Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer sfeer in huis? Lees snel door en ontdek onze vijf tips om meer sfeer in huis te creëren. Pak een paar ideeën op, voer ze uit en je zult merken dat er meteen een hoop sfeer en schwung je woning binnenkomt.

1. Koop een eigentijdse of klassieke gashaard voor meer sfeer in huis

Een gashaard kopen en in je woonkamer plaatsen, is een van de beste sfeeracties om het thuis gezelliger te maken. Een gashaard geeft niet alleen veel sfeer en romantiek, maar is ook een voordelige manier om je woning te verwarmen. Daarbij kun je kiezen voor een gashaard met een mooi vlammenspel, zodat je ook nog eens van het uitzicht kunt genieten. Fijn is ook dat er tegenwoordig gashaarden te koop zijn in allerlei prijsklassen. Al met al zijn er dus redenen genoeg om de aankoop van een gashaard te overwegen. Neem eens een kijkje in het ruime assortiment gashaarden bij haardencentrumnederland.nl en verbaas je over de vele keuzemogelijkheden.

Prachtige gashaard in een sfeervol interieur

2. Zorg voor voldoende mooie planten en bloemen

Echte sfeermakers in huis zijn natuurlijk ook fleurige bloemen en mooie planten (maar let wel op dat het geen giftige planten zijn). Zet bijvoorbeeld in meerdere hoeken een grote plantenbak neer met een mooie plant erin. Ook de vensterbank is een ideale plek om te versieren met een paar bloemenvazen en sierlijke plantjes. Plekken die vaak vergeten worden, maar wel ideaal zijn om te versieren met bloemen, zijn verder de entreehal van je woning, het toilet of – ook een leuk idee – de badkamer.

planten zorgen voor sfeer in huis

3. Met sfeervolle verlichting kun je veel bereiken

Kijk ook eens kritisch naar de verlichting in je woning. Vaak kan dat een stuk fraaier en efficiënter. Denk bijvoorbeeld aan echte sfeermakers als industriële wandlampen, LED-strips langs de naden van plafonds of in de keuken, of een gave hanglamp voor boven de eettafel. Er zijn opties genoeg voor meer sfeer in huis. We raden je wel aan om de ruimtes die je anders wilt verlichten uit te tekenen in een lichtplan. Dit is een gedetailleerd overzichtsplan waar in staat waar welk type lamp komt te hangen, om hoeveel lampen het gaat en soortgelijke zaken.

4. Bevestig rolgordijnen, shutters of andere raamdecoratie

Qua woonaccessoires is er niets zo effectief voor het creëren van meer sfeer in huis, dan de raamdecoratie in huis onder handen te nemen. Door shutters, rolgordijnen, vouwgordijnen of soortgelijke raamversiering te gebruiken, kun je je interieur een compleet nieuw accent geven. Zo zien shutters er heel elegant en luxueus uit, terwijl je met bijvoorbeeld vouwgordijnen gezelligheid en kleur schept. Een bijkomend pluspunt van raamversiering is dat je hiermee tochtstromen kunt doorbreken en zo een aangenamer binnenklimaat kunt creëren. Al met al argumenten genoeg om geld te investeren in raamdecoratie!

Stijlvol wonen en zorgen voor de juiste sfeer in huis

5. Accessoires voor meer sfeer in huis

Bevestig aan je wanden her en der boordjes, of bevestig planken aan de muur die je kunt gebruiken om gezellige accessoires op te plaatsen. Je kunt hier natuurlijk ook een vitrinekast, vensterbank of bijzettafeltje voor gebruiken. Zet er leuke en gezellige spulletjes op voor meer sfeer in huis. Denk aan fotolijstjes met persoonlijke foto’s en met mooie foto’s van je kinderen, een staande klok, bluetooth speakers, dierbare voorwerpen en ga zo naar door. Veel geld en tijd kost het niet, terwijl je in no time meer sfeer in huis hebt en je interieur omswitcht naar de modus ‘op en top gezellig’!