Tips voor het kerstdiner op school

Margot - 09-12-2019
istock-640287532-1575896849-58416-1

*ping* Berichtje in de app van school, onderwerp: 'Kerstdiner in de klas'. Voor de één betekent dat instant stress, de ander maakt zich er niet druk om en weer een ander vindt het misschien zelfs wel leuk. Ik behoor ergens in het midden tussen de tweede en de derde categorie, geloof ik. Als ik maar niets moeilijks hoef te maken.

Hoe dan ook: december is een drukke maand en ik kan me voorstellen dat je - zeker als je meer dan één kind op de basisschool hebt - enigszins druk voelt bij het idee ook nog iets leuks te moeten maken van een fruitspies of een worstenbroodje in kerstboomvorm. Maar voordat je meteen vlekken in je nek krijgt van dergelijke aankondigingen: lees onze tips hoe je stressvrij het kerstdiner op school in gaat.

1. Kies als eerste

Zet je wekker iets eerder en kom op tijd, zodat je als een van de eersten iets kunt kiezen van de lijst. Zo heb je alle keus en kun je iets uitzoeken wat voor jou makkelijk is om te maken (of te kopen) en wat je ook leuk vindt.

worstjes-in-bladerdeeg-maken-voor-kerstdiner-op-school

2. Kies voor makkelijk

Kies iets makkelijks en/of maak iets wat je al eerder hebt gemaakt. Heb je nog nooit linksgedraaide worstjes in rechtsgedraaide bladerdeegvormpjes gemaakt? Kies dan de poffertjes van het lijstje en maak daar wat leuks van.

3. Alle kinderen hetzelfde

Heb je meerdere kinderen op school? Zorg ervoor dat je voor alle kinderen hetzelfde kunt maken, in plaats van drie verschillende dingen. Honderd appelflapjes of fruitspiesjes maken is misschien heel saai, maar het is wel makkelijk qua inkoop en het scheelt in tijd.

4. Maak het zelf, zonder de kinderen

Tuurlijk, hartstikke leuk idee om de hapjes samen met je kind(eren) te maken. Maar verstandiger is het om dat gewoon in je eentje te doen. Bij voorkeur als ze in bed liggen. In alle rust. Dan kan er minder mis gaan en komt het waarschijnlijk wél op tijd af.

5. Kant-en-klaar

Echt geen talent, zin, tijd? Kies iets dat je kant-en-klaar kunt kopen. Kinderen zitten ook niet echt te wachten op iets ingewikkelds culinairs, en als je het leuk presenteert is er niemand die daar over valt. Zie het volgende punt.

poffertjes-versierd-voor-kerst-diner-op-school

6. Maak het feestelijk

Ook al kies je iets simpels, zorg wel voor een feestelijke presentatie. Steek hier en daar een paar prikkertjes met kerstversiering in de worstenbroodjes, gebruik kerst-uitsteekvormpjes voor kaas en komkommer, leg het feestelijk op een schaal in de vorm van een kerstboom en leef je uit met aluminiumfolie en kerstservetjes.

7. Inspiratie

Heb je geen idee wat je moet maken van de fruitspiesjes, het toetje, de rauwkost of de kerstkoekjes? Voor inspiratie voor leuke kersthapjes, of je nu iets zoets moet maken of iets leuks wilt maken van boterhammetjes, check ons Pinterestbord met kersthapjes voor kinderen.

Succes en vooral heel veel plezier gewenst met het maken (of kopen) en versieren van jouw gerechtje voor het kerstdiner op school. En kijk eens naar het gezicht van je zoon of dochter als het allemaal in de klas staat, dan is alles toch de moeite waard geweest....

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners