Review: Makkelijk en gezond eten met de biologische maaltijdbox van Ekomenu

Al je boodschappen aan huis bezorgd in precies de juiste hoeveelheden én met recepten zodat je meteen aan de slag kan met koken. Ideaal toch? Een maaltijdbox aan huis is een goede manier om heel gemakkelijk gezond te eten. Ik mocht van Ekomenu hun biologische...

‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Steeds meer mensen schaffen refurbished elektronica aan. De markt is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Maar wat is refurbished elektronica precies? En welke voordelen kent refurbished elektronica waardoor het zo aantrekkelijk is voor veel mensen om een refurbished apparaat te kopen?

Wat is refurbished elektronica?

Refurbished betekent letterlijk vertaald ‘gereviseerd’. Dit houdt in dat het een tweedehands product betreft dat grondig is nagekeken. Vaak worden de refurbished producten op zo’n 50 verschillende punten gecontroleerd. Denk hierbij aan de accu, of het scherm nog goed werkt, of het toestel oplaadt enzovoort. De markt voor refurbished elektronica is in eerste instantie ontstaan om afgedankte apparaten een tweede leven te geven, maar tegenwoordig zijn refurbished producten ook om andere redenen geliefd. Vrijwel ieder apparaat is refurbished te koop – wasmachines, stijltangen. Hoewel het grootste gedeelte van de markt bezet wordt door elektronica zoals telefoons, tablets en laptops.

refurbished elektronica - lachende vrouw met smartphone

De voordelen van refurbished producten:

1. De prijs

Voor veel consumenten is de aantrekkelijke prijs een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een refurbished product. Door voor een refurbished model te kiezen kan je tot wel enkele honderden euro’s besparen. Wel hangt dit enigszins af van het toestel dat je koopt. Als je bijvoorbeeld de nieuwste laptop refurbished koopt, dan zal deze waarschijnlijk niet veel goedkoper zijn dan een nieuw model. Een refurbished laptop kopen kan dan ook enorm veel geld besparen!

2. Goede garantie

Omdat de markt voor refurbished elektronica zo enorm groot is geworden, krijg je vaak jarenlange garantie op de producten die je koopt – soms tot wel drie jaar. Dat maakt het ook aantrekkelijk om te kiezen voor een refurbished product, aangezien je weet dat je aanspraak kan maken op reparatie of een nieuw product wanneer je huidige toestel het begeeft.

3. Ideaal voor kinderen en jongeren

Tegenwoordig hebben de meeste kinderen in de basisschoolleeftijd al een smartphone. Echter kan een vrij dure aangelegenheid zijn om voor alle kinderen een nieuwe telefoon te kopen – zeker ook omdat kinderen hun telefoon nog wel eens laten vallen. In dit geval kan een refurbished toestel uitkomst bieden. Je kunt een kind een iets ouder toestel geven dat je voor een goede prijs op de kop hebt getikt, waardoor het ook minder erg is als je kind deze een keer laat vallen of stuk maakt.

refurbished elektronica - meisje met tablet en oortjes in

4. Duurzaamheid

Iedereen probeert te consuminderen. In apparatuur zitten allerlei toxische stoffen die lastig af te breken zijn. Het is dan ook enorm goed voor het milieu om refurbished producten te kopen. Deze zouden anders namelijk vernietigd worden. Dit terwijl ze vaak nog goed bruikbaar zijn. Het is ook fijn voor consumenten dat zulke producten op de markt blijven circuleren.

5. Gegarandeerd goede kwaliteit

De aanbieders van refurbished producten willen natuurlijk niet het risico lopen dat ze jou een slecht product verkopen. Daarom wordt ieder product voordat het verkocht wordt gecontroleerd op een flink aantal punten. Zo weet je zeker dat je een product koopt dat in goede conditie is en welke nog een paar jaar mee kan. Het is dus geen gok om een refurbished product te kopen, maar je krijgt gewoon altijd een goed product.

6. Refurbished elektronica is veiliger dan tweedehands

Dat je beter een tweedehands product kunt kopen dan een nieuw product omdat dit geld bespaart – dat wisten de meeste mensen wel. Echter zijn refurbished producten nog een stukje veiliger dan tweedehands producten. Dit omdat refurbished producten garantie hebben en voor de verkoop uitgebreid getest worden. Mocht je iets kopen op Marktplaats dan is het nog maar afwachten of je toestel het lang vol zal gaan houden.