‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom het een goed abonnement voor je kind kan zijn voor bij zijn of haar smartphone.

Een sim only abonnement voor je kind is goedkoper

Een sim only abonnement voor je kind is goedkoper dan een abonnement waar je een telefoon bij ‘krijgt’. Je krijgt namelijk alleen een simkaart, die je met elke telefoon kunt gebruiken. Je betaalt dus niet elke maand voor een telefoon. Bij een abonnement met telefoon betaal je zowel voor de telefoon als voor de data die je gebruikt. Lees hier hoe je slimme afspraken maakt.

abonnement voor je kind - kinderen met smartphone in de vensterbank

Je kind is flexibeler

Er zijn eenjarige, tweejarige en maandelijks opzegbare sim only abonnementen. Je bepaalt dus zelf hoelang je kind aan het abonnement vastzit. Bij sommige providers kun je de bundel zelf samenstellen en elke maand aanpassen. Dit is handig als je kind meer of minder data verbruikt dan je van tevoren had ingeschat. Zo betaal je dus nooit te veel voor het abonnement voor je kind. Zoek op sim only abonnement voor kinderen om te zien welk sim only abonnement bij je kind past.

Lagere kosten voor abonnement en telefoon

Bij sim only kunnen de abonnementskosten wel 80% lager liggen dan bij telefoonabonnementen met toestel. Ook zit je niet vast aan een bepaalde telefoon, maar kun je zelf je telefoon bij het abonnement kiezen. Je kunt dus gaan voor een goedkoper model, maar ook een oude telefoon gebruiken, of een tweedehands toestel aanschaffen. Deze zijn vaak net zo goed als nieuwe telefoons, maar wel een stuk goedkoper.

De telefoon kan met een sim only abonnement ook makkelijk worden vervangen als je kind een nieuwer model wilt, of als de telefoon aan vervanging toe is.

abonnement voor je kind - meisje met smartphone in haar handen

(Hoge) kosten voor een smartphone

Als je voor sim only kiest moet je in één keer het bedrag van het toestel betalen. Dit kan duur uitpakken als je kind een nieuw model wil van dure merken, zoals Apple of Samsung. Zo’n smartphone kost al gauw meer dan duizend euro. Het kan dus zijn dat je kind met sim only geen nieuw(er) model telefoon kan nemen, maar genoegen moet nemen met een ouder model, of zelfs een tweedehands of refurbished exemplaar.

Als de smartphone kapot gaat, krijgt je kind geen leentoestel zoals vaak wel bij een telefoon met abonnement voor je kind wordt aangeboden. Jij en je kind zullen dan een nieuw toestel moeten kopen. Lees op deze pagina van het Nibud wat anderen betalen voor telefoon?

Extra kosten voor een bundel met snel internet of onbeperkte data

Bij sommige providers moet je bij sim only extra betalen voor snel internet met 5G en bundels met onbeperkte data. Onbeperkte data nemen kan wel handig zijn, want kosten voor datagebruik buiten je bundel kunnen snel oplopen. Bij veel providers kun je alleen de data van de bundel verlagen als je een maandelijks opzegbaar contract hebt afgesloten.

Ook kunnen bepaalde kortingen vervallen als je de bundel verlaagt en betaal je misschien alsnog meer. Weeg dus altijd goed de voor- en nadelen van sim only af en bepaal voor jezelf of het een geschikt abonnement voor je kind is.

abonnement voor je kind - lachende jongen met smartphone in zijn hand