Woensdag 8 juni: Nationale Buitenspeeldag

Margot - 08-06-2016
buitenspeeldag

Vandaag, woensdag 8 juni, is het weer Nationale Buitenspeeldag. Een supergoed initiatief om het buitenspelen te stimuleren. Door heel Nederland worden er voor ruim 90.000 kinderen buitenspeelactiviteiten opgezet. Om kinderen nog eens extra te stimuleren om buiten te spelen gaat het televisiekanaal van Nickelodeon tijdens de Buitenspeeldag vanaf 13:00 uur zelfs op zwart! De jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag wordt georganiseerd door Jantje Beton en kindertelevisiezender Nickelodeon. Zij hebben gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen opgeroepen om leuke buitenspeelactiviteiten te bedenken en op te zetten. Ook hebben kinderen zelf activiteiten bedacht waar ze bij Jantje Beton subsidie voor konden aanvragen. Op Buitenspeeldag 2016 kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten als vlotten bouwen, kunstwerken maken met stoepkrijt, buikschuiven op een waterbaan of een ouderwetse kruiwagenrace meedoen. En met dit zonnige weer moet deze dag wel een succes worden!

Buitenspelen belangrijk voor ieder kind

Ik weet niet hoe het met jou kind zit, maar de mijne wil het liefst naar ‘buiten! buiten!’, wat voor weer het ook is. Niet zo gek ook, want buitenspelen is vaak uitdagender dan binnen (er valt een hoop te ontdekken) en met vriendjes buitenspelen is nog veel leuker. Misschien lijkt buitenspelen vanzelfsprekend voor kinderen, maar dat is het kennelijk niet. Ik schrok even van deze cijfers: maar liefst 1 op de 5 kinderen in Nederland speelt niet of slechts één keer per week buiten. Terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. Nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verarmd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

Nationale Buitenspeeldag bij jou in de buurt


buitenspeel-dag

Benieuwd naar de activiteiten bij jou in de buurt? Op de website van Jantje Beton kun je kijken wat er in jouw omgeving te doen is. Via de website van Nickolodeon kun je foto’s uploaden en leuke prijzen winnen tijdens de Buitenspeeldag.

Veel plezier vandaag! Bron: JantjeBeton.nl

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners