De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Heel goed in bakken ben ik niet, maar ik ben wel dol op taart en dan vooral cheesecake. En laat je voor die laatste nou he-le-maal geen oven nodig te hebben: ideaal! Deze cheesecake met een spinnenweb van verse aardbeienpuree is heerlijk zoet, terwijl er geen suiker aan te pas komt. Superleuk dat we dit recept uit het Ella’s Kitchen kookboek mogen delen.

De cheesecake is één van Ella’s lievelingsdesserts, het is een heerlijke zoete lekkernij zonder toegevoegde suiker. Geniet ervan als er vriendjes komen eten. Niet te veel vriendjes natuurlijk, het is té lekker om er maar één stukje van te nemen namelijk!

cheese-cake

Ingrediënten voor de cheesecake van Ella’s Kitchen

Deze cheesecake is geschikt voor 12 personen. Het voorbereiden duurt ongeveer 25 minuten. De taart moet daarna minimaal 1 uur koelen om goed hard te worden. Benodigde ingrediënten zijn:

  • 50 gram geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • 100 gram haverkoekjes, in stukken
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 50 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 100 gram roomkaas
  • 1 theelepels vanille-extract
  • 300 gram verse aardbeien, gepureerd, plus extra voor erbij (naar wens). Mocht je pureren te veel werk vinden, kun je de aardbeienpuree ook vervangen door 180 gram Ella’s Kitchen smoothies, The Red One.
  • 300 milliliter slagroom

Recept voor de cheesecake van Ella’s Kitchen

  1. Bedek de bodem van een springvorm van 20 centimeter met bakpapier. Doe de hazelnoten en koekjes in een keukenmachine en maal ze in een paar seconden tot een kruimelig mengsel. Voeg de dadels toe en maal zacht. Meng de gesmolten boter goed door het mengsel en verdeel het over de bakvorm. Druk het aan met de achterkant van een lepel. Zet de bakvorm 15 minuten in de koelkast.
  2. Maak de bovenlaag. Meng de roomkaas, het vanille-extract en driekwart van de gepureerde aardbeien in een kom.
  3. Klop de slagroom stijf, maar nog wel zacht. Schep hem voorzichtig door het roomkaasmengsel. Haal de bakvorm uit de koelkast en schep het roomkaasmengsel over de koekbodem.
  4. Verdeel de resterende aardbeienpuree vanuit het midden in een spiraal over de taart en teken met een prikker de lijnen van het spinnenweb. Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast en serveer hem met aardbeien.

Laat je kinderen de taart versieren

Laat je peuter zijn artistieke kunsten tonen door hem de lijnen van het spinnenweb te laten tekenen op de cheesecake. Of geef hem de artistieke vrijheid om een ander patroon te laten maken. Zo is het heel erg leuk om samen de taart te maken: jij maakt de taart en het versieren van de taart laat je over aan één van je kleine kunstenaars.

Voor een snelle lunch of een lekkere en gezonde avondmaaltijd put ik voor inspiratie graag uit het Ella’s Kitchen kookboek. En in het kookboek staan ook recepten voor lekkere zoete tussendoortjes en desserts. Meer makkelijke en gezonde recepten, handige tips, iets minder gezonde – maar enórm lekkere – recepten (zoals de chocoladetaart, mmmm) vind je in het Ella’s Kitchen kookboek.

ellas-kook-boek