Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

8 tips voor een zwangerschapsshoot

Als je zwanger bent is het mooi om dit vast te leggen en een speciale zwangerschapsshoot te doen. Het wordt een waardevolle herinnering aan je zwangerschap. Wanneer is de beste tijd om een fotoshoot te plannen? En wat kun je het beste aan doen? Dit zijn 8  tips voor...

Zodra oktober voorbij is, november aanbreekt en de Halloweenversiering wordt opgeruimd zijn de ogen in Nederland (en België!) gericht op het volgende feest: Sinterklaas! De intocht van Sinterklaas is bijna weer zo ver en ieder jaar weer een feest voor veel kinderen om naar uit te kijken. Wanneer en waar is de intocht dit jaar? Wanneer begint het Sinterklaasjournaal en wat moet ik nog meer weten over het Sinterklaasfeest? In dit blog vertellen we je alles!

Wanneer is de intocht van Sinterklaas dit jaar?

Dit jaar komt Sinterklaas in Nederland aan op zaterdag 12 november 2022. De landelijke intocht zal in Hellevoetsluis zijn. In veel gemeenten is op die dag ook de aankomst van Sinterklaas, vaak in de middag als de landelijke intocht is geweest. In sommige gemeenten wordt de lokale Sinterklaasintocht de dag na de landelijke intocht gehouden.

intocht van sinterklaas - vlag met de tekst welkom sinterklaas

Waar komt Sinterklaas dit jaar aan?

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar – 2022 – op zaterdag 12 november in Hellevoetsluis. De stoomboot met Sint en de Pieten zal aanmeren in de haven van Hellevoetsluis. Tijdens de intocht in Hellevoetsluis is publiek weer van harte welkom.

Vorig jaar was er in verband met corona een virtuele aankomst van Sinterklaas en kon de intocht alleen op televisie worden gezien. Dit jaar mogen de Sint en Pieten weer live onthaald en toegezwaaid worden.

Waar kan ik de Sinterklaas intocht zien?

Zoals ieder jaar wordt de landelijke intocht van Sinterklaas live uitgezonden op televisie door de NTR op NPO3. Op zaterdag 12 november is de live uitzending van de Sinterklaasintocht in Hellevoetsluis te zien vanaf 12.00 uur op NPO Zapp/ NPO3.

sinterklaas - mijter staf en boek

Wanneer begint het Sinterklaasjournaal

Voordat de Sint aankomt in Nederland, begint het Sinterklaasjournaal al om de kinderen van Nederland warm te maken voor de komst van de pakjesboot. De maandag vóór de intocht van Sinterklaas begint het Sinterklaasjournaal en dit jaar is dat op maandag 7 november 2022. Zoals ieder jaar zal het verhaal weer origineel en creatief verzonnen en uitgevoerd worden, met veel humor en spanning: zal dit jaar de stoomboot weer aankomen met alle pakjes?

Zoals ieder jaar, vanaf de start van het Sinterklaasjournaal, is de presentatie in handen van Dieuwertje Blok. De verslaggevers ter plaatse zijn dit jaar Rachel Rosier en Jeroen Kramer

Het Sinterklaasjournaal is vanaf 7 november 2022 elke dag te zien vanaf 18.00 uur. Gevolgd door nieuwe afleveringen van Freeks Wilde Wereld. De laatste uitzending van het Sinterklaasjournaal is op 4 december, de dag voor Sinterklaasavond, oftewel 5 december pakjesavond.

Wie speelt Sinterklaas?

Tot 2010 speelde Bram van der Vlugt Sinterklaas in de landelijke intocht. Sinds zijn ‘Sintpensioen’ speelt Stefan de Walle ieder jaar de ‘officiële’ Sinterklaas, onder andere tijdens de landelijke optocht en in het Sinterklaasjournaal, beide uitgezonden door de NTR op NPO Zapp.

Waar kan ik de intocht van Sinterklaas zien?

Natuurlijk kun je de intocht van Sinterklaas live op televisie zien op zaterdag 12 november 2022, maar wil je Sinterklaas live zien bij jou in de buurt, dan kan dat ook. Door heel het land zullen Sint en Pieten kunnen worden verwelkomd in verschillende gemeenten. Vind hier een Sinterklaasintocht bij jou in de buurt.

Heel veel plezier bij de intocht van Sinterklaas en vergeet niet ’s avonds je schoen te zetten (en te vullen)! Spannende tijden zijn weer begonnen. Maar het aftellen tot pakjesavond wordt een stuk leuker met onze Sinterklaas aftelkalender!