Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

8 tips voor een zwangerschapsshoot

Als je zwanger bent is het mooi om dit vast te leggen en een speciale zwangerschapsshoot te doen. Het wordt een waardevolle herinnering aan je zwangerschap. Wanneer is de beste tijd om een fotoshoot te plannen? En wat kun je het beste aan doen? Dit zijn 8  tips voor...

Moederdag zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. De spanning vooraf bij je kind die stiekeme knutselwerkjes heeft gemaakt, op de dag zelf lekker op pad samen, op bezoek bij je eigen moeder: dat gaat nu even niet. Daarom is het misschien wel zo fijn om het extra speciaal te maken. Maar… Dat hoef jij niet zelf te doen, dus dit blog mag je NU onder de neus van je partner (of buurvrouw, vriendin, ex-partner) drukken. Want natuurlijk word jij ook dit jaar, júist dit jaar, in het zonnetje gezet op Moederdag.

Onze cadeautips en knutseltips voor Moederdag op een rij:

Cadeaubon van haar favoriete shop

Omdat je waarschijnlijk niet graag de deur uit gaat nu om echt op zoek te gaan naar een lief cadeautje, is online shoppen de beste optie. Maar wat moet je dan kopen? Misschien weet je iets wat ze graag wil hebben of waar ze altijd blij mee is. Een andere optie is een cadeaubon kopen die ze zelf (online) kan uitgeven aan iets fijns, bijvoorbeeld voor:

 • haar favoriete (lokale) kledingzaak

 • de lokale boekhandel

 • Lush! Altijd goed

 • de (plaatselijke) juwelier

 • een tijdschriftabonnement

 • haar favoriete schoenenzaak

 • een
  persoonlijk sieraad, dat ze zelf mag uitzoeken

 • dat restaurant waar jullie graag samen eten

 • een high wine voor straks met vriendinnen

 • all of the above…

cadeaubon-voor-moederdag

Of maak zelf een cadeaubon samen met je kind. Knip bijpassende plaatjes uit een tijdschrift, en schrijf, teken of stempel wat voor cadeaubon het is, de waarde ervan en wanneer ze ‘m mag gebruiken.

Bloemen of planten per post

Ook heel leuk: bloemen of planten per post. Verse bloemen bestel je bijvoorbeeld bij Greetz, Bloomon, Bloompost of Brievenbusbloemen.nl. Ook heel tof zijn droogbloemen, hartstikke hip! Bij Bloomon kun je een speciale moederdag-editie kopen of surf naaraltijdspeciaal-droogbloemen.nl waar ze mooie kleurrijke en volle bossen droogbloemen hebben.

Planten per post zijn ook een optie, en in deze tijd kun je daar ook nog een kweker mee helpen. Net als bij de tulpenactie van Bolt Amsterdam (die overigens ook een leuke Moederdagactie hebben) kun je ook planten redden zodat ze niet op de vuilnisbelt terecht komen.

Bij Plantje.nl kun je voor €23,95 Euro de Kneusjesbox bestellen. Je ontvangt dan maar liefst 8 tot 12 verschillende plantjes met een schoonheidsfoutje, waarbij dat schoonheidsfoutje vaak niet eens opvalt. Ik zie het heel veel voorbijkomen op social media, echt heel leuk. Liever planten voor in de tuin, check dan Plantenbox.nl, waarbij je kunt kiezen tussen een box met 3 of met 6 kleurrijke lente- en zomerbloeiers voor in de tuin.

TIP: Wees op tijd met online een cadeau bestellen

Ga je een cadeau bestellen voor Moederdag? Zorg dat je dit jaar niet op het laatste moment iets bestelt, aangezien het nu al heel druk is bij de pakketbezorgers. Bestel dit weekend nog, dan moet het op tijd zijn.

Dagje alleen

Dit is misschien nu wel het grootste cadeau dat je haar kunt geven: een middagje alleen. Althans, ik zou dit echt heel welkom vinden. Maar waarheen dan? Nou, bijvoorbeeld een lange bos- of strandwandeling, een dagje alleen werken in een hotel (zie voordethuiswerkers.nl) of zoals een vriendin opperde: een tank benzine om even een middag alleen rond te rijden met een playlist die jij en de kinderen hebben samengesteld. Niet heel milieuvriendelijk, maar wel echt een heerlijk vooruitzicht: alleen en keihard meezingen met fijne muziek. Ik fantaseer dan meteen over drukke snel- en landwegen in Nederland op zondagmiddag 10 mei en moeders die elkaar groeten vanuit de auto. Okee, ik hou al op.

Maar serieus een goed idee: geef haar een middagje alleen cadeau. Hoeft niet per se op Moederdag, maar plan het samen in bijvoorbeeld. Even niet zorgen of werken, wat een heerlijk idee.

knutseltips-moederdag-diy

7 simpele knutseltips voor Moederdag

Geen Moederdag zonder zelfgeknutseld cadeau, dus je zult aan de slag moeten! Dat hoeft niet heel moeilijk te zijn, wij geven je graag wat simpele en toch heel leuke knutseltips voor Moederdag. Het meeste zullen jullie al in huis te hebben, dus ook hiervoor hoef je niet de deur uit:

1) Gepersonaliseerd zeeppompje

Nodig: Zeeppompje met doorzichtige zeep, foto van je kind x 2, lamineerapparaat en een vaatwastablet.

Zo maak je het; Vul een bak met warm water en eventueel een vaatwastablet. Laat het etiket van het pompje afweken en borstel de plakresten ervan af. Print een foto van je kind twee keer, knip uit en zorg dat je het zo knipt dat je de afbeeldingen tegen elkaar kunt plakken. Lamineer de foto daarna en rol het op zodat ie in het pompje past. Leuk inpakken en klaar is je persoonlijke cadeau.

