online. Op deze manier kun je luierprijzen vergelijken met elkaar waardoor je altijd de beste luier aanbieding zult vinden. Drogisterijen verspreiden elke week ook folders, als je deze bekijkt zul je zien dat er regelmatig luier aanbiedingen zijn. Niet alleen van de bekende merken maar ook van het eigen merk van de winkel. Let wel op dat je sommige merken alleen in een bepaalde winkel kunt krijgen. Zo zijn Pampers vrijwel in elke winkel verkrijgbaar, maar moet je voor een luier van het eigen merk van de supermarkt of drogist ook naar die betreffende winkel toe. Zelfs low budget supermarkten hebben luiers in hun assortiment.

Welke luiers zijn het goedkoopst?

Welke luier het goedkoopst is hangt erg af van de aanbieding. Als je niet merkgebonden bent maar gewoon altijd voor de goedkoopste wil gaan bekijk je het beste alle luieraanbiedingen en ga je de luierprijzen vergelijken. Om tot de beste deal te komen moet je berekenen hoeveel cent een luier kost. Zo weet je exact welke luieraanbieding de beste is. Ook op het internet vind je vaak hele goede luier aanbiedingen. Het voordeel hiervan is dat het ook nog eens bezorgd wordt en je deze dus niet hoeft mee te sjouwen. Soms zijn er aanbiedingen van luiers waarbij er een maximum aantal pakken per klant is. Hou dit goed in de gaten. Het loont zeker om de luierprijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar de goedkoopste luiers. Je kind zit tenslotte de eerste jaren constant in de luiers.

Luieraanbiedingen

Als je geen rekening hoeft te houden met het merk luiers kun je pas echt voordelig luiers kopen. Je vergelijkt dan de inhoud van de pakken luiers van de verschillende merken en de prijs met elkaar en kunt dus zo nauwkeurig de luierprijs per stuk berekenen. Zo weet je welke luier het aller-goedkoopst is. Maar mocht je een kindje hebben die niet elke luier verdraagt of past, dan ben je gebonden aan een bepaald merk en zul je moeten wachten tot jouw winkel deze luiers in de aanbieding heeft. Gelukkig zijn er vrij regelmatig luieraanbiedingen en hoef je daar nooit lang op te wachten.

Heel veel luiers

Soms zijn er super aanbiedingen waarbij je veel pakken kunt kopen tegen een lage prijs. Dit is natuurlijk perfect om een hele voorraad aan te leggen waardoor je niet meer steeds op jacht hoeft naar de beste luier aanbieding. Maar let wel op de maat. De kleine maat luiers groeit je kindje zo uit. Dus om daar nu twintig pakken van op voorraad te hebben is een beetje overbodig. De grotere maten zal je kindje langer mee doen. Van deze maat kun je dus wel meer luiers kopen.

Soms moet je al vroeg in de winkel zijn om van deze voorraad te profiteren, de concurrentie ligt hoog. Er zijn veel moeders of vaders met kinderen in de luiers die van zo’n luieraanbieding willen profiteren. Op de fiets of lopend zijn al deze pakken lastiger mee te nemen. Daarom is het de moeite waard om ook op het internet te kijken naar goede luier aanbiedingen. Hier vind je soms hele goede aanbiedingen die nog thuisbezorgd worden ook.

Een alternatief voor wegwerpluiers

Weet je dat er wel vier bomen worden gekapt voor de luierperiode van een kind? Jaarlijks hebben we wel 144 miljoen kilo luierafval. Wie het milieu wil sparen en ook nog eens minder geld wil uitgeven kiest voor een wasbare variant. Hiervoor koop je eenmalig een pakket van 25 luiers waar je de hele luierperiode mee kunt doen.

wasbare-luiers-luiers-kopen-luier-aanbieding

Hiervoor worden milieuvriendelijke grondstoffen gebruikt en wordt er weinig afval geproduceerd. Normaal gesproken zou je wel zo’n 100 pakken luiers nodig hebben per kind. De wasbare luiers zijn makkelijk in het gebruik en zien er bijna net zo uit als een wegwerpluier. Maar ze hebben leuke kleuren en printjes en zijn lekker zacht.

Ook zijn kinderen hierdoor sneller zindelijk dan met een wegwerpluier. Nooit meer luiers hoeven kopen, geen overvolle afvalbakken meer en het staat nog leuk in de kast ook (en om de babybilletjes). Veel mensen denken al snel aan de vierkante katoenen doeken die vroeger gebruikt werden bij het woord wasbare luier, maar het is tegenwoordig allemaal zoveel mooier en simpeler dan vroeger.