Seks zal niet hetzelfde zijn na de bevalling wordt wel eens beweerd. Dat betekent echter niet dat het niet leuk meer is. Vaak ervaar je het liefdesspel zelfs beter dan voorheen. Met deze 9 manieren ontdek je hoe je na je zwangerschap weer zin in seks gaat krijgen.

Tip 1: Neem de tijd tijdens het voorspel

Veel moeders maken zich zorgen over de tijd die nodig is om opnieuw seks te hebben na de bevalling. Het voorspel is daarom heel belangrijk de eerste keer na de zwangerschap. Je hebt niet alleen de tijd nodig om er achter te komen wat je precies wil, maar ook kan pijn de eerste liefdesdaad aardig in de war sturen. Het is belangrijk dat je voldoende aandacht aan het voorspel gaat besteden.

Tip 2: Praat uitvoerig met je partner

Communicatie is de sleutel tot een gelukkig gezond seksleven. Praat met je partner om hem te laten weten wat je als leuk ervaart en wat je niet zo aangenaam vindt. Als je pijn ondervindt kan je in onderling overleg hiervoor een oplossing vinden.

Tip3: Gebruik glijmiddel om vaginale droogheid tegen te gaan

Vaginale droogheid is voor veel vrouwen na de bevalling een groot probleem. Vooral als je borstvoeding geeft. Hormonen die borstvoeding stimuleren kunnen het zelfs verergeren. Zelfs als je nog nooit eerder glijmiddel hebt gebruikt, kan je best hier gebruik van maken zodat je weer ten volle kan genieten van seks.

Tip 4: Probeer verschillende posities zodat je weet wat het beste werkt

Opgelopen littekens tijdens de bevalling of pijn in de rug en heupen betekenen dat het tijd is om een nieuwe positie te ontdekken. Verlies niet uit het oog dat seks anders kan zijn na de zwangerschap door pijn en vermoeidheid. Nieuwe standjes helpen je weer te ontspannen tijdens seks zonder vervelende ongemakken. We hebben ook 7 tips met de beste sekstandjes om na de zwangerschap te proberen geschreven. 

Tip 5: Wacht tot je echt klaar bent om opnieuw seks te hebben

Het dwingen van seks werkt voor niemand. Als je je echt zorgen maakt over je libido kan je best een afspraak met de arts plannen. Het is echter normaal om maanden na de bevalling niet klaar te zijn voor intimiteit. Gespannen zijn om seks te hebben na je zwangerschap werkt alleen maar stress in de hand en is nergens voor nodig.

Tip 6: Krijg opnieuw zin in seks door eerst te knuffelen met elkaar

Intiem omgaan met elkaar kan je doen op verschillende manieren. Voor het slapen gaan kan je ook kussen en knuffelen met elkaar zonder te vrijen. Of masseer elkaar eens. Langs deze weg geef je bij je partner aan dat je die nodige aandacht op prijs stelt. Elke vrouw krijgt van nature uit meer zin in seks als bij haar partner de nodige affectie aanwezig is.

Tip 7: Zorg dat je bovenop je partner gaat zitten

Probeer rustig naar een climax te klimmen bij het vrijen en ga niet overhaast te werk. Zorg er voor dat je tijdens de eerste intimiteit na de bevalling bovenop je partner gaat zitten. Op die manier kan je zelf het tempo en de diepte van de penetratie bepalen. Het geeft je ook de ruimte om dadelijk te stoppen als je pijnscheuten voelt.

Tip 8: Vermijd tegen je zin te vrijen door pijn

Als je tijdens het vrijen pijn voelt, kan je best meteen stoppen. Dan kan je naar plan B overschakelen door creatief om te gaan met seksstandjes. Er zijn voldoende andere mogelijkheden om intiem met elkaar om te gaan zonder penetratie. Als je doorgaat tegen je zin in, bestaat de kans dat je de volgende keer er tegen opziet om op een normale manier te vrijen.

Tip 9: Maak tijd voor seks en denk aan seks

Een veelgemaakte fout is dat je na de bevalling nauwelijks tijd hebt om te vrijen. Probeer die gedachten te verzetten en maak tijd voor seks. Laat je partner weten dat je opnieuw open staat om intimiteit met elkaar te hebben. Denken aan seks is de ideale manier en een hulpmiddel om opnieuw zin in seks te krijgen.