De digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Zwanger van ons derde kind

Toen ik weer zwanger wilde worden ben ik naar de gynaecoloog gegaan vanwege mijn eerdere bekkenproblemen. Ik was bang dat ik bij een eventuele volgende zwangerschap misschien niet meer zou kunnen lopen. Volgens de gynaecoloog was de kans hierop klein, maar het heeft...

Kan ik mijn baby in de airco of bij de ventilator laten slapen?

[Tijdens een hittegolf kunnen de temperaturen hoog oplopen. Je merkt zelf al dat je duf wordt van de warmte, maar voor een baby zijn warme dagen helemaal lastig. Je baby kan nog niet de eigen temperatuur reguleren, waardoor je extra waakzaam moet zijn. Mag je baby in...

Heerlijk avondje is gekomen…. Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin, maar ook voor heerlijke lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snacks en lekkernijen in stijl. Wij hebben 9 Sinterklaas lekkernijen voor tijdens de feestavond op een rijtje gezet.

1. Pepernoten

Is een pakjesavond zonder pepernoten eigenlijk wel een echte pakjesavond? Bij Sinterklaas hoort natuurlijk pepernoten. Deze kun je eenvoudig in getale kopen bij de supermarkt, maar het is ook erg leuk om zelf te maken. Ga met de kinderen te keuken in om de tijd te doden voor pakjesavond en maak samen pepernoten. Wist je dat dit helemaal niet moeilijk is? Online kun je enorm veel kindvriendelijke recepten vinden om pepernoten te maken.

2. Marsepein

De een houd ervan en de ander kan het niet uitstaan. Lust jouw familie marsepein? Dan mag een big van marsepein of een pietje van marsepein niet ontbreken tijdens de feestavond. Deze enorm zoete lekkernij hoort nu eenmaal bij deze Hollandse feestavond. Ook marsepein kun je eenvoudig zelf maken.

3. Speculaaspop

Een grote pop van speculaas is niet alleen leuk om cadeau te doen tijdens Sinterklaas, maar ook heerlijk om gewoon in huis te hebben. Breek de grote speculaaspop en verdeel deze tijdens de feestavond. De speculaaspop is een echte Sinterklaas klassieker.

4. TaaiTaai

De Taaitaai is een lekkernij dat in veel huishoudens vergeten is. Deze taaie en zoete koekachtige is heerlijk voor jong en oud. Je kunt deze in de vorm van Taaitaai poppetjes kopen, maar ook in kleine brokken. Taaitaai maakt jouw pakjesavond helemaal af. Een goede tip is om een schaaltje met pepernoten aan te vullen met Taaitaai blokjes.

5. Kikkers en muizen

Ken jij ze nog? De kikkers en muizen van chocolade met een fondant vulling. Deze mierzoete kikkers en muizen in een felgekleurde verpakking zijn een gegarandeerd succes bij de kinderen. Kikkers en muizen kun je bij vrijwel iedere Sinterklaasafdeling in de supermarkt vinden.

6. Chocolademunten

Geef jouw kinderen het gevoel dat ze een flinke zak geld krijgen van Sinterklaas met de chocolademunten. Deze chocolademunten zijn al decennialang een groot favoriet op de feestavond. Voor kinderen is dit een geweldig cadeau en lekkernij. Het gevoel dat je spaarpot flink wordt gevuld, maar dan met chocolade.

7. Pepernoottaart

Maak de feestavond extra bijzonder en bak zelf een taart van pepernoten. Je kunt tegenwoordig genoeg leuke en vooral lekkere recepten vinden waarmee jij zelf een pepernoottaart kunt bakken. Ben jij geen keukenprinses en wil je de gasten tijdens pakjesavond toch iets lekkers voorschotelen? De meeste bakkers bakken rond deze tijd ook heerlijke pepernoottaarten.

8. Mandarijntjes

Niet alleen zijn mandarijntjes tijdens Sinterklaas een seizoen vrucht, ze horen ook echt bij Sinterklaas. De Pieten delen maar al te graag mandarijntjes uit tijdens de optochten en op school. De feestavond van Sinterklaas kun je dus ook helemaal in het thema houden door wat mandarijntjes bij de pepernoten te doen. Het geeft kleur en is een frisse afwisseling van al het snoepgoed.

9. Iets hartigs?

Valt het jou ook op dat vrijwel alle Sinterklaas lekkernijen enorm zoet zijn? Om te voorkomen dat je een sugardip krijgt en voor wat afwisseling mag een hartige snack niet ontbreken. Maak jouw Sinterklaas avond helemaal af met wat zoute snacks op tafel, zoals chips, nootjes of andere lekkere zoutjes.

Pakjesavond is niet alleen leuk vanwege alle cadeautjes, ook de speciale Sinterklaas lekkernijen maken deze avond extra bijzonder. Je kunt natuurlijk zelf de keuken in gaan om de beste Sinterklaas snacks te bakken, maar rond Sinterklaas zijn ook alle winkels gevuld met de lekkerste Sinterklaas snacks en lekkernijen.