Eens in de zoveel tijd neem ik het me weer voor: nu ga ik écht iedere dag mijn vitamines nemen. Om het vervolgens een tijdje vol te houden – lees: een paar dagen – en dan komt de klad er weer in. Ik vergeet het, ik vind die pillen vaak ongemakkelijk groot en er zit vaak zo'n muffig smaakje aan.

Ik heb verschillende dingen geprobeerd: het potje met vitamines met leuke stickers versieren zodat het opvalt in de lade met verzorgingsspullen op de badkamer, zichtbaar op de wastafel laten staan, het potje in de keukenkast bij de glazen zetten. Geen van alle manieren bleken succesvol om mij dagelijks mijn vitamines te laten nemen. Na een paar dagen wordt dat potje een blinde vlek, bewust of onbewust, en 'vergeet' ik die immense pillen in te nemen. Wat daar achter zit is natuurlijk niet alleen dat ik het écht vergeet, maar ook dat ik het nooit fijn heb gevonden om tabletten in te nemen. En vitaminepillen zijn meestal ook nog eens van een onmogelijk groot formaat.

Toen ik hoorde van het bestaan van vitaminesprays dacht ik: handig, dan hoef je geen pillen meer door te slikken!

Geen grote pillen meer

Maar ik was nog wel een beetje sceptisch: hoe werkt dat dan zo'n spray? Krijg je wel genoeg vitamines binnen? En het is een beetje apart wel, een spray in plaats van een tablet. Ik was er heel nieuwsgierig naar, ook of het me zou helpen om het dagelijks vol te houden. Ik mocht een vitaminespray uitproberen en dat deed ik graag. Best Choice heeft een ruim assortiment vitamines voor kinderen, volwassenen en ouderen. Ik ging voor de multivitamine, een combinatie van vitaminen en co-enzym Q10 (een belangrijk anti-oxidant dat onder andere een rol speelt bij de energieproductie van ons lichaam).

Hoe werkt de vitaminespray

Het flesje met de vitaminespray moet je even schudden en vervolgens kun je het gebruiken. Ik heb even een keertje gesprayd boven de wastafel om te kijken in hoeverre de spray 'uitwaaiert'. De vloeistof komt er in een straaltje uit, dus je sprayt het simpelweg op je tong en dan slik je het door. Het was even wennen de eerste keer, maar dat ligt meer aan het idee dat ik nooit eerder zoiets heb gebruikt. Op dag twee vond ik het al heel normaal. De natuurlijke sinaasappelsmaak die is toegevoegd aan de vitamine is lekker en subtiel. Je houdt er geen overheersende smaak aan over in je mond. En het is zo makkelijk! Vier keer sprayen en je bent klaar voor die dag.

vitamine-c

De vitaminespray zit in een handzaam flesje met een spraypompje een beschermdopje erop. Ideaal dus om in je handtas te stoppen, bijvoorbeeld. En laat dat nu voor mij dé oplossing zijn om dagelijks mijn vitamines te nemen. Ik heb het flesje nu een week of twee in mijn tas zitten en ik neem de spray als ik er aan denk. Meestal is dat wel in de ochtend, maar soms moet ik 's ochtends op tijd op pad en vergeet ik het. Dat is nu dus niet zo erg, want ik heb het bij me. En dan neem ik de sprays als ik mijn telefoon uit mijn tas haal en het flesje zie zitten. Ook handig dat je er dus verder niets voor nodig hebt, zoals een glas water.

vitamine-c-in-tas

Ik denk dat dit voor mij voortaan dé oplossing is voor het nemen van vitamines. Volgende stap: introduceren bij mijn kleuter!

Over Best Choice vitamines

Best Choice vitaminesprays zijn voedingssupplementen in een handige sprayvorm. De spray maakt het heel makkelijk om dagelijks je vitamines binnen te krijgen. De Best Choice vitaminesprays zijn verkrijgbaar bij DA en DIO drogisten en via diverse online websites. Geen gehannes met (kauw)tabletjes, pillen of drankjes. Je sprayt de vitamine direct in je mond, geen water of andere vloeistof nodig om het in te nemen. De vitamines worden direct opgenomen door het mondslijmvlies en dit zorgt ervoor dat de vitamines sneller en beter worden opgenomen door je lichaam. Omdat je geen water hoeft te gebruiken is het ook ideaal voor onderweg (naar je werk bijvoorbeeld) of op reis. Dus stop een vitaminespray in je handtas en je zit nooit meer zonder.

De vitaminesprays van Best Choice zijn verkrijgbaar met natuurlijke fruitsmaakjes, bijvoorbeeld kers, aardbei of sinaasappel. De sprays zijn glutenvrij, hebben geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen, zijn gezoet met een natuurlijke zoetstof en zijn geschikt voor diabeten, vegetariërs en veganisten.