Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

6 x Hartige hapjes voor Sinterklaasavond

Het huis is versierd, de Sinterklaasmuziek staat aan en natuurlijk staat er ook allerlei lekkers op tafel. Pakjesavond! Natuurlijk horen daar zoetigheden bij zoals chocolade, kruidnoten en marsepein. Maar wil je nog iets meer uitpakken, met ook hartige hapjes? Dit...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

De pepernoten, chocoladeletters en kerstversiering liggen al volop in de schappen: de feestdagen zijn in zicht! Je kunt maar beter op tijd beginnen met de planning van de feestdagen, want dat kan je vaak een hoop geld besparen. Zes budgettips van styliste Inge Bruins voor de feestdagen, omdat de decembermaand al duur genoeg is:

Cadeautjes

Begin tijdig met het verzamelen van cadeaus en speur naar folderaanbiedingen en online sales/kortingscodes. Op die manier komt niet alles op het laatste moment aan, én je bespaart ook nog eens op dure aankopen. Wanneer ik in oktober al een leuke speelgoedaanbieding zie, neem ik het alvast mee en leg ik het apart. Hoef ik het in december alleen nog maar in te pakken.

Gratis kinderuitjes in december

Uitjes hoeven helemaal niet duur te zijn. In december zijn er allerlei kerstmarkten of andere lokale initiatieven. Leuk om rond te slenteren, aan warme chocomelk te zippen en naar mensen verkleed als rendier te kijken. Persoonlijk vind ik een uurtje naar het tuincentrum ook al een uitje op zich. Ik kan mijn dochter gerust een half uur in d’r wagentje laten zitten terwijl ze zich vergaapt aan de levensgrote bewegende rendieren of ijsberen. Ook het nagebouwde winterdorp met honderden bewegende mannetjes met lichtjes en geluid vinden veel kinderen het einde.

Kerstversiering

Dit hoef je dus niet bij datzelfde tuincentrum van de leuke rendieren in te slaan. Het kan véél voordeliger. De Action heeft veel kerstversiering en had je al eens gedacht aan de kringloop? Daar kun je terecht voor kunstbomen, versiering (soms even goed neuzen voor toffe en unieke items) en lichtjes. Voor een prikkie. Hema is ook een topper voor gave woondeco’s. Wel even goed opletten met de prijsjes hè, want al die leuke hebbedingetjes bij elkaar loopt toch al snel weer op. (Maar dit heb ik dan vooral tegen mezelf.

Kerstversiering DIY

Wat dacht je trouwens van ouderwets zelf je kerstversiering in elkaar knutselen? Met washi tape maak je in handomdraai de leukste creaties, zoals een kerstboom waar je je kerstkaarten aan ophangt, een rendierhoofd op de muur in een contrasterende kleur of gezellige theelichtjes van lege potjes (babyvoeding, jam, mosterd) en gekleurd washi tape.
kerstversiering-knutselen

Budget kerstmenu

Bakken met geld uitgeven voor een kerstdiner, nieuwjaarsborrel of whatsoever, is echt niet nodig. Vraag aan al je gasten of ze allemaal een hapje, amuse, bijgerecht of nagerecht meenemen. Het is fijn om op deze manier je energie en uitgaven enigszins te sparen én het is bovendien een leuke verrassing wat iedereen meebrengt! Zo heb je in elk geval een origineel en smaakvol menu. Zelf zorg je dan bijvoorbeeld voor een goede basis zoals een maaltijdsalade of ovenschaal of natuurlijk de drankjes.

Op internet zijn er trouwens ook complete budgetmenu’s te vinden, die er appetijtelijk en toch ook luxe uitzien. Met wat nonchalant gestrooide confetti of serpentines (dan wel stijlvolle glimmende hè, niet die paars-groen-oranje rommel!) over de tafel of hier en daar wat groepjes fonkelende kerstballen ziet het er extra feestelijk uit. Zelfgemaakte menukaartjes van karton met daarop ieders naam gestempeld doen het trouwens ook altijd goed.

Feestkleding

Het hele gezin in feestkleding steken duur? Dat hoeft niet! Met een paar feestelijke items en/of accessoires maak je er al een kerstoutfit van. Onder andere Hema en Zeeman hebben een superleuke collectie baby- en kinderkleding voor de feestdagen. En check bijvoorbeeld ook Marktplaats. Feestkleding wordt meestal niet afgedragen, dus ziet er meestal nog (zo goed als) nieuw uit. Mocht je zelf niet veel geld uit willen geven voor een leuke feestoutfit, dan kun je natuurlijk kringloopwinkels aflopen of ook lekker struinen op Marktplaats. Maar waarom zou je niet dat ene jurkje van vorig jaar nog een keer aantrekken? Een paar andere accessoires erbij, nieuwe panty in een fancy kleurtje en klaar! Of neus eens in de kast van je vriendin, zus of buurvrouw en ruil van outfit.