2) Knutsel een tas met boodschap

Nodig: een blanco stoffen tas, textielverf of textielstiften.

Zo maak je het; Schrijf of schilder op de tas ‘fanTAStische mama van *naam kind*’ of iets anders liefs of grappigs Laat je kind de tas verder versieren met bloemetjes of andere leuke tekeningen.

3) Beschilder of beplak een doos tissues

Nodig: een nieuwe doos tissues, verf, stiften, gekleurd papier, stickers, kraaltjes, lijm, schaar.

Zo maak je het; Pak of koop een nieuwe (!) doos tissues en versier de doos met gekleurd papier, verf, stickers en/of kraaltjes. Natuurlijk zet je er ook een lieve boodschap op.

4) Handjesbloem

Nodig: Gekleurd papier, in ieder geval ook groen, en vel wit papier, schaar, lijm, stift

Teken op verschillende kleuren papier het handje van je kind: leg het handje op het papier, teken de omtrek met een pen of potlood en laat je kind het uitknippen. Knip van groen papier een steel en twee blaadjes. Plak dit eerst op papier en plak vervolgens de gekleurde handje als een bloem erboven. Schrijf er een lief gedichtje bij en klaar!

5) Hartjestekening

Nodig: vel papier, rode verf, lege wc-rol, stift, eventueel een foto

Duw een kant van het wc-rolletje naar binnen zodat zich aan de uiteinden een hartje vormt. Knijp wat rode verf op een schoteltje en dip een van de uiteinden van het rolletje een beetje in de verf. Nu kun je hartjes stempelen op het papier. Nog leuker: knip een foto uit van je kind(eren), stempel hartjes erboven als ballonnen en teken touwtjes van het hartje naar het handje van je kind.

6) Hartketting maken

Nodig: strijkkralen, plankje voor strijkkralen, bakpapier, strijkbout, touwtje(als je iets hebt dat meer op een ketting lijkt: ook prima)

Maak een hartvormpje van strijkkralen op het plankje. Dat kan al met 12 kraaltjes, dan heb je een leuk klein hartje. Groter kan ook, maar maak ’t niet te groot zodat ie nog een beetje goed te dragen is. Laat de strijkbout opwarmen, leg het bakpapier op de strijkkralen en strijk er kort (ongeveer 10 seconden) overheen. Laat het hartje afkoelen en rijg het touwtje door de twee boogjes van het hartje.

7) Onderzetters voor glazen

Nodig: Strijkkralen, strijkkraalplankje, bakpapier, een onderzetter als voorbeeld

Maak kleurrijke onderzetters van strijkkralen. Neem een (ronde) onderzetter als voorbeeld zodat je weet hoe groot de onderzetters moeten worden, teken het eventueel af op papier en leg daar het strijkplankje op. Maak de onderzetters met allerlei kleuren, of maak ze met een hartje erin bijvoorbeeld. Zijn de onderzetters klaar? Laat de strijkbout dan opwarmen, leg het bakpapier op de strijkkralen en strijk er kort (ongeveer 10 seconden) overheen. Laat het afkoelen en klaar.

Maak jullie geknutselde cadeautje af met een lieve tekst op het knutselwerkje of op een kaartje en maak dit vast met een lintje. Heb je een Pinterestaccount of mag je stiekem even neuzen op die van je partner? Op ons Pinterestbord ‘knutselen voor Moederdag’ vind je nog meer tips of lees ons andere blog met moederdagknutseltips.

Onmisbaar cadeau: uitslapen en ontbijt op bed

Zijn de kinderen wakker? Hup, eruit! Heel zachtjes wel, zodat je vrouw kan blijven slapen en neem de tijd voor het bereiden van het ontbijt. Als jullie dit normaal gesproken niet afwisselen is dit dé ochtend waar ze naar uitkijkt. Ik in ieder geval wel, aangezien ik de rest van het jaar altijd als eerste uit bed ben. En dat er nu voor ontbijt op bed gezorgd wordt: heerlijk! Dus kijk ik reikhalzend uit naar Moederdag, alleen al vanwege het feit dat ik dan eens andere voetstappen als eerste op de slaapkamervloer hoor dan die van mijzelf. Love it.

ontbijt-op-bed-cadeau-moederdag

Bestel een ontbijtje

Heb je zelf niet zo’n zin om een ontbijtje te fabriceren of wil je gewoon extra uitpakken? Bestel dan een ontbijtje bij jullie favoriete eettentje en laat het bezorgen. Wees ook hier op tijd, want het gaat hard volgens mij.

Pak dat ene klusje op

Waar heeft jouw partner nou echt een hekel aan in het huishouden? Doe vandaag een van die klusjes, samen met jullie kind(eren). Vouw de was, maak de bedden op, zorg dat de keuken na het ontbijtje weer spic en span is en pak dat ene klusje op dat je al zo lang laat liggen. It’s the little things, maar die worden enorm gewaardeerd. Geloof me.

moederdag-krijttekening-cadeau

Maak een grote krijttekening op de stoep

Het zit ‘m eigenlijk niet in de (grote) cadeaus op Moederdag, maar om het gebaar en de liefde die daarin zit. Maak ’s ochtends vroeg samen een mooie krijttekening op de stoep of in de tuin die vanuit de slaapkamer goed is te zien. Maak er samen een mooi kunstwerk van, gebruik veel hartjes, schrijf ‘liefste mama’ en hoop dat het niet gaat regenen voordat ze het ziet.

Heel fijne Moederdag!