Trