Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

25 stoere meisjesnamen: inspiratie

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook...

Kinderwens? Let op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden. Kinderwens en zwanger worden...

Diarree bij een baby

Iedereen kan te maken krijgen met diarree. Ook je baby kan een waterige en dunne ontlasting krijgen door een storing in de spijsvertering. Het gevaar van diarree bij een baby is dat jonge kinderen sneller uit kunnen drogen door een te dunne ontlasting. Het is dan ook...

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom het een goed abonnement voor je kind kan zijn voor bij zijn of haar smartphone.

Een sim only abonnement voor je kind is goedkoper

Een sim only abonnement voor je kind is goedkoper dan een abonnement waar je een telefoon bij ‘krijgt’. Je krijgt namelijk alleen een simkaart, die je met elke telefoon kunt gebruiken. Je betaalt dus niet elke maand voor een telefoon. Bij een abonnement met telefoon betaal je zowel voor de telefoon als voor de data die je gebruikt. Lees hier hoe je slimme afspraken maakt.

abonnement voor je kind - kinderen met smartphone in de vensterbank

Je kind is flexibeler

Er zijn eenjarige, tweejarige en maandelijks opzegbare sim only abonnementen. Je bepaalt dus zelf hoelang je kind aan het abonnement vastzit. Bij sommige providers kun je de bundel zelf samenstellen en elke maand aanpassen. Dit is handig als je kind meer of minder data verbruikt dan je van tevoren had ingeschat. Zo betaal je dus nooit te veel voor het abonnement voor je kind. Zoek op sim only abonnement voor kinderen om te zien welk sim only abonnement bij je kind past.

Lagere kosten voor abonnement en telefoon

Bij sim only kunnen de abonnementskosten wel 80% lager liggen dan bij telefoonabonnementen met toestel. Ook zit je niet vast aan een bepaalde telefoon, maar kun je zelf je telefoon bij het abonnement kiezen. Je kunt dus gaan voor een goedkoper model, maar ook een oude telefoon gebruiken, of een tweedehands toestel aanschaffen. Deze zijn vaak net zo goed als nieuwe telefoons, maar wel een stuk goedkoper.

De telefoon kan met een sim only abonnement ook makkelijk worden vervangen als je kind een nieuwer model wilt, of als de telefoon aan vervanging toe is.

abonnement voor je kind - meisje met smartphone in haar handen

(Hoge) kosten voor een smartphone

Als je voor sim only kiest moet je in één keer het bedrag van het toestel betalen. Dit kan duur uitpakken als je kind een nieuw model wil van dure merken, zoals Apple of Samsung. Zo’n smartphone kost al gauw meer dan duizend euro. Het kan dus zijn dat je kind met sim only geen nieuw(er) model telefoon kan nemen, maar genoegen moet nemen met een ouder model, of zelfs een tweedehands of refurbished exemplaar.

Als de smartphone kapot gaat, krijgt je kind geen leentoestel zoals vaak wel bij een telefoon met abonnement voor je kind wordt aangeboden. Jij en je kind zullen dan een nieuw toestel moeten kopen. Lees op deze pagina van het Nibud wat anderen betalen voor telefoon?

Extra kosten voor een bundel met snel internet of onbeperkte data

Bij sommige providers moet je bij sim only extra betalen voor snel internet met 5G en bundels met onbeperkte data. Onbeperkte data nemen kan wel handig zijn, want kosten voor datagebruik buiten je bundel kunnen snel oplopen. Bij veel providers kun je alleen de data van de bundel verlagen als je een maandelijks opzegbaar contract hebt afgesloten.

Ook kunnen bepaalde kortingen vervallen als je de bundel verlaagt en betaal je misschien alsnog meer. Weeg dus altijd goed de voor- en nadelen van sim only af en bepaal voor jezelf of het een geschikt abonnement voor je kind is.

abonnement voor je kind - lachende jongen met smartphone in zijn hand