Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Heerlijk avondje is gekomen…. Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin, maar ook voor heerlijke lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snacks en lekkernijen in stijl. Wij hebben 9 stuks Sinterklaas lekkernij voor tijdens de feestavond op een rijtje gezet.

1. Pepernoten de traditionele Sinterklaas lekkernij

Is een pakjesavond zonder pepernoten eigenlijk wel een echte pakjesavond? Bij Sinterklaas hoort natuurlijk pepernoten. Deze kun je eenvoudig kopen bij de supermarkt, maar het is ook erg leuk om zelf te maken. Ga met de kinderen de keuken in om de tijd te doden voor pakjesavond en maak samen pepernoten. Wist je dat dit helemaal niet moeilijk is? Online kun je enorm veel kindvriendelijke recepten vinden om pepernoten te maken.

Pepernoten de traditionele Sinterklaas lekkernij

2. Marsepein

De een houdt ervan en de ander kan het niet uitstaan. Lust jouw familie marsepein? Dan mag een big van marsepein of een pietje van marsepein niet ontbreken tijdens de feestavond. Deze enorm zoete Sinterklaas lekkernij hoort nu eenmaal bij deze Hollandse feestavond. Ook marsepein kun je eenvoudig zelf maken.

3. Speculaaspop

Een grote pop van speculaas is niet alleen leuk om cadeau te doen tijdens Sinterklaas, maar ook heerlijk om gewoon in huis te hebben. Breek de grote speculaaspop en verdeel deze tijdens de feestavond. De speculaaspop is een echte Sinterklaas klassieker.

taai taai en ander sinterklaas lekkernij

4. TaaiTaai

De Taaitaai is een Sinterklaas lekkernij dat in veel huishoudens vergeten is. Deze taaie en zoete koekachtige is heerlijk voor jong en oud. Je kunt deze in de vorm van Taaitaai poppetjes kopen, maar ook in kleine brokken. Taaitaai maakt jouw pakjesavond helemaal af. Een goede tip is om een schaaltje met pepernoten aan te vullen met Taaitaai blokjes.

5. Kikkers en muizen

Ken jij ze nog? De kikkers en muizen van chocolade met een fondant vulling. Deze mierzoete kikkers en muizen in een felgekleurde verpakking zijn een gegarandeerd succes bij de kinderen. Kikkers en muizen kun je bij vrijwel iedere Sinterklaas afdeling in de supermarkt vinden.

6. Chocolademunten

Geef jouw kinderen het gevoel dat ze een flinke zak geld krijgen van Sinterklaas met de chocolademunten. Deze chocolademunten zijn al decennialang een groot favoriet op de feestavond. Voor kinderen is dit een geweldig cadeau en lekkernij. Het gevoel dat je spaarpot flink wordt gevuld, maar dan met chocolade.

7. Pepernotentaart

Maak de feestavond extra bijzonder en bak zelf een taart van pepernoten. Je kunt tegenwoordig genoeg leuke en vooral lekkere recepten vinden waarmee jij zelf een pepernotentaart kunt bakken. Ben jij geen keukenprinses en wil je de gasten tijdens pakjesavond toch iets lekkers voorschotelen? De meeste bakkers bakken rond deze tijd ook heerlijke pepernotentaarten.

Mandarijntjes de gezonde Sinterklaas lekkernij

8. Mandarijntjes de gezonde Sinterklaas lekkernij

Niet alleen zijn mandarijntjes tijdens Sinterklaas een seizoen vrucht, ze horen ook echt bij Sinterklaas. De Pieten delen maar al te graag mandarijntjes uit tijdens de optochten en op school. De feestavond van Sinterklaas kun je dus ook helemaal in het thema houden door wat mandarijntjes bij de pepernoten te doen. Het geeft kleur en is een frisse afwisseling van al het snoepgoed.

9. Iets hartigs als Sinterklaas lekkernij?

Valt het jou ook op dat vrijwel alle Sinterklaas lekkernijen enorm zoet zijn? Om te voorkomen dat je een sugardip krijgt en voor wat afwisseling mag een hartige snack niet ontbreken. Maak jouw Sinterklaas avond helemaal af met wat zoute snacks op tafel, zoals chips, nootjes of andere lekkere zoutjes.

Pakjesavond is niet alleen leuk vanwege alle cadeautjes, ook de speciale Sinterklaas lekkernijen maken deze avond extra bijzonder. Je kunt natuurlijk zelf de keuken in gaan om de beste Sinterklaas snacks te bakken, maar rond Sinterklaas zijn ook alle winkels gevuld met de lekkerste Sinterklaas snacks en lekkernijen.