Wil je minder stress tijdens jouw postnatale periode? Zorg dan dat je niet te veel hooi op jouw vork neemt. Voor en tijdens de zwangerschap kun je een romantisch en vertekend beeld hebben van jouw leven na de bevalling. Hoop jij snel weer in jouw oude jeans te passen, altijd zingend door het leven te gaan of snel weer achter je bureau zit? Lees dan gauw verder om nog meer van deze 5 voornemens uit je hoofd te halen. Zo voorkom je teleurstelling en geniet je beter van deze periode na de bevalling.

1. Aan het werk

Tegenwoordig willen veel vrouwen snel na de bevalling weer aan het werk. Er gaan verhalen de ronde dat sommige directrices en invloedrijke vrouwen de dag na de bevalling alweer op de werkvloer verschijnen. Dit is natuurlijk eerder de uitzondering dan de regel. Het is belangrijk om te bonden met jouw baby na de bevalling. Had jij gehoopt om snel weer aan het werk te gaan, maar is dit fysiek en emotioneel nog niet mogelijk? Luister dan naar jouw lichaam en geest. Neem gewoon nog wat extra tijd.

2. Back in shape

Wie droomt er nu niet van om na de bevalling er weer strak en fit uit te zien? Gewoon gezond eten en meer bewegen toch? Dit kan een goed voornemen zijn voor na de bevalling, maar deze is niet altijd haalbaar. Gezond eten en meer bewegen zou met een normaal ritme een relatief eenvoudig regime zijn. Wanneer jij slapeloze nachten hebt met een pasgeboren baby en 24 uur per dag jouw baby aan het verzorgen bent, schiet dat hardlooprondje er gauw bij in. Zorg dat je een haalbaar voornemen hebt om jouw oude figuur terug te krijgen. Negen maanden groeit jouw buik, dus je kunt beter negen maanden gebruiken om weer jouw oude figuur terug te krijgen dan negen weken.

3. Super mom

Zeker wanneer jij jouw eerste kindje hebt gekregen, is het voornemen vaak om 'super mom' uit te hangen. Jij wilt de beste moeder zijn en kunt alles natuurlijk zelf. Toch is dit in veel gevallen niet realistisch. Een pasgeboren verzorgen is een fulltime functie. Het is daarom fijn als je even wat taken uit handen kunt geven. Al hoef je maar een keer het huishouden niet zelf schoon te houden of kan een oma even een uurtje oppassen. Wanneer je deze hulp niet kan krijgen, dan zijn deze tips om je huis snel schoon te maken wellicht handig. 

4. Seksleven als vanouds

Zeker tijdens het laatste trimester kan het seksleven van jou en jouw partner een beetje uitblussen. Ben jij van plan om na de bevalling en de periode van herstel jouw oude seksleven weer op te pakken? Dit voornemen kan lastig zijn om haalbaar te maken. Met een pasgeboren baby en weinig slaap is de kans groot dat je een stuk minder zin hebt in seks. Daarnaast kan jouw private zone heel wat veranderd zijn na de bevalling. Hierdoor kun je seks heel anders ervaren. Maak liever het voornemen om weer speels jullie seksualiteit te ontdekken na de bevalling. We hebben ook 7 tips voor de beste sexstandjes na de zwangerschap geschreven. 

5. Sociale verplichtingen

Ben jij van plan dat de komst van jouw baby niet uitmaakt voor jouw sociale leven? Ga je gewoon nog met jouw vriendinnen op stap en houd je je aan jouw sociale verplichtingen? De komst van een baby kan dit voornemen helemaal veranderen. Jouw prioriteiten veranderen en na een brakke nacht heb je wellicht toch minder zin om 's avonds nog het terras op te gaan. Het voornemen om na de bevalling gewoon weer jouw sociale leven op te pakken, pakt toch vaak anders uit.

Jouw leven na de zwangerschap en bevalling ziet er anders uit. Zorg ervoor dat wanneer je voornemens maakt, dat deze realistisch en haalbaar zijn. Op deze manier wordt je niet teleurgesteld. Jouw leven verandert en zo veranderen jouw prioriteiten en voornemens. Laat de periode na de bevalling op je af komen en luister naar jouw lichaam en geest. Je hoeft niet direct weer op de werkvloer te staan met jouw strakke skinny jeans, het is oké om sociale afspraken af te zeggen en hulp te vragen.