Heel goed in bakken ben ik niet, maar ik ben wel dol op taart en dan vooral cheesecake. En laat je voor die laatste nou he-le-maal geen oven nodig te hebben: ideaal! Deze cheesecake met een spinnenweb van verse aardbeienpuree is heerlijk zoet, terwijl er geen suiker aan te pas komt. Superleuk dat we dit recept uit het Ella’s Kitchen kookboek mogen delen.

De cheesecake is één van Ella’s lievelingsdesserts, het is een heerlijke zoete lekkernij zonder toegevoegde suiker. Geniet ervan als er vriendjes komen eten. Niet te veel vriendjes natuurlijk, het is té lekker om er maar één stukje van te nemen namelijk!

cheese-cake

Ingrediënten voor de cheesecake van Ella’s Kitchen

Deze cheesecake is geschikt voor 12 personen. Het voorbereiden duurt ongeveer 25 minuten. De taart moet daarna minimaal 1 uur koelen om goed hard te worden. Benodigde ingrediënten zijn:

 • 50 gram geroosterde hazelnoten, fijngehakt
 • 100 gram haverkoekjes, in stukken
 • 50 gram ontpitte dadels
 • 50 gram ongezouten boter, gesmolten
 • 100 gram roomkaas
 • 1 theelepels vanille-extract
 • 300 gram verse aardbeien, gepureerd, plus extra voor erbij (naar wens). Mocht je pureren te veel werk vinden, kun je de aardbeienpuree ook vervangen door 180 gram Ella’s Kitchen smoothies, The Red One.
 • 300 milliliter slagroom

Recept voor de cheesecake van Ella’s Kitchen

 1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 centimeter met bakpapier. Doe de hazelnoten en koekjes in een keukenmachine en maal ze in een paar seconden tot een kruimelig mengsel. Voeg de dadels toe en maal zacht. Meng de gesmolten boter goed door het mengsel en verdeel het over de bakvorm. Druk het aan met de achterkant van een lepel. Zet de bakvorm 15 minuten in de koelkast.
 2. Maak de bovenlaag. Meng de roomkaas, het vanille-extract en driekwart van de gepureerde aardbeien in een kom.
 3. Klop de slagroom stijf, maar nog wel zacht. Schep hem voorzichtig door het roomkaasmengsel. Haal de bakvorm uit de koelkast en schep het roomkaasmengsel over de koekbodem.
 4. Verdeel de resterende aardbeienpuree vanuit het midden in een spiraal over de taart en teken met een prikker de lijnen van het spinnenweb. Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast en serveer hem met aardbeien.

Laat je kinderen de taart versieren

Laat je peuter zijn artistieke kunsten tonen door hem de lijnen van het spinnenweb te laten tekenen op de cheesecake. Of geef hem de artistieke vrijheid om een ander patroon te laten maken. Zo is het heel erg leuk om samen de taart te maken: jij maakt de taart en het versieren van de taart laat je over aan één van je kleine kunstenaars.

Voor een snelle lunch of een lekkere en gezonde avondmaaltijd put ik voor inspiratie graag uit het Ella’s Kitchen kookboek. En in het kookboek staan ook recepten voor lekkere zoete tussendoortjes en desserts. Meer makkelijke en gezonde recepten, handige tips, iets minder gezonde – maar enórm lekkere – recepten (zoals de chocoladetaart, mmmm) vind je in het Ella’s Kitchen kookboek.

ellas-kook-boek