Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Onze kinderen die de wereld veranderen!

Kinderen zijn activistisch. Ze willen de wereld veranderen en ze weten ook precies hóe ze dat gaan doen. Mijn dochter doet deze maand een project voor school. Ze vormen een politieke partij, compleet met partijprogramma. Het belangrijkste punt is een beter milieu. De...

De weg naar adoptie #25: Ons gezinsleven is begonnen

Zodra ons zoontje ligt te slapen, rolt er een traan over mijn wangen. Een traan gevuld met blijdschap en verdriet. Zo mooi en onwerkelijk dat ik het kleine mannetje in dit grote bed nu mijn zoon mag noemen. Hij is er echt. Ons gezinsleven is begonnen. Het verdriet dat...

De drukke tijd is in aankomst: zorg goed voor jezelf!

De drukke weken van sinterklaasactiviteiten, cadeau’s kopen en een kerst diner klaarmaken komen er weer aan. Ondanks dat je normaal gesproken ook goed voor jezelf moet zorgen, is het juist in deze periode nog belangrijker om te doen! Zorg goed voor jezelf! Als je in...

Shoppen is een hele kunst, al denken mannen vast dat we maar gewoon wat doen en zomaar meenemen wat we leuk vinden. Was het maar zo makkelijk….je moet weten welke maat je nodig hebt, welke kleuren je flatteren en welke vooral niet, je budget in de gaten houden enz enz. Zo is ook shoppen voor een nieuwe auto voor jou en de kids niet iets wat je zomaar even doet. Vroemmmama geeft je in dit blog een aantal tips om goed beslagen ten ijs te komen en te eindigen met een perfect passende ‘outfit’.

1. Bepaal je budget voor een nieuwe auto

Als je gaat shoppen is het wel handig om van te voren even te kijken naar je budget. Doe dit ook zeker voordat je gaat autoshoppen en kijk dan ook eens naar de optie private lease. Zo rij je bijvoorbeeld een Suzuki Celerio voor €155,- per maand inclusief onderhoud, verzekering, wegenbelasting etc. Deze lease constructie wordt steeds populairder, het enige wat je zelf nog moet betalen is je benzine. Is je keus op een bepaalde auto voor moeders gevallen, google dan ‘private lease’ met daarachter het merk en type van de auto. Dan kun je je alvast een beetje inlezen, maar vraag ook zeker je dealer om uitleg en advies.

2. Maak een ‘boodschappenlijstje’

Ren niet meteen naar de eerste de beste autodealer. Ga er eerst eens rustig voor zitten om een lijstje te maken van de punten waarvan jij wilt dat je nieuwe auto voor moeders aan voldoet. Bedenk wat voor basis uitrusting jou nieuwe auto moet hebben en wat voor accessoires leuk erbij zouden zijn. Heb je geen idee waar je moet beginnen, dan kan de ANWB je helpen met de autokieshulp.

3. Kies de goede ‘winkel’

Als je goed op een rij hebt wat je wil en wat je kunt besteden is het tijd om naar een autodealer te gaan. Het is aan te raden om naar een BOVAG-garage te gaan. Via de BOVAG-garagezoeker vind je er snel 1 bij jou in de buurt. Kies je voor een garage met het BOVAG-keurmerk dan weet je zeker dat je naar een betrouwbare garage gaat. Mochten er toch problemen zijn, dan kan je altijd terugvallen op de BOVAG-garantie.

4. Ga goed voorbereid op pad

Neem je lijstje mee van punten die voor jou belangrijk zijn met betrekking tot de auto. Als je de auto ‘in het echt’ ziet kun je nog beter bepalen of deze past bij jouw eisen en wensen. Ga vooral achter het stuur zitten en voel wat de auto met je doet. Het is wel belangrijk dat je je ‘thuis’ voelt in je nieuwe bolide.

5. In de paskamer

Ken je dat? Je scoort dé perfecte broek maar moet je nog op zoek naar hét perfect bijpassende shirtje. Je gaat op jacht maar pas als je het shirtje dat je op het oog hebt aantrekt bij die geweldige broek, kun je zien of het een match is. Maak met de auto die je wel wat lijkt altijd een proefrit. Rij ook zeker even langs huis. Pas daar je kinderstoel(en), kinderwagen/buggy en kids, zodat je zeker weet dat je alles kwijt kan in je nieuwe auto. Zo zijn er in het a-segment (denk aan een Opel Karl of Suzuki Celerio ) diverse auto’s met 3 gordels op de achterbank maar als je twee autostoelen plaatst, blijft er van de derde zitplaats weinig over.

6. Afrekenen

Als je helemaal tevreden bent over je keuze komt het aan op onderhandelen. Voel je jezelf onzeker over het onderhandelen neem dan iemand mee. Maar hey, Girlpower 😉 Trek wat leuks aan, schouders recht en zet je liefste glimlach op. Zeker als je je huidige auto inruilt kun je vaak een goede korting bedingen. Soms kun je er ook een accessoire pakket bij onderhandelen of de kosten van het rijklaar maken.

7. Vier de aankoop van je nieuwe auto voor moeders

En dan komt het moment dat je je nieuwe aanwinst mag aan ophalen. Rij met je kids naar een leuk terrasje met parkeergelegenheid voor de deur. Zet je nieuwe auto neer, bestel een lekker ijsje op het terras en geniet van het uitzicht!