8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Sinterklaas lekkernijen: Dit is het populairste snoepgoed

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin, maar ook voor heerlijke Sinterklaas lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snoepgoed en Sinterklaas lekkernijen in stijl. Wij...

Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

We kennen allemaal het befaamde zinnetje: ‘De Sint zat te denken wat hij dit jaar nu eens zou schenken…’. Menig gedicht is hiermee begonnen. We maken er wel grapjes over, maar het is ieder jaar weer opnieuw lastig om originele cadeautjes te verzinnen voor op het verlanglijstje. Toch zijn er wel een aantal cadeautips voor het Sinterklaas verlanglijstje, items die altijd in de smaak vallen.

Kinderen hebben vaak een hele lange verlanglijst. Ze slaan er de reclamefolders op na en voor dat je het weet is alles aangekruist. De helft van de cadeautjes zie je als ouder helemaal niet zitten. Je weet dat het items zijn die al snel in de kast of zelfs in de prullenbak verdwijnen. Speelgoed zoals rolschaatsen of een kinderstep daarentegen zijn zeker wel het overwegen waard.

Welk speelgoed is een aanrader voor het verlanglijstje?

1. Kinderrolschaatsen

Rolschaatsen raken eigenlijk nooit uit de mode. Het is een leuk en nuttig stuk speelgoed wat de kinderen laat bewegen en waarbij ze ook genieten van de buitenlucht. Buitenspelen is namelijk gezond voor je kind. Vergeet niet om ook de bescherming voor knie, hoofd, handen en elle bogen erbij te zetten op het verlanglijstje want ongetwijfeld gaan ze in het begin ook een keer vallen.

2. De kinderstep

Ook de kinderstep is een perfecte optie voor het verlanglijstje. Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om met de step naar school te gaan of samen met vriendjes te steppen. Daarbij kun je de step makkelijk mee nemen en kan het kind zich ook vlot ergens anders verplaatsen zonder moe te worden van de lange wandeling die je in gedachten had.

3. Een bordspel

Een bordspel blijft ook altijd leuk voor het Sinterklaas verlanglijstje. Het is een uitstekende manier om de aandacht even van de beeldschermpjes af te halen en qualitytime met het gezin door te brengen. Er zijn zoveel leuke bordspellen voor alle leeftijdscategorieën en er komen ieder jaar weer nieuwe bordspellen uit.

sinterklaas verlanglijstje bordspel-kids

4. Een boek

Lezen is natuurlijk altijd goed voor de ontwikkeling en met zoveel leuke kinderboeken op de markt moet het niet lastig zijn om je kind warm te maken voor het lezen.

5. Een puzzel

Ook puzzelen is goed voor de ontwikkeling van een kind. Bij kleine kinderen is een puzzel vooral goed voor de motorische ontwikkeling en ze krijgen een beter hand-oog coördinatie. Puzzelen zorgt ook voor cognitieve vaardigheden. Dus behalve dat een puzzel maken erg leuk is, is het ook nog een zeer nuttig cadeau voor op het verlanglijstje. Puzzels zijn er in allerlei afmetingen en met talrijke afbeeldingen. Het aantal stukjes verschilt per puzzel. Hanteer de regel: hoe jonger het kind, hoe kleiner het aantal stukjes.

kind-met-puzzel

6. Iets om te bouwen

Kinderen vinden het heerlijk om iets te bouwen. Peuters beginnen meestal met het stapelen van blokken en hoe ouder de kinderen hoe ingenieuzer het bouwwerk wordt. Er zijn zat speelgoeditems die dit bouwen met speelgoed kunnen stimuleren. Kies bij kleinere kinderen liever voor grotere stukken, als ze ouder worden mogen de onderdelen wat kleiner worden.

7. Stimuleer de fantasie

Kleuters hebben vaak al een grote fantasie en het is goed om dat te stimuleren. Dat kan bijvoorbeeld met een dokter- of zuster setje, maar ook items zoals een kassa met winkelattributen of een speelgoedkeukentje met etenswaren helpen hier aan mee. Kinderen vinden het heerlijk om een rollenspellen te spelen. Ook knutselen is goed voor de fantasie en de motoriek.

knutselen knutselspullen

8. Daag hun kennis uit

Als de kinderen wat ouder worden, beleven ze ook meer plezier aan competitie. Ze worden nieuwsgierig en willen vaak weten hoe iets werkt. Er zijn genoeg speelgoeditems waarbij de kinderen op een speelse manier de lesstof van school beter onder de knie krijgen en waarmee ze door het spelelement ook nog eens extra getriggerd worden.

Genoeg cadeautips voor je Sinterklaas verlanglijstje

Genoeg opties dus om het Sinterklaas verlanglijstje  aan te vullen. Je kunt beter kiezen voor een cadeau waar ze wat langer plezier van hebben en waar ze onbewust ook nog profijt van hebben. Met deze tips begint het gedicht misschien dit jaar wel met de zin: ‘De Sint hoefde niet lang te denken, wat hij jou dit jaar zou schenken…’

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking