Snel, lekker en gezond, dat zijn de recepten die je graag wil als je een gezin hebt en door de week tussen school, afspraakjes en sport nog iets moet gaan koken. Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti is zo’n fijn recept voor het hele gezin. Lekker voedzaam na een dag inspanning en het staat met een half uurtje op tafel.

Het recept is lactosevrij en makkelijk vegetarisch te maken met vegetarisch gehakt of vegetarische gehaktballetjes.

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti maken

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor twee personen:

  • 5 gram verse basilicum
  • 400 gram cherrytomatensaus (van La Bio Idea bijvoorbeeld)
  • 170 gram volkoren spaghetti
  • 1 knoflookteen
  • 2 uien
  • 200 gram rundergehakt
  • halve stengel bleekselderij
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olie naar keuze

samen Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti maken

Zo maak je de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus en spaghetti

  1. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de volkoren spaghetti in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de de ui en knoflook. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Bewaar wat bleekselderijgroen om het gerecht mee te garneren.
  3. Snijd de verse basilicum in reepjes.
  4. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bleekselderij toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de cherrytomatensaus erbij en laat afgedekt zachtjes 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng intussen het rundergehakt met de helft van de basilicum, Italiaanse kruiden, zout en peper en rol kleine gehaktballetjes ervan.
  6. Verhit een droge bakpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en verwarm nog 5 minuten mee.
  7. Serveer de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met de volkoren spaghetti. Garneer met wat overgebleven basilicum en bleekselderijgroen.

TIP: De tomatensaus is ook erg lekker met oregano.

italiaanse gehaktballetjes met kruiden

Makkelijk en gezond koken met Ekomenu

De Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti is één van de 13 kindvriendelijke gerechten die Marjolein de Vlaam speciaal voor MeerVoorMamas.nl heeft geselecteerd uit haar eigen recepten. Ook lekker: krokante bloemkoolnuggets met frietjes en koolsla!

Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en zorgt ook voor alle recepten voor de maaltijdboxen van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en lekkere recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op de wensen van jouw gezin.

Kijk op Ekomenu.nl voor meer inspiratie en om zelf een Ekomenu maaltijdbox te proberen die bij jouw gezin past. 

Dit recept wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.