Voor ik dit blog begin te schrijven blader ik nog even door het boek. Want dat is het fijne aan ‘Versjes van een Moeder’: ook al heb je de 50 versjes allemaal al meerdere keren gelezen, hou ‘m binnen handbereik want je blijft ze herlezen. Om het boek dan met een glimlach en niet zelden met natte wangen weer weg te leggen. Ik was ontzettend blij dat ik ‘Versjes van een moeder’ van Tirza van Schie mocht lezen en reviewen, aangezien ik al een tijdje fan ben van haar prachtige schrijfsels. Lees verder wat ik van haar boek Versjes van een moeder vind.

Wie is Tirza van Schie?

Tirza van Schie is een moeder van 4 kinderen en deelt op haar Facebookpagina Lentezoet haar versjes, of zoals ze het zelf noemt: kijkrijm. Dat blijft niet onopgemerkt – wat heet! – het kan niet anders dat je één van haar schrijfsels weleens bent tegengekomen. Ze worden namelijk veelvuldig geliked en gedeeld op Facebook. En nu heeft ze haar mooiste werk dus gebundeld in een tastbaar boek, ‘Versjes van een Moeder’.

Versjes van een moeder boek

Waar gaat Versjes van een moeder over?

Lentezoet, de naam waar Tirza onder werkt, maakt gedichtjes! Ze gaan over kinderen, liefde, groei en zorg, maar vaak gewoon over de kleine, dagelijkse dingen. In Versjes van een moeder vindt je stukjes over haar kinderen, over de liefde, over 100.000 ballen in de lucht houden, maar ook over het beruchte 10-minutengesprek, ziek zijn, loslaten op het schoolplein, gezin, geluk en verdriet. Herkenbare situaties van alledag, opgetekend in rijm.

De versjes van de hand van Tirza zijn volgens de ondertitel ‘huis-tuin-en-keukenkrabbels over geluk, liefde en verdriet in kleine, dagelijkse dingen’. Dat dekt eigenlijk precies de lading. Ze weet alledaagse gebeurtenissen, situaties en gedachten op zo’n herkenbare manier te verwoorden dat ze een grote groep mama’s weet aan te spreken. Elke keer denk ik weer: ja, precies zó is het of zo voelt dat!

Versjes van een moeder gedicht

De hoofdstukken in Versjes van een moeder door Lentezoet

Ieder hoofdstuk in ‘Versjes van een moeder’ heeft een thema en dat thema wordt ingeleid met een kort verhaaltje. Een anekdote over Tirza en haar kinderen, zoals het oliebollenverhaal bijvoorbeeld, of het verhaal over haar bijzondere zus die al lange tijd bij hen in huis woont. Dat extra kijkje in het leven van Tirza’s gezin maakt haar boek en haar versjes nóg persoonlijker. Daarnaast is het boek ook zó vormgegeven dat het aandoet als een plakboek met kleurrijke pagina’s en familiekiekjes. Het boek is letterlijk een plaatje en nodigt uit tot heerlijk bladeren.

Kortom een heel fijn en mooi boek om binnen handbereik te hebben, zodat je het ieder moment kan openslaan, een paar bladzijdes lezen en weer wegleggen.

Waar is Versjes van een moeder te koop?

Het boek ‘Versjes van een moeder’ is onder andere verkrijgbaar op www.lentezoet.nl en kost euro 15,99. Op dezelfde site kun je ook ansichtkaarten, kalenders, kinderboeken en posters bestellen met diverse versjes, gedichtjes en verhalen. Super leuk op de baby- of kinderkamer!

Versjes van een moeder van Lentezoet

Dit blog over Versjes van een moeder van Lentezoet is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.