Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kinderschoenen?

Kindervoetjes groeien ontzettend snel. Binnen enkele maanden kunnen de voeten van jouw kind alweer een hele maat groter zijn. Het is dus erg belangrijk dat de schoenen van je kind goed passen en dat ze de snel groeiende voeten goed ondersteunen. Maar waar moet je nou...

Ontwikkeling van je baby vastleggen: dit zijn 5 leuke manieren

De tijd gaat zo snel voorbij, zeker het eerste jaar van je baby. Wil je dat niet vergeten en de ontwikkeling van je baby vastleggen? Het is later een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd. Wij zetten 5 leuke manieren op een rij om de ontwikkeling van je baby vast...

23 Natuurspeeltuinen in Nederland

Spelen en ravotten in de natuur is het allerleukst. Als ik mijn zoon met vieze handen, een smoezelige snoet en een blij gezicht weer mee naar huis neem na een dag spelen is het voor mij een geslaagde dag geweest. Ik wilde daarom graag op zoek naar leuke...

Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

Het krijgen van een baby verandert je leven ingrijpend. Bevallen brengt nu eenmaal heel veel veranderingen op emotioneel vlak met zich mee. Het terug krijgen van de sekshonger bijvoorbeeld kan soms enige tijd duren. Hieronder zeven tips welke de beste standjes zijn om te proberen na je zwangerschap.

Zes weken wachten na de bevalling voordat je opnieuw seks hebt

Het is goed om weten wanneer je opnieuw seks mag hebben na je zwangerschap. Of je nu een vaginale bevalling achter de rug hebt of een bevalling met een keizersnede, het is belangrijk dat je de tijd neemt om opnieuw te vrijen na je zwangerschap. Volg de raadgeving van de arts wanneer die groen licht geeft. Tijdens die eerste artscontrole na het kraambed wordt nagegaan of de baarmoederhals is gesloten en de bloeding met snijwonde volledig is genezen. Als je eerder seks zou hebben, bestaat de kans dat je een infectie er aan overhoudt.

Tijdens de wachttijd kan je vrijen zonder penetratie

Wanneer seks verboden is tijdens die eerste zes weken na je zwangerschap, kan je elkaar beminnen zonder penetratie. Orale en manuele stimulatie zijn schoolvoorbeelden hoe je dan best met elkaar kan omgaan voor de echte geslachtsgemeenschap plaatsvindt. Je kan met elkaar 'doktertje' spelen zoals vroeger en toch heel opgewonden geraken.

Je libido kan tijdelijk in slaap vallen na de zwangerschap

Het is zes weken geleden of nog langer dat je nog seks hebt gehad met je partner. De sekshonger blijft nog een beetje achterwege. Veel vrouwen maken zich daar onterecht grote zorgen over. Het terug komen van de sekslust hangt af van persoon tot persoon. Borstvoeding, hormonale veranderingen en slaapgebrek kunnen het libido lelijk in de war sturen. Dit is een normaal verschijnsel waar je als jonge moeder geen zorgen over moet maken. Piekeren hierover heeft geen enkele zin. Als jij je nog niet helemaal klaar voelt voor seks, kan je als wisseloplossing best het knuffelgehalte met je partner verhogen. Hierdoor verminder je eveneens de stress.

Negen tips welke de beste standjes zijn om uit te proberen na je zwangerschap

1. Vrijen onder de douche de eerste keer

Veel vrouwen hebben tijdens de eerste keer seks na de zwangerschap grote hinder van een droge vagina. Vrijen onder de douche is een uitstekend alternatief om dit tijdelijk probleem te helpen oplossen. Warm stromend water helpt je spieren te ontspannen wanneer je geniet van deze rechtstaande houding. Vrijen langs achter is aan te bevelen.

2. lepelen om penetratie pijnlijke te voorkomen

De eerste keer seks na de bevalling kan voor vrouwen soms een pijnlijke ervaring zijn. Lepelen is het uitverkoren standje om te meten of je klaar bent voor ongeremde seks zonder diepe penetratie.

3. Missionaris positie

Misschien is de missionaris positie wat je zoekt na de bevalling. Je kan je partner op voorhand vragen minder hard te stoten en meer de nadruk te leggen op de clitoris. Het voorkomt een pijnlijke grimas indien je er last van zou hebben.

4. Vrouw bovenop geeft je een grotere controle

Geef na een vaginale bevalling jouw comfort de hoogste prioriteit tijdens het vrijen. Wanneer je als vrouw bovenop je partner vrijt, kan je meer controle uitoefenen tijdens de penetratie en kan je het tempo zelf bepalen.

5. Zijdelings 69 voor meer gemak

In plaats van op elkaar standje 'soixante-neuf' te doen, kan je ook zijdelings van elkaar genieten. Wanneer je naast elkaar ligt, geeft dit meer comfort en gemak. Doe een draai met deze standaardpositie indien je er nog niet helemaal klaar voor bent om een penetratie aan te kunnen.

6. Plaats voldoende kussens onder je buik voor doggy standje

Plaats verschillende kussens onder je buik. Het zorgt er voor dat je een klassieke doggy houding aanneemt. Hoeveel kussens je nodig hebt kan je zelf bepalen.

7. Opgeheven heupen

Als je verschillende kussens in de buurt hebt, kan je best het kussen in je rug knijpen en onder je heupen te laten glijden. Hierdoor voel je je meer comfortabel en ontspan je meer jouw bekken.