Moederdag is altijd een speciale dag, vind ik. ’s Ochtends gerommel in de keuken en dan een zelfgemaakt ontbijtje op bed ontvangen. Ik kan daar echt van genieten. Net zoals ik alle zelfgemaakte cadeautjes zo kan waarderen. Of een met zorg uitgezocht persoonlijk cadeau. Wat zijn de leukste cadeautips en knutseltips voor Moederdag? Dat hoef jij niet zelf uit te zoeken, dus dit blog mag je NU onder de neus van je partner (of buurvrouw, vriendin, ex-partner) drukken.

Onze cadeautips en knutseltips voor Moederdag op een rij:

Cadeaubon van haar favoriete shop

Een cadeaubon onpersoonlijk? Welnee! Het is leuk als je iets kunt uitzoeken waar ze heel blij mee is, maar weet je niet zeker waar je haar blij mee maakt, dan is een cadeaubon van haar favoriete winkel een heel fijn cadeau. Zo kan ze zelf iets fijns uitzoeken. Ideeën nodig? Kies een cadeaubon voor:

  • haar favoriete (lokale) kledingzaak
  • de lokale boekhandel
  • Lush! Altijd goed
  • de (plaatselijke) juwelier
  • een tijdschriftabonnement
  • haar favoriete schoenenzaak
  • een persoonlijk sieraad, dat ze zelf mag uitzoeken
  • dat restaurant waar jullie graag samen eten
  • een high wine met vriendinnen
  • all of the above…

Ook leuk: maak zelf een cadeaubon samen met je kind. Knip bijpassende plaatjes uit een tijdschrift, en schrijf, teken of stempel wat voor cadeaubon het is, de waarde ervan en wanneer ze ‘m mag gebruiken.

cadeaubon-voor-moederdag

Bloemen of planten per post

Ook heel leuk: bloemen of planten. Verse bloemen haal je bij je lokale bloemwinkelen of bestel je bijvoorbeeld bij Greetz, Bloomon, Bloompost of Brievenbusbloemen.nl. Ook heel tof zijn droogbloemen, hartstikke hip! Bij Bloomon kun je een speciale moederdag-editie kopen of surf naar altijdspeciaal-droogbloemen.nl waar ze mooie kleurrijke en volle bossen droogbloemen hebben.

Planten zijn een duurzamer cadeau en ze heeft er langer plezier van. Ook planten kun je per post laten bezorgen, bijvoorbeeld bij de duurzame plantenshop Sprinklr, die uitsluitend biologisch gekweekte planten in het assortiment heeft.

Bij Plantje.nl kun je voor €24,95 Euro de Kneusjesbox bestellen. Je ontvangt dan maar liefst 8 tot 12 verschillende plantjes met een schoonheidsfoutje, waarbij dat schoonheidsfoutje vaak niet eens opvalt. Ik zie het heel veel voorbijkomen op social media, echt heel leuk.

Geef een ‘Dagje alleen’

De een wil het liefst iets met haar gezin doen, maar een ander vindt het juist heel fijn om even niets te moeten. Dan is dit misschien wel het grootste cadeau dat je haar kunt geven: een (mid)dagje alleen. Althans, ik zou dit echt heel welkom vinden. Maar waarheen dan? Nou, bijvoorbeeld een lange bos- of strandwandeling, een dagje alleen werken in een hotel (zie voordethuiswerkers.nl).

Of zoals een vriendin opperde: een tank benzine om even een middag alleen rond te rijden met een playlist die jij en de kinderen hebben samengesteld. Niet heel milieuvriendelijk, maar wel echt een heerlijk vooruitzicht: alleen en keihard meezingen met fijne muziek. Ik fantaseer dan meteen over drukke snel- en landwegen in Nederland op zondagmiddag en moeders die elkaar groeten vanuit de auto. Okee, ik hou al op.

Maar serieus een goed idee: geef haar een middagje alleen cadeau. Hoeft niet per se op Moederdag, maar plan het samen in bijvoorbeeld. Even niet zorgen of werken, wat een heerlijk idee.

knutseltips-moederdag-diy

7 simpele knutseltips voor Moederdag

Geen Moederdag zonder zelfgeknutseld cadeau, dus je zult aan de slag moeten! Dat hoeft niet heel moeilijk te zijn, wij geven je graag wat simpele en toch heel leuke knutseltips voor Moederdag. Het meeste zullen jullie al in huis te hebben, dus hoef je niet de deur uit:

1) Gepersonaliseerd zeeppompje

Nodig: Zeeppompje met doorzichtige zeep, foto van je kind x 2, lamineerapparaat en een vaatwastablet.

Zo maak je het; Vul een bak met warm water en eventueel een vaatwastablet. Laat het etiket van het pompje afweken en borstel de plakresten ervan af. Print een foto van je kind twee keer, knip uit en zorg dat je het zo knipt dat je de afbeeldingen tegen elkaar kunt plakken. Lamineer de foto daarna en rol het op zodat ie in het pompje past. Leuk inpakken en klaar is je persoonlijke cadeau.

2) Knutsel een tas met boodschap

Nodig: een blanco stoffen tas, textielverf of textielstiften.

Zo maak je het; Schrijf of schilder op de tas ‘fanTAStische mama van *naam kind*’ of iets anders liefs of grappigs Laat je kind de tas verder versieren met bloemetjes of andere leuke tekeningen.

3) Beschilder of beplak een doos tissues

Nodig: een nieuwe doos tissues, verf, stiften, gekleurd papier, stickers, kraaltjes, lijm, schaar.

Zo maak je het; Pak of koop een nieuwe (!) doos tissues en versier de doos met gekleurd papier, verf, stickers en/of kraaltjes. Natuurlijk zet je er ook een lieve boodschap op.

4) Handjesbloem

Nodig: Gekleurd papier, in ieder geval ook groen, en vel wit papier, schaar, lijm, stift

Teken op verschillende kleuren papier het handje van je kind: leg het handje op het papier, teken de omtrek met een pen of potlood en laat je kind het uitknippen. Knip van groen papier een steel en twee blaadjes. Plak dit eerst op papier en plak vervolgens de gekleurde handje als een bloem erboven. Schrijf er een lief gedichtje bij en klaar!

5) Hartjestekening

Nodig: vel papier, rode verf, lege wc-rol, stift, eventueel een foto

Duw een kant van het wc-rolletje aan één kant naar binnen zodat zich een hartje vormt. Knijp wat rode verf op een schoteltje en dip een van de uiteinden van het rolletje een beetje in de verf. Nu kun je hartjes stempelen op het papier. Nog leuker: knip een foto uit van je kind(eren), stempel hartjes erboven als ballonnen en teken touwtjes van het hartje naar het handje van je kind.

6) Hartketting maken

Nodig: strijkkralen, plankje voor strijkkralen, bakpapier, strijkbout, touwtje(als je iets hebt dat meer op een ketting lijkt: ook prima)

Maak een hartvormpje van strijkkralen op het plankje. Dat kan al met 12 kraaltjes, dan heb je een leuk klein hartje. Groter kan ook, maar maak ’t niet te groot zodat ie nog een beetje goed te dragen is. Laat de strijkbout opwarmen, leg het bakpapier op de strijkkralen en strijk er kort (ongeveer 10 seconden) overheen. Laat het hartje afkoelen en rijg het touwtje door de twee boogjes van het hartje.

7) Onderzetters voor glazen

Nodig: Strijkkralen, strijkkraalplankje, bakpapier, een onderzetter als voorbeeld

Maak kleurrijke onderzetters van strijkkralen. Neem een (ronde) onderzetter als voorbeeld zodat je weet hoe groot de onderzetters moeten worden, teken het eventueel af op papier en leg daar het strijkplankje op. Maak de onderzetters met allerlei kleuren, of maak ze met een hartje erin bijvoorbeeld. Zijn de onderzetters klaar? Laat de strijkbout dan opwarmen, leg het bakpapier op de strijkkralen en strijk er kort (ongeveer 10 seconden) overheen. Laat het afkoelen en klaar.

Maak jullie geknutselde cadeautje af met een lieve tekst op het knutselwerkje of op een kaartje en maak dit vast met een lintje. Heb je een Pinterestaccount of mag je stiekem even neuzen op die van je partner? Op ons Pinterestbord ‘knutselen voor Moederdag’ vind je nog meer tips of lees ons andere blog met moederdagknutseltips.

Onmisbaar cadeau: uitslapen en ontbijt op bed

Zijn de kinderen wakker? Hup, eruit! Heel zachtjes wel, zodat mama kan blijven slapen en neem de tijd voor het bereiden van het ontbijt. Als jullie dit normaal gesproken niet afwisselen is dit dé ochtend waar ze naar uitkijkt. Ik in ieder geval wel, aangezien ik de rest van het jaar altijd als eerste uit bed ben. En dat er nu voor ontbijt op bed gezorgd wordt: heerlijk! Dus kijk ik reikhalzend uit naar Moederdag, alleen al vanwege het feit dat ik dan eens andere voetstappen als eerste op de slaapkamervloer hoor dan die van mijzelf. Love it.

ontbijt-op-bed-cadeau-moederdag

Bestel een ontbijtje

Heb je zelf niet zo’n zin om een ontbijtje te fabriceren of wil je gewoon extra uitpakken? Bestel dan een ontbijtje bij jullie favoriete eettentje of bakker en laat het bezorgen.

Pak dat ene klusje op

Waar heeft jouw partner nou echt een hekel aan in het huishouden? Doe vandaag een van die klusjes, samen met jullie kind(eren). Vouw de was, maak de bedden op, zorg dat de keuken na het ontbijtje weer spic en span is en pak dat ene klusje op dat je al zo lang laat liggen. It’s the little things, maar die worden enorm gewaardeerd. Geloof me.

moederdag-krijttekening-cadeau

Maak een grote krijttekening op de stoep

Het zit ‘m eigenlijk niet in de (grote) cadeaus op Moederdag, maar om het gebaar en de liefde die daarin zit. Maak ’s ochtends vroeg samen een mooie krijttekening op de stoep of in de tuin die vanuit de slaapkamer goed is te zien. Maak er samen een mooi kunstwerk van, gebruik veel hartjes, schrijf ‘liefste mama’ en hoop dat het niet gaat regenen voordat ze het ziet.

Heel fijne Moederdag!