Boerenkoolspruitjes – ook wel bloemspruitjes of miniboerenkooltjes genoemd – nooit van gehoord? Dat is niet zo gek, het is namelijk een vrij nieuwe groente. Boerenkoolspruitjes zijn een kruising tussen spruitkool en boerenkool en pas sinds ongeveer 2010 op de markt. De vorm lijkt op dat van een spruitje, maar het smaakt meer naar boerenkool. Nieuwsgierig? Probeer dit recept met geroosterde boerenkoolspruitjes, parelcouscous en kipgehaktballetjes van Marjolein de Vlaming en zet een lekker gerecht op tafel bomvol vitamines.

Geroosterde boerenkoolspruitjes met parelcouscous en kipgehaktballetjes maken
Wat heb je nodig voor dit recept?

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:

  • 1 bakje tuinkers
  • 300 gram boerenkoolspruitjes
  • 3 rode uien
  • 200 gram kipgehakt
  • 170 gram parelcouscous
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels olie of boter om in te bakken

samen koken geroosterde boerenkoolspruitjes met parelcouscous en kipgehaktballetjes

Zo maak je dit boerenkoolspruitjes recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal).
  2. Was de boerenkoolspruitjes en laat ze heel goed uitlekken. Verwijder de onderkant van de spruitjes en snijd ze doormidden.
  3. Besprenkel met olie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Spreid de boerenlkoolspruitjes uit over de bakplaat en bak ze in 15 minuten krokant gaar. Draai ze eventueel halverwege even om.
  5. Breng ondertussen een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook en kook daarin de parelcouscous in 10 tot 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  6. Pel de ui en snijd deze in partjes. Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en vorm met je handen gehaktballetjes. Verhit olie (of boter) in een braadpan en bak de gehaktballen met de uien bruin en gaar. Doe de voorgekookte parelcouscous en tuinkers erbij en schep nog even om.

Serveer de parelcouscous met de gehaktballetjes en de geroosterde boerenkoolspruitjes.

Biologische ingrediënten boerenkoolspruitjes

TIP voor nog lekkerdere boerenkoolspruitjes

Breng de boerenkoolspruitjes op smaak met specerijen die jij lekker vindt. Natuurlijk kun je de boerenkoolspruitjes ook zacht koken in plaats van in de oven garen als je dat liever hebt.

Lekker, gezond en makkelijk koken met Ekomenu

Dit recept voor boerenkoolspruitjes met parelcouscous en kipgehaktballetjes is één van de lekkere gerechten die Marjolein de Vlaam speciaal voor MeerVoorMamas.nl heeft geselecteerd uit de recepten die ze zelf maakt voor Ekomenu.

Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en ze bedenkt iedere week de recepten voor alle maaltijdboxen van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en lekkere recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op de wensen van jouw gezin.

Wil jij ook eens een Ekomenu maaltijdbox proberen? Kijk op Ekomenu.nl welke maaltijdbox bij jouw gezin past.

Dit recept wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.

Bekijk ook dit lekkere Ekomenu recept van flammkuchen met tomaatjes, mozzarella en spinazie