Voor Meer Voor Mama’s mochten we een Aeromoov Instant reisbed testen. Een lichtgewicht reisbedje dat – en daar is het woordje ‘Instant’ voor bedacht – eenvoudig op te vouwen is. In dit blog deel ik mijn ervaringen met dit reisbed, maar ik kan alvast verklappen: Ik ben enthousiast! Lees snel verder.

De eerste paar jaar van het leven van je kindje sleep je ‘m waarschijnlijk regelmatig mee: een reisbedje (of: campingbedje). Op vakantie, een weekendje weg, een nachtje logeren bij opa en oma of bij een avondje eten bij vrienden. Een reisbedje is een onmisbaar item op je lijstje voor de baby uitzet. Wij hadden er eentje waar ik het in- en uitklappen graag aan mijn vriend overliet, want daar zat een nogal precieze handleiding bij waar ik met mijn (on)geduld niet echt mee overweg kon. En echt een lichtgewicht was het bedje ook niet.

Mijn eerste indruk van de Aeromoov Instant reisbed

De Aeromoov komt binnen en ik denk: is dít het? Als ik ‘m uit de doos pak zie ik een grote schoudertas en zo voelt het ook: zwaarder dan een volle sporttas of luiertas is-ie niet. Wat een wereld van verschil met het nogal zware bedje dat we hebben aangeschaft bij de geboorte van onze zoon en waar nog los een babymatrasje bij zit. Compact en licht, dat is alvast één pluspunt.

pop-play-sleep

Aeromoov Instant reisbed: in 2 seconden uitklappen

Als ik het bedje uit de hoes haal, zoek ik een gebruiksaanwijzing. Die zit er niet bij, alleen een A4’tje met een QR-code voor meer informatie. Ik heb geen app op mijn telefoon die zo’n code kan lezen, dus ik besluit het eerst maar zelf te proberen. Twee tellen later snap ik dat een uitgebreide handleiding niet nodig is, want dan staat het bedje al. Wauw! Als je weleens op een festival zo’n wegwerptent hebt gebruikt: zo werkt dit bedje ook. Uitpakken en floep, hij staat al. Handig! Ik ben benieuwd of ik ‘m straks ook weer net zo makkelijk in de hoes zal krijgen.

Het Aeromoov Instant bedje zit er uitgeklapt mooi en stevig uit en er zit een compact, maar zacht matrasje bij. Heel fijn is dat het bedje op twee niveaus te gebruiken is. Door middel van een rits maak je eenvoudig een extra niveau waar je baby tot een maand of 2 in kan liggen. Zo hoef je niet te ver te bukken om je baby te tillen en dat is fijn als je net bevallen bent of problemen met je bekken of rug hebt. Je ritst deze verdieping er eenvoudig in en ook het matrasje is met een rits te verkleinen.

Behalve als bedje kun je de Aeromoov Instant ook gebruiken als box en met de accessoires die je erbij kunt kopen (klamboe, zonnescherm) is hij (ook) ideaal en multifunctioneel voor op vakantie.

sleep

slaapbedje

…en weer inklappen

Als ik het bedje wil inklappen, sta ik even te puzzelen. Op de onderkant staan gele pijlen waar je het bedje moet indrukken, maar ik snap niet helemaal hoe dat werkt en ben bang dat ik het verkeerd doe. Ik slinger YouTube dus maar even aan in de hoop op een filmpje en ja: er staat een korte instructievideo op het kanaal van Aeromoov. Na twee keer kijken heb ik ‘m en vouw ik het bedje in. Even hier indrukken en dan daar: klaar.

klap-in

stap-in

Aeromoov Instant reisbed, wat vind ik ervan?

Slim bedacht en uitgevoerd, dit bedje. De techniek van het ‘wergwerptentje’, de ritsen waarmee je eenvoudig het extra niveau maakt voor je pasgeboren baby en het gebruik van kwalitatief goed maar lichtgewicht materiaal: complimenten aan de ontwikkelaars van het Aeromoov Instant reisbed. De Aeromoov Instant is licht van gewicht (minder dan 5 kilo!) en compact. Je neemt ‘m dus zo mee over je schouder en hij is supersnel in- en uit te klappen en dat maakt je een stuk mobieler. Even mee naar een vriendin, naar opa en oma, naar het strand of in de tuin.

Vanwege het gemak, het gewicht en het formaat vind ik het Aeromoov Instant reisbed echt fantastisch. En had ik het al over die extra verdieping gehad voor baby’s tot een maand of 2? Heel welkom als je rug- of bekkenklachten hebt. Ik ben blij verrast door dit bedje en had gewild dat deze al bestond toen onze zoon nog een baby was. Hij is nu bijna 3 en het lijkt me voor hem nu een beetje krap worden.

Het bedje loopt naar boven toe taps toe – dat is nodig voor het extra niveau – en daardoor lijkt op het oog het slaapgedeelte op het laagste niveau ook wat kleiner te worden. Het matras in het bed is 110 centimeter, dus in principe zou je kind er tot 1,00 meter in kunnen slapen. Door het schuine doek lijkt het mij echter dat mijn zoontje (ongeveer 95 centimeter en een ‘languit-slaper’) er niet zo lang meer in past.

naast-wieg

Pluspunten Aeromoov Instant reisbed

  • Lichtgewicht én compact, dus makkelijk mee te nemen en op te bergen. Neemt weinig ruimte in;
  • Heel simpel uit te klappen en weer in te vouwen, dat kan (echt waar!) in 2 seconden;
  • Door de verhoging is het bedje heel geschikt voor baby’s;
  • Het is ook als box te gebruiken;
  • Er zijn handige accessoires bij te bestellen, zoals een zonnedak, klamboe, matrasbeschermer en matrashoes;
  • Stijlvol design in meerdere kleuren.

Minder handig

  • Gebruiksaanwijzing die erbij zit is alleen te openen als je een QR-code scant;
  • Het Aeromoov Instant reisbed is iets kleiner in vergelijking met andere reisbedjes ;
  • Vrij prijzig in vergelijking met andere reisbedjes: €149,00, ook vanwege het feit dat je ‘m minder lang kunt gebruiken.

Kijk voor meer informatie over de Aeromoov Instant reisbed op www.aeromoov.com

Dit artikel met de review van het Aeromoov Instant reisbed is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.