Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

8 tips voor een zwangerschapsshoot

Als je zwanger bent is het mooi om dit vast te leggen en een speciale zwangerschapsshoot te doen. Het wordt een waardevolle herinnering aan je zwangerschap. Wanneer is de beste tijd om een fotoshoot te plannen? En wat kun je het beste aan doen? Dit zijn 8  tips voor...

De pepernoten, chocoladeletters en kerstversiering liggen al volop in de schappen: de feestdagen zijn in zicht! Je kunt maar beter op tijd beginnen met de planning van de feestdagen, want dat kan je vaak een hoop geld besparen. Zes budgettips van styliste Inge Bruins voor de feestdagen, omdat de decembermaand al duur genoeg is:

Cadeautjes

Begin tijdig met het verzamelen van cadeaus en speur naar folderaanbiedingen en online sales/kortingscodes. Op die manier komt niet alles op het laatste moment aan, én je bespaart ook nog eens op dure aankopen. Wanneer ik in oktober al een leuke speelgoedaanbieding zie, neem ik het alvast mee en leg ik het apart. Hoef ik het in december alleen nog maar in te pakken.

Gratis kinderuitjes in december

Uitjes hoeven helemaal niet duur te zijn. In december zijn er allerlei kerstmarkten of andere lokale initiatieven. Leuk om rond te slenteren, aan warme chocomelk te zippen en naar mensen verkleed als rendier te kijken. Persoonlijk vind ik een uurtje naar het tuincentrum ook al een uitje op zich. Ik kan mijn dochter gerust een half uur in d’r wagentje laten zitten terwijl ze zich vergaapt aan de levensgrote bewegende rendieren of ijsberen. Ook het nagebouwde winterdorp met honderden bewegende mannetjes met lichtjes en geluid vinden veel kinderen het einde.

Kerstversiering

Dit hoef je dus niet bij datzelfde tuincentrum van de leuke rendieren in te slaan. Het kan véél voordeliger. De Action heeft veel kerstversiering en had je al eens gedacht aan de kringloop? Daar kun je terecht voor kunstbomen, versiering (soms even goed neuzen voor toffe en unieke items) en lichtjes. Voor een prikkie. Hema is ook een topper voor gave woondeco’s. Wel even goed opletten met de prijsjes hè, want al die leuke hebbedingetjes bij elkaar loopt toch al snel weer op. (Maar dit heb ik dan vooral tegen mezelf.

Kerstversiering DIY

Wat dacht je trouwens van ouderwets zelf je kerstversiering in elkaar knutselen? Met washi tape maak je in handomdraai de leukste creaties, zoals een kerstboom waar je je kerstkaarten aan ophangt, een rendierhoofd op de muur in een contrasterende kleur of gezellige theelichtjes van lege potjes (babyvoeding, jam, mosterd) en gekleurd washi tape.
kerstversiering-knutselen

Budget kerstmenu

Bakken met geld uitgeven voor een kerstdiner, nieuwjaarsborrel of whatsoever, is echt niet nodig. Vraag aan al je gasten of ze allemaal een hapje, amuse, bijgerecht of nagerecht meenemen. Het is fijn om op deze manier je energie en uitgaven enigszins te sparen én het is bovendien een leuke verrassing wat iedereen meebrengt! Zo heb je in elk geval een origineel en smaakvol menu. Zelf zorg je dan bijvoorbeeld voor een goede basis zoals een maaltijdsalade of ovenschaal of natuurlijk de drankjes.

Op internet zijn er trouwens ook complete budgetmenu’s te vinden, die er appetijtelijk en toch ook luxe uitzien. Met wat nonchalant gestrooide confetti of serpentines (dan wel stijlvolle glimmende hè, niet die paars-groen-oranje rommel!) over de tafel of hier en daar wat groepjes fonkelende kerstballen ziet het er extra feestelijk uit. Zelfgemaakte menukaartjes van karton met daarop ieders naam gestempeld doen het trouwens ook altijd goed.

Feestkleding

Het hele gezin in feestkleding steken duur? Dat hoeft niet! Met een paar feestelijke items en/of accessoires maak je er al een kerstoutfit van. Onder andere Hema en Zeeman hebben een superleuke collectie baby- en kinderkleding voor de feestdagen. En check bijvoorbeeld ook Marktplaats. Feestkleding wordt meestal niet afgedragen, dus ziet er meestal nog (zo goed als) nieuw uit. Mocht je zelf niet veel geld uit willen geven voor een leuke feestoutfit, dan kun je natuurlijk kringloopwinkels aflopen of ook lekker struinen op Marktplaats. Maar waarom zou je niet dat ene jurkje van vorig jaar nog een keer aantrekken? Een paar andere accessoires erbij, nieuwe panty in een fancy kleurtje en klaar! Of neus eens in de kast van je vriendin, zus of buurvrouw en ruil van outfit.