Als aanstaande moeder zijn er veel praktische zaken die je moet regelen. Naast allerlei zaken rondom de zwangerschap en het inrichten van je huis voor de komst van een baby, moet je ook nadenken over financiële zaken en een zorgverzekering als nieuwe moeder. Een zorgverzekering is erg belangrijk in deze fase. Voor zowel jezelf als voor de zorg van je kind. Maar hoe regel je dit allemaal?

Als je voor het eerst moeder wordt kan dit veel zorgen opleveren, maar daarom zijn er artikelen zoals deze die je meer informatie kunnen geven over een zorgverzekering als nieuwe moeder en het verzekeren van je kind. Lees verder als ook jij meer wilt weten over het aanpassen van je zorgverzekering als nieuwe moeder en het verzekeren van je kind!

Mooie zwangere vrouw

Kosten kind verzekeren bij zorgverzekering als nieuwe moeder

Je kind verzeker je gratis mee bij je zorgverzekeraar. Pas wanneer je kind achttien jaar wordt, wordt er verwacht dat er door je kind een eigen zorgverzekering afgesloten wordt. Je kind is dan namelijk volgens de wet volwassen en iedere volwassenen moet volgens de Nederlandse wet verzekerd zijn.

Hebben jij en je partner dezelfde polis?

Als jij en je partner dezelfde polis hebben dan is het tijd om dit aan te passen. Je kind kan namelijk van de meest uitgebreide zorgverzekering gaan profiteren. Denk hierbij aan een mogelijke bril of beugel die je kind nodig heeft. Aangezien kinderen roekelozer zijn en soms ongelukjes krijgen, is het ook belangrijk om te kijken naar verzekeringen waarbij een goede dekking voor botbreuken en kneuzingen mogelijk is. Vergelijken zorgverzekering is dan de stap die je moet nemen.

Vrouw en man met zwangerschapstest

In sommige gevallen is het dan nodig dat een ouder gaat overstappen zorgverzekering, zodat er een uitgebreider pakket komt. Door de jaren heen kan je dus je zorgverzekering zo aanpassen dat je kind er voluit van kan profiteren. Let daarom op bij het kiezen van je zorgverzekering niet alleen naar wat jij nodig hebt, maar ook naar wat je kind nodig heeft!

Zorgverzekering als nieuwe moeder: Alleenstaand of gescheiden?

Ben je alleenstaand dan is je kind verzekerd onder jouw polis. In de gevallen dat je gescheiden ouders bent is het mogelijk om je kind te laten verzekeren bij de ouder die het meest uitgebreide pakket heeft. Communiceer hierover met de andere ouder, zodat jullie het beste kunnen geven aan je kind! Let wel op dat je je kind expliciet bij de juiste ouder verzekerd. Normaliter wordt het kind namelijk verzekerd bij de verzorgende ouder. Als dit niet van toepassing is voor jouw situatie laat dit dan weten bij je verzekeraar.

In het kort is het verzekeren van een kind gratis bij een van de ouders. Het is echter wel voordelige om beiden een andere polis te hebben. Verzeker je kind bij de meest uitgebreide polis, zodat je kind het meeste profiteert van de zorg die beschikbaar is.

Blije nieuwe moeder tijdens eerste zwangerschap