Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...
Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...
De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...
Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...
De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...
Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.
Je kunt op elk gewenst moment stoppen met de pil, maar het makkelijkste is om te stoppen aan het einde van je strip. Lees hier alles over stoppen met de pil.
Wanneer je zwanger wilt worden, is de vruchtbaarheid cyclus belangrijk om je ovulatie te berekenen. Lees hier alles over de menstruatiecyclus en ovulatie.
Niets ging zoals ze het zich had voorgesteld, Margot werd na de bevalling meteen geconfronteerd met de grootste zorgen die je kunt hebben: gaat het wel goed met mijn kind?
Voeden op verzoek wordt tegenwoordig sterk aangeraden. Toch is een flesvoeding schema handig om erbij te houden. Lees er hier alles voedingsschema babyvoeding!
Heeft jouw baby de laatste tijd moeite met slapen? Misschien ervaart hij of zij wel slaapregressie. In dit artikel lees je alles over slaapregressie baby!
Wanneer laat je je kind alleen thuis? En voor hoe lang? Handige richtlijnen op welke leeftijd je je kind voor hoe lang kunt thuislaten zonder toezicht.
Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes? Een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Wil je er meer over weten, lees dan vooral verder.
Het vrije schoolonderwijs richt zich op de ontwikkeling van het kind, op drie verschillende gebieden: het hoofd, het hart en de handen. Lees er hier alles over!
Oefenen met lezen in de zomervakantie. Wat als je kind een hekel heeft aan lezen? Je kind heeft al het hele schooljaar hard gewerkt. Is het echt nodig om in de vakantie dan ook te oefenen met lezen? Het is absoluut aan te raden en zeker niet alleen voor kinderen met een leesachterstand.
Hoera, je bent bevallen van een tweeling! Zet je maar vast schrap, want daar komen gepaste én ongepaste vragen en opmerkingen over. 7 vragen die een tweelingmoeder niet meer kan horen
Ontdek de voordelen van Pranamat ECO, de unieke acupressuurmat voor moeders met kleine kinderen. Lees hier de 7 redenen om de acupressuurmat zelf te proberen.
Aan de slag met een lichtplan voor de kinderkamer? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je zo’n lichtplan vormgeeft en in de praktijk brengt.
Gezond en lekker eten, daar houd ik van. Maar ik hou niet zo van boodschappen doen en van koken. Dus probeerde ik de biologische maaltijdbox van Ekomenu, dit is wat ik ervan vond!
Wist je dat voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind? Als je voorleest aan je baby, peuter en kleuter leg je al een goede basis voor de rest van hun leven. 10 redenen waarom dit zo belangrijk is.
Speel jij wel eens leuke spellen voor volwassenen? In dit blog vind je tips voor de leukste dobbel- en bordspellen voor volwassenen. Plezier gegarandeerd!
Bij warm weer is er niets leuker dan met water spelen. In de tuin, in het park of op het schoolplein. Dit zijn 6 leuke waterspelletjes die je overal kunt doen.
Boerenkoolspruitjes – ook wel bloemspruitjes of miniboerenkooltjes genoemd – nooit van gehoord? Dat is niet zo gek, het is namelijk een vrij nieuwe groente. Boerenkoolspruitjes zijn een kruising tussen spruitkool en boerenkool en pas sinds ongeveer 2010 op de markt. De vorm lijkt op dat van een spruitje, maar het smaakt meer naar boerenkool. Nieuwsgierig? Probeer dit recept met geroosterde boerenkoolspruitjes, parelcouscous en kipgehaktballetjes van Marjolein de Vlaming en zet een lekker gerecht op tafel bomvol vitamines.
Wat heb je nodig voor dit recept?
Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:
1 bakje tuinkers
300 gram boerenkoolspruitjes
3 rode uien
200 gram kipgehakt
170 gram parelcouscous
snufje zout en peper
1 eetlepels paprikapoeder
3 eetlepels olie of boter om in te bakken
Zo maak je dit boerenkoolspruitjes recept
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal).
Was de boerenkoolspruitjes en laat ze heel goed uitlekken. Verwijder de onderkant van de spruitjes en snijd ze doormidden.
Besprenkel met olie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Spreid de boerenlkoolspruitjes uit over de bakplaat en bak ze in 15 minuten krokant gaar. Draai ze eventueel halverwege even om.
Breng ondertussen een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook en kook daarin de parelcouscous in 10 tot 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Pel de ui en snijd deze in partjes. Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en vorm met je handen gehaktballetjes. Verhit olie (of boter) in een braadpan en bak de gehaktballen met de uien bruin en gaar. Doe de voorgekookte parelcouscous en tuinkers erbij en schep nog even om.
Serveer de parelcouscous met de gehaktballetjes en de geroosterde boerenkoolspruitjes.
TIP voor nog lekkerdere boerenkoolspruitjes
Breng de boerenkoolspruitjes op smaak met specerijen die jij lekker vindt. Natuurlijk kun je de boerenkoolspruitjes ook zacht koken in plaats van in de oven garen als je dat liever hebt.
Lekker, gezond en makkelijk koken met Ekomenu
Dit recept voor boerenkoolspruitjes met parelcouscous en kipgehaktballetjes is één van de lekkere gerechten die Marjolein de Vlaam speciaal voor MeerVoorMamas.nl heeft geselecteerd uit de recepten die ze zelf maakt voor Ekomenu.
Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en ze bedenkt iedere week de recepten voor alle maaltijdboxen van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en lekkere recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op de wensen van jouw gezin.
Marjolein de Vlaam is mede-oprichter en chef van EkoMenu, een maaltijdbox met gezonde en biologische ingrediënten inclusief lekkere en makkelijke recepten. Marjolein heeft jarenlang in de media gewerkt, startte in 2012 haar bedrijf Wereldeters, om kinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met nieuwe smaken en leren gezond en gevarieerd te eten. Ze schreef een kookboek en ontwikkelde een speciale menukaart voor Van der Valk