23 Natuurspeeltuinen in Nederland

Spelen en ravotten in de natuur is het allerleukst. Als ik mijn zoon met vieze handen, een smoezelige snoet en een blij gezicht weer mee naar huis neem na een dag spelen is het voor mij een geslaagde dag geweest. Ik wilde daarom graag op zoek naar leuke...

Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

25 stoere meisjesnamen: inspiratie

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook...

Kinderwens? Let op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden. Kinderwens en zwanger worden...

Het nieuwe jaar is in zicht en daar horen natuurlijke goede voornemens bij. Ieder jaar worden er weer voornemens bedacht. Soms dezelfde als het jaar ervoor, omdat het nakomen van de voornemens van vorig jaar helaas niet zijn gelukt. Elk jaar zijn er wel voornemens die terug blijven komen bij de meeste mensen. Wij benoemen 5 veelvoorkomende goede voornemens voor het nieuwe jaar en we geven tips hoe je ze kunt volhouden.

1. Gezond leven en afvallen

Uiteraard is dit nummer één van het lijstje met veelvoorkomende goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dit goede voornemen hebben we allemaal wel een keertje gehad of we kennen iemand in onze omgeving die dit ieder jaar tot goede voornemen bombardeert: gezonder leven of afvallen.
vrouw fitness goede voornemens voor nieuwe jaar

2. Vaker sporten is één van de veelvoorkomende goede voornemens

Maar liefst 71% van de Nederlandse bevolking heeft als goede voornemen vaker sporten, maar 9 van de 10 keer wordt deze helaas niet waargemaakt. Toch is het een voornemen dat blijft terugkomen op de lijst met veelvoorkomende goede voornemens voor het nieuwe jaar. Veel mensen kiezen als voornemen om vaker te gaan sporten. Je voelt je lekkerder in je vel als je gezond bent en sport, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Een mooi voornemen dus!

3. Minder geld uitgeven en meer sparen

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel heel erg handig en belangrijk. Ook is het erg belangrijk dat je inzichten hebt in je inkomsten en uitgaven. Weet jij waar jouw geld elke maand naar toe gaat? Heel veel mensen hebben geen idee waar het geld heen gaat en daarom is het zo moeilijk om minder uit te geven als je jezelf niet eens realiseert hoeveel je uitgeeft.

We weten allemaal dat sparen belangrijk is, maar toch doet niet iedereen het. Een tip om minder geld uit te geven is om je uitgaven in een overzichtje te zetten en tegen jezelf zeggen dat je de volgende maand 100 euro minder gaat uitgeven. Wacht niet tot je ‘overhoud’, maar maak het meteen na het storten van je salaris over naar je spaarrekening. Als dat lukt kan je een deel van dat geld besteden aan bijvoorbeeld leuke uitjes met je kinderen.

4. Meer tijd doorbrengen met je familie en vrienden

Dit is een heel belangrijke op het lijstje met veelvoorkomende goede voornemens. Het gaat niet alleen om kwantiteit, maar ook om kwaliteit. Iedereen heeft er last van, een drukke agenda, maar afspreken met je vrienden en familie is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat dit ook in je agenda komt te staan. Je kan altijd over alles praten met je vrienden en familie en diep vanbinnen weet je dat ze altijd achter je staan. Daarom is het zo belangrijk om genoeg tijd door te brengen met je familie en vrienden.

5. Minder stressen

Dit is ook een voornemen dat we elk jaar weer voorbij zien komen op het lijstje met veelvoorkomende goede voornemens voor het nieuwe jaar. Het is ook een belangrijke, want stress kan veel negatieve effecten hebben op een persoon zowel aan de binnen en de buitenkant. En dat moeten we natuurlijk niet hebben in het nieuwe jaar. Je kunt nooit te veel rust nemen, wel te veel stress hebben.

minder-stress-goede-voornemens

Om dit jaar wel de voornemens na te kunnen komen staan hieronder een aantal tips beschreven om veelvoorkomende goede voornemens te realiseren.

Realistische veelvoorkomende goede voornemens

Hierdoor weet je zelf ook dat de doelen haalbaar zijn. Het is bijvoorbeeld niet realistisch om 80 kilo in een jaar af te vallen. Of om van helemaal niet sporten ineens naar 4 dagen in de week te gaan. Ook niet om meteen al in februari je omzet te verdubbelen. Wat je doelen ook zijn voor het komende jaar, werk in kleine stapjes in plaats van meteen naar het einddoel te willen. Bij het zien van resultaat zal het juist alleen maar beter gaan.

Zorg voor inspirerende mensen om je heen

Mensen die dicht bij je staan en je steunen halen het beste in je naar boven. Omring je met mensen die dezelfde doelen of ideeën hebben en hetzelfde in het leven staan. Ontvolg bijvoorbeeld ook accounts op social media waar je je niet beter van gaat voelen en volg accounts waar jij inspiratie uit haalt en tips kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld het account van Meervoormamas op Facebook.

Heb geduld

Laat je niet zomaar uit het veld slaan. Als het even niet gaat als gepland denk dan bij jezelf dat dit gewoon kan gebeuren. Ga lekker vroeg naar bed en de volgende dag is weer een nieuwe dag om door te gaan.

Wees niet te streng voor jezelf

Je mag jezelf ook belonen. Je mag bijvoorbeeld echt wel een stukje taart pakken op een verjaardag als je aan het afvallen bent. En een keertje sporten overslaan is ook oké. Neem een dag vrij gewoon omdat het kan. Goed voor jezelf zorgen betekent ook mentaal zacht zijn voor jezelf, en niet te kritisch.

Gezellig met vrienden het nieuwe jaar vieren

Hopelijk gaan deze tips jouw helpen om er weer een mooi nieuw jaar van te maken vol met goede voornemens. Welke van de veelvoorkomende goede voornemens staan op jouw lijstje voor het nieuwe jaar?