8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

9x Sinterklaas lekkernij voor tijdens de feestavond

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin, maar ook voor heerlijke lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snacks en lekkernijen in stijl. Wij hebben 9 stuks Sinterklaas...

Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Zodra oktober voorbij is, november aanbreekt en de Halloweenversiering wordt opgeruimd zijn de ogen in Nederland (en België!) gericht op het volgende feest: Sinterklaas! De intocht van Sinterklaas is bijna weer zo ver en ieder jaar weer een feest voor veel kinderen om naar uit te kijken. Wanneer en waar is de intocht dit jaar? Wanneer begint het Sinterklaasjournaal en wat moet ik nog meer weten over het Sinterklaasfeest? In dit blog vertellen we je alles!

Wanneer is de intocht van Sinterklaas dit jaar?

Dit jaar komt Sinterklaas in Nederland aan op zaterdag 12 november 2022. De landelijke intocht zal in Hellevoetsluis zijn. In veel gemeenten is op die dag ook de aankomst van Sinterklaas, vaak in de middag als de landelijke intocht is geweest. In sommige gemeenten wordt de lokale Sinterklaasintocht de dag na de landelijke intocht gehouden.

intocht van sinterklaas - vlag met de tekst welkom sinterklaas

Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar – 2022 – op zaterdag 12 november in Hellevoetsluis. De stoomboot met Sint en de Pieten zal aanmeren in de haven van Hellevoetsluis. Tijdens de intocht in Hellevoetsluis is publiek weer van harte welkom.

Vorig jaar was er in verband met corona een virtuele aankomst van Sinterklaas en kon de intocht alleen op televisie worden gezien. Dit jaar mogen de Sint en Pieten weer live onthaald en toegezwaaid worden.

Waar kan ik de Sinterklaas intocht zien?

Zoals ieder jaar wordt de landelijke intocht van Sinterklaas live uitgezonden op televisie door de NTR op NPO3. Op zaterdag 12 november is de live uitzending van de Sinterklaasintocht in Hellevoetsluis te zien vanaf 12.00 uur op NPO Zapp/ NPO3.

sinterklaas - mijter staf en boek

Wanneer begint het Sinterklaasjournaal

Voordat de Sint aankomt in Nederland, begint het Sinterklaasjournaal al om de kinderen van Nederland warm te maken voor de komst van de pakjesboot. De maandag vóór de intocht van Sinterklaas begint het Sinterklaasjournaal en dit jaar is dat op maandag 7 november 2022. Zoals ieder jaar zal het verhaal weer origineel en creatief verzonnen en uitgevoerd worden, met veel humor en spanning: zal dit jaar de stoomboot weer aankomen met alle pakjes?

Zoals ieder jaar, vanaf de start van het Sinterklaasjournaal, is de presentatie in handen van Dieuwertje Blok. De verslaggevers ter plaatse zijn dit jaar Rachel Rosier en Jeroen Kramer

Het Sinterklaasjournaal is vanaf 7 november 2022 elke dag te zien vanaf 18.00 uur. Gevolgd door nieuwe afleveringen van Freeks Wilde Wereld. De laatste uitzending van het Sinterklaasjournaal is op 4 december, de dag voor Sinterklaasavond, oftewel 5 december pakjesavond.

Wie speelt Sinterklaas?

Tot 2010 speelde Bram van der Vlugt Sinterklaas in de landelijke intocht. Sinds zijn ‘Sintpensioen’ speelt Stefan de Walle ieder jaar de ‘officiële’ Sinterklaas, onder andere tijdens de landelijke optocht en in het Sinterklaasjournaal, beide uitgezonden door de NTR op NPO Zapp.

Waar kan ik de intocht van Sinterklaas zien?

Natuurlijk kun je de intocht van Sinterklaas live op televisie zien op zaterdag 12 november 2022, maar wil je Sinterklaas live zien bij jou in de buurt, dan kan dat ook. Door heel het land zullen Sint en Pieten kunnen worden verwelkomd in verschillende gemeenten. Vind hier een Sinterklaasintocht bij jou in de buurt.

Heel veel plezier bij de intocht van Sinterklaas en vergeet niet ’s avonds je schoen te zetten (en te vullen)! Spannende tijden zijn weer begonnen. Maar het aftellen tot pakjesavond wordt een stuk leuker met onze Sinterklaas aftelkalender!