‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Het wordt steeds maar warmer en het duurt niet lang meer voor dat iedereen de bleke benen een lekker kleurtje wil geven. Lekker eropuit en op zoek naar een heerlijke vitamine boost met wat welverdiende zonnestralen. Maar waar moet je gaan in Nederland om lekker te gaan ontspannen in de zon? In deze blog “Zeven leukste stranden in Nederland” krijg je een lijstje van de beste en leukste stranden.

De zeven leukste stranden van Nederland

Wanneer je er tijdens de zomerse dagen lekker op uit wil met je gezin, is het altijd leuk om naar een pretpark of zwembad te gaan. Ook een bezoek aan een van de heerlijke stranden aan de Nederlandse kust als altijd aan te raden. Hieronder lees je een lijstje met de leukste stranden van Nederland:

  • Het strand van Scheveningen – Zuid-Holland
  • De kust van Zandvoort – Noord-Holland
  • De Hoek van Holland – Zuid-Holland
  • Het Ameland strand – Friesland
  • Texel – Noord-Holland
  • Katwijk – Zuid-Holland
  • Egmond aan Zee – Noord-Holland leukste stranden - vader met dochter op zijn rug op het strand

1. Strand van Scheveningen – Zuid-Holland

Het strand Scheveningen kan uiteraard niet ontbreken in een overzicht met leukste stranden. Het is waarschijnlijk het bekendste strand van Nederland. Het strand is niet alleen buitengewoon populair door de talrijke aanwezige strandbars, de kleine winkels en de pier. Het is heel uitgestrekt en zelfs op zomerse dagen als het druk is, krijg je nooit een benauwd gevoel. Wie houdt van drinken en lekker tafelen in een eetgelegenheid, moet dit strand bezoeken.

2. Zandvoort aan Zee – Noord-Holland

Het strand van Zandvoort aan Zee is één van de meest populaire stranden in Nederland. De ligging is uniek: dertig kilometer van Amsterdam en is ook een grote party topper voor alle jongeren. De duinen op het strand en de talloze tentjes om te eten zorgen voor een unieke sfeer. Vergeet niet het Nationaal Park Kennemerland te bezoeken. Het strand van Zandvoort is een grote hit bij elke leeftijdsgroep. Een heerlijk strand voor jonge kinderen, die je uiteraard goed moet insmeren met zonnebrandcrème op een zomerse dag.

3. Hoek van Holland – Zuid-Holland

Eén van de meest pittoreske plekken is het strand van de Hoek van Holland. Het is het meest favoriete toevluchtsoord van de bewoners uit de regio Rotterdam. Strandbars zijn er in overvloed en dat is natuurlijk belangrijk om op onze lijst met leukste stranden van Nederland te komen. Beachvolleybal met vrienden en familie is de favoriete bezigheid. Ook kinderen kunnen er urenlang ravotten. Een andere hoofdreden om het strand te bezoeken is het aanbod aan watersporten. Dit strand biedt de beste duik- en snorkelervaringen die Nederland heeft.

strandopgang noordzee - leukste stranden

4. Het strand van Ameland – Friesland

Ameland is wellicht het meest afgelegen strand uit ons overzicht met leukste stranden. Het maakt, net als het strand van Texel, deel uit van de Waddeneilanden. Het lijkt heel veel op Texel: strandhuizen en langgerekte vergezichten vormen een uniek decor. Een leuke activiteit om te doen is vliegeren omdat er op het strand heel veel wind staat. Het is niet alleen maar zand en strand. Je bereikt het strand met de ferry.

5. Texel – Noord-Holland

Voor wie even de grote drukte van de steden wil vermijden, biedt Texel een ideaal alternatief. Het kan voor iedereen een uitstekende weekendbestemming zijn. Texel staat synoniem voor een altijd aanwezige bries, uitstekende restaurants en de rode vuurtoren. De zandduinen nodigen uit om leuke Instagramfoto’s te maken. Het is heel makkelijk om vanaf het vasteland op regelmatige tijdstippen een veerboot te nemen. De overtocht is vrij goedkoop.

gezin met hond wandelt door de duinen - leukste stranden

6. Katwijk – Zuid-Holland

Je hebt niet voldoende stranden gezien rond Amsterdam of elders als je geen bezoekje hebt gebracht aan de strandmarkt van Katwijk. Deze trekpleister staat vooral bekend om de prachtige boulevard en winkelen. De twee kilometer lange boulevard herbergt naast shops ook restaurants en bars. In Katwijk kan een brede waaier aan watersporten worden beoefend. Kuieren langs het strand is een favoriete bezigheid. De stokoude vissershuisjes en de vuurtoren nemen je mee terug in de tijd. Daarnaast staat het strand van Katwijk bekend om de vriendelijkheid voor honden. Je kan probleemloos wandelen met je viervoeter! Het is één van de meest serene stranden van Zuid-Holland.

7. Egmond aan Zee – Noord-Holland

Egmond aan Zee, de nummer 7 op ons lijstje met leukste stranden, is een absolute aanrader voor liefhebbers die van een rustige dag op het strand houden. Het goudgeel kleurige strand staat bekend voor de betere mogelijkheden om te vissen. Het water is over een bepaalde afstand ondiep. Hierdoor kunnen mensen makkelijker vis vangen. Het is de perfecte plek om te zwemmen of te wandelen. Je kan vaak ook paarden spotten op het strand.