Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding

Veel vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding. Dat is één van de uitkomsten uit het Nationaal Borstvoeding Onderzoek 2022. In het onderzoek geeft 65% van de Nederlandse moeders aan maximaal 12 maanden borstvoeding te geven of te willen geven. Dit in tegenstelling tot...

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder!

Wat is GeoFort?

GeoFort in Herwijnen is een forteiland dat is omgevormd tot een educatieve attractie waar alles om de toekomst van de aarde draait. Je vindt er allerlei dingen om te doen rondom de thema’s klimaat, milieu, energie en big data. Er zijn zowel binnen- als buitenactiviteiten en het zelf doen en ervaren staat voorop.

GeoFort Herwijen Gelderland

De oorspronkelijke naam van GeoFort is Fort bij de Nieuwe Steeg in de Gelderse plaats Herwijnen. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is sowieso daarom al een bezoekje waard.

Wat kun je doen in GeoFort in Herwijnen?

In GeoFort zijn allerlei verschillende dingen te doen. Bij binnenkomst krijg je een plattegrond waarop alle activiteiten staan aangegeven, zowel binnen als buiten. Je kunt afdalen naar de kern van de aarde, rondlopen in het klimaatdoolhof of geurdoolhof, een moord oplossen, een toren bouwen die tegen een aardbeving bestand is, verschillende educatieve films kijken, in een interactieve zandbak spelen, in een spionagevliegtuig vliegen, en nog veel meer. Kortom, te veel om op te noemen! Je kunt je er met je kinderen makkelijk uren vermaken.

Moordspel GeoFort Herwijnen

Minecraft bij GeoFort

Als klap op de vuurpijl zijn er ook nog verschillende activiteiten rondom Minecraft in het GeoFort. Volgens mijn zoontje van 8 sowieso een groot pluspunt. Zeker de speurtocht waarbij hij ook nog een prijsje kon winnen.

Minecraft bij GeoFort speurtocht

In dit superbekende en populaire 3D spel, is onder de naam GeoCraftNL, heel Nederland nagebouwd. Met 1000 miljard Minecraftblokjes zijn alle huizen, rivieren en wegen in Nederland in virtuele vorm te vinden.

Met dit Minecraftproject won GeoFort in 2018 de Europa Nostra Prijs. Ze kregen deze prijs omdat ze kinderen enthousiast hebben gemaakt voor cultureel erfgoed in de virtuele wereld. Kinderen bouwen hun eigen school, huis, monumenten, kastelen, molens en kerken. Maar juist ook smart cities, duurzame steden en veilige fietspaden. Daarmee krijgen ze ook oog voor de monumenten in de echte wereld.

Minecraft bij GeoFort

De geschiedenis van GeoFort in Herwijnen

Zoals al eerder beschreven is GeoFort, ook wel bekend als Fort bij de Nieuwe Steeg bij Herwijnen in Gelderland, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze linie loopt globaal van Pampus tot voorbij Slot Loevestein en bestaat uit allerlei verschillende forten. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is ooit bedacht om het rijke westen te beschermen tegen de vijanden vanuit het oosten. Door stukken land tot kniehoogte onder water te zetten, werd het de vijand bemoeilijkt om per boot (te ondiep) of te voet Nederland aan te vallen.

Onze ervaring bij GeoFort in Herwijnen

Wij bezochten het fort met alle attracties op een mooie zomerse dag. We konden onze auto makkelijk parkeren en gingen rond een uur of 1 naar binnen. We zijn ongeveer 3 uur binnen geweest en hebben allerlei verschillende dingen gedaan en ontdekt. We hebben ons goed vermaakt, nieuwe dingen geleerd en samen een erg leuke middag gehad. Wanneer je op zoek bent naar een leuk uitje voor gezinnen met kinderen, zouden we een bezoekje aan het GeoFort zeker aanraden.

GeoFort Herwijen Gelderland binnen

En mocht je honger of dorst hebben? Geen probleem! Je kunt voordat je naar binnen gaat, of na je bezoek iets eten en drinken bij het pannenkoekenrestaurant WereldPan dat naast de ingang van het fort zit.

Mocht je zelf ook een bezoek willen brengen aan GeoFort in Herwijnen, kijk dan op de website voor meer informatie over de openingstijden en ticketprijzen.