Als thuiswerkende moeder combineer je jouw carrière met het moederschap. Eigenlijk heb je twee banen in één! Er zijn veel mooie kanten aan het moederschap wanneer je thuis kunt werken, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Iedere thuiswerkende moeder zal namelijk de volgende 5 dingen zeker herkennen.

1. Altijd flexibel

Borstvoeding geven, wasjes draaien, administratie bijhouden en uren maken. Voor sommige zijn dit verschillende taken, voor jou als thuiswerkende moeder kan dit allemaal tegelijkertijd. Je bent een echte duizendpoot dat voor de lunchtijd al tientallen taken afgestreept kan hebben. Dit moet ook wel, want jouw baby of peuter heeft natuurlijk nog geen vast schema. Hoe lekker flexibel je de ene morgen kunt zijn, hoe onmogelijk je jouw taken de andere keer af kunt krijgen. Welke thuiswerkende moeder werkt 's avonds wanneer de kinderen op bed liggen nog even door? Door jouw flexibiliteit als thuiswerkende moeder, heb je veel tijd om alle taken te verrichten, maar heb je natuurlijk ook genoeg andere taken buiten het werk om.

2. Dutjes tijd

Welke thuiswerkende moeder heeft ook iedere dag dutjes tijd? Wanneer jouw baby of peuter 's middags nog even gaat slapen, kan jij ook mooi nog even een uiltje knappen. Wanneer jij thuiswerkt, kun je zelf jouw uren plannen. Is jouw baby altijd vroeg wakker? Dan kun je voor dutjes tijd al een groot deel van jouw werk erop hebben zitten, een dutje is dan helemaal niet misplaatst, toch?

3. Waar zijn de pauzes?

Waar je op kantoor eindeloos kon uitkijken naar de pauzes, hebben thuiswerkmoeders eigenlijk geen pauzes meer. Even tien minuten nog de was opruimen of tijd om een luier te verschonen worden de pauzes van het werk. Je krijgt op deze manier veel gedaan op een dag, maar een uur lang pauze zonder zorgen aan je hoofd? Dat zit er bij thuiswerkende moeders niet gauw in.

4. Thank the lord for TV

Is jouw peuter of kleuter erg druk en krijg je het maar niet voor elkaar om jouw computer op te starten met het gejengel aan je hoofd? Dan ben je vast niet de eerste moeder die de tv inschakelt als tijdelijke oppas. Wil jij gewoon echt even hard aan de slag zonder afleiding of driftbui? Dan is de televisie de beste oplossing voor jouw kinderen. Een uurtje tv aan en jij krijgt net jouw laatste opdrachten klaar zonder dat je fulltime op je kinderen hoeft te letten.

5. Dat zou ik ook wel willen

Nadat je een hele werkweek thuis hebt afgerond, kun je met jouw werkende vriendinnen afspreken. Zij veredelen jouw bestaan en zouden dat ook wel willen. Lekker thuiswerken en geen kantoor. Je kunt de gesprekken witheet aanhoren. Een fulltime thuisbaan plus het verzorgen van jouw kinderen zijn twee banen in één. Herken jij ook dat anderen jouw bestaan als simpel afschuiven? Iedere thuiswerkende moeder krijgt met deze opmerkingen te maken.

Maar naast de negatievere kanten van het thuiswerken als moeder, staat daar natuurlijk wel tegenover dat jij geen enkel mooi moment hoeft te missen in de opvoeding van jouw kinderen. Je kunt moeder en werknemer zijn. Je eet van twee walletjes en kunt extra van jouw gezinnetje genieten plus nog wat extra in het laadje brengen. En, wat vind jij het meest kenmerkende aan thuiswerkende moeder zijn?