Kerstmis is een tijd van vreugde en gezelligheid, van samen zijn met familie en vrienden. En wat is er dan beter dan je huis versieren met prachtige kerstversieringen? Er zijn allerlei verschillende manieren om je huis te versieren. Van een mooie klassieke kerstboom tot grote kerstmannen, en van prachtige kerstverlichting tot stijlvolle kerststukjes, er is genoeg keuze om je huis in een kerstsfeer te brengen. Maar welke decoraties zijn echt de beste? Hieronder zetten we de 15 beste kerstversieringen voor je op een rij.

1. De kerstboom

De klassieke kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht met de beste kerstversieringen. Hij staat uiteraard op nummer 1, want hij is de meest iconische kerstdecoratie van allemaal. Je kunt kiezen voor een echte boom met een heerlijke dennengeur, of een kunstboom als je allergisch bent of geen echte kerstboom wilt kopen.

De kerstboom is onmisbaar tijdens de feestdagen. Een prachtige kerstboom met mooie versieringen zoals glinsterende slingers, kerstballen en lichtjes zorgt direct voor een fijne sfeer in huis. Het is ook de perfecte plek om je kerstcadeautjes onder te leggen.

Cadeautjes onder de kerstboom

2. Kerstverlichting

Kerstverlichting is ook een must-have om je huis in de kerstsfeer te brengen. Hang binnen en buiten lampjes op om je huis te versieren. De glinsterende lichtjes van Kerstmis zijn een prachtig gezicht. Kies voor kleurrijke lampjes of ga voor een subtiele, witte verlichting voor een chique uitstraling.

Je kunt kiezen voor lichtjes die je in de boom hangt, of rondom je raam of deur als kerstversiering. Ook kun je er voor kiezen om ze aan de rand van je balkon of in de tuin te hangen. Een mooie kerstlichtjesketting is prachtig om extra sfeer tijdens de feestdagen te creëren.

3. Kerstballen

Kerstballen zijn een populaire keuze voor de kerstboom, maar je kunt ze ook gebruiken als kerstversiering voor andere delen van het huis. De glanzende, glinsterende ballen zijn een klassiek onderdeel van elke kerstboom. Ze zijn er in alle kleuren en maten. Kies voor klassieke kerstballen in rode en groene kleuren of voor mooie zilveren en gouden ballen. Tegenwoordig zie je ook steeds meer speciale kleuren kerstballen, vormen en items om je eigen unieke kerstboom met glinsterende details te maken.

Kerstballen in de boom als kerstversiering

4. Kerststukjes

Wij vinden het altijd leuk om een kerststukje mee te nemen als we in de decembermaand op bezoek gaan bij familie of vrienden. Kerststukjes zijn een mooie manier om je huis extra sfeervol te maken tijdens de feestdagen. Je kunt ze op tafel zetten, of aan de muur hangen. Kerststukjes zijn een prachtige kerstversiering in je huis. Als je een openhaard hebt met een schouw, is dat ook een mooie plek om een kerststukje neer te zetten.

Als je creatief bent is het ook leuk om zelf een kerststukje te maken. Tijdens de kerstvakantie kun je heerlijk kerstknutselen met de kinderen. Met takken van de kerstboom en wat mooie versieringen kun je zelf een heel mooi kerststukje maken.

5. Kerstslingers als kerstversiering

Kerstslingers zijn een leuke manier om je huis te versieren. Je kunt ze rondom de deur of langs de muren hangen. Ook kun je ze gebruiken om de kerstboom extra te versieren. Kerstslingers zijn er in allerlei verschillende soorten en kleuren.

6. Kerstkaarten

Stuur jij ze nog naar familie en vrienden? De kerstkaarten met de speciale decemberzegels. Kerstkaarten zijn een leuke manier om je vrienden en familie te laten weten dat je aan hen denkt tijdens de feestdagen. Ook als je kerst zonder familie of vrienden viert.

Wanner je kerstkaarten krijgt is het leuk om ze op te hangen of neer te zetten, zodat je ze tijdens de feestdagen nog eens te bekijken. Hang ze op aan een lint of zet ze op tafel om je huis extra gezellig te maken.

7. Kerstkrans

Een kerstkrans is een klassieke decoratie voor aan de voordeur. Ze zijn er in vele verschillende stijlen, dus je kunt er zelf eentje kiezen die je mooi vindt. Een kerstkrans aan de voordeur is bedoeld om de gasten welkom te heten en de gezellige sfeer van de feestdagen uit te stralen.

Kerstkrans aan de deur als kerstversiering

Een kerstkrans aan de voordeur geeft een gezellige uitstraling aan je huis. Kies voor een krans met rode en groene elementen voor een traditionele look, of ga voor een iets modernere variant met bijvoorbeeld zilveren of gouden elementen.

8. Kerststal

Mijn ouders hadden vroeger bij ons thuis een prachtige antieke kerststal onder de kerstboom staan. Het is één van die herinneringen aan kerst die ik nooit meer vergeet. Het was zo’n klassieke kerststal met wijze mannen, herders en dieren om het verhaal van de geboorte van Jezus te vertellen.

Een kerststal is er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Een kerststal is een mooie manier om de geboorte van Jezus te vieren. Je kunt ze op tafel of op de grond zetten, afhankelijk van het formaat.

9. Kerstmannen

Kerstmannen mogen uiteraard ook niet ontbreken in je collectie met kerstversieringen. Het is een klassieke kerstversiering die nooit uit de mode raakt. Ze zijn een leuke toevoeging aan je kerstdecoraties. Je kunt ze neerzetten op tafel of op de vensterbank. Kerstmannen zijn er in allerlei verschillende maten en stijlen, van klassieke kerstmannen tot kleurrijke versies. Je kunt ook kiezen voor een opblaasbare kerstman om in de tuin te zetten. Of voor kerstmannetjes om in de kerstboom te hangen.

Verzameling met verschillende kerstmannen

10. Kerstmutsen en sokken

Een leuke manier om je huis extra gezellig te maken is door kerstmutsen en sokken op te hangen. Je ziet ze vaak in de Amerikaanse kerstfilms op Netflix voorbij komen. Van die rode mutsen met een wit bolletje eraan, of van die grote gekleurde sokken aan de muur of openhaard. Ze worden ook wel eens gebruikt om kerstcadeautjes in te stoppen.

11. Kerstengelen

Kerstengelen zijn een prachtige aanvulling op elk kerstdecor. Je kunt ze ophangen in de kerstboom of op andere plekken in het huis neerzetten. Kies voor engelen met glinsterende vleugels of met glanzende gouden details. Wij hebben verschillende engeltjes waar je een waxinelichtje in kunt zetten. Heerlijk voor een fijne kerstsfeer in huis.

12. Kerstster

De kerstster is een symbool van kerst en kan op allerlei manieren als kerstversiering worden gebruikt. Hang een grote ster aan de voordeur, of gebruik kleinere sterren om je kerstboom mee te versieren.

13. Een kerstaftelkalender of een adventskalender

Een adventskalender met kleine cadeautjes, of een klassieke kerst aftelkalender om de dagen tot kerst af te tellen is een leuke versiering in huis richting de kerstdagen. Zo’n kalender kan je iedere dag een beetje kerstvreugde schenken. Heerlijk om toe te leven naar de fijne kerstdagen ieder jaar.

14. Kerstversiering rondom je kerstdiner

Verschillende soorten kerstversiering rondom je kerstdiner mogen natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Een kersttafelkleed met kerstmotieven om de kersttafel mooi te dekken en de gasten te verwelkomen. En natuurlijk een kerstthema voor je servies, theedoeken, servetten en menukaartjes om de feestdagen te vieren en samen heerlijk te genieten tijdens het kerstdiner.

Mooi versierde kersttafel

15. Kerstcadeauverpakkingen en papier

Als je kerst viert met cadeautjes onder de kerstboom, mag kerstcadeauverpakking met kerstmotieven om de cadeautjes mooi in te pakken natuurlijk niet ontbreken.

Tot slot

Heb jij je huis volledig in kerstsfeer gebracht met prachtige kerstversiering? Of heb je er voor gekozen om niet veel versieringen op te hangen en neer te zetten, en om je huis te decoreren zonder kerstboom? Wij wensen je in ieder geval hele fijne feestdagen. Hopelijk ga je net als wij genieten van gezellige dagen met familie en vrienden en natuurlijk met een heerlijke kerstdiner met de lekkerste kerstdesserts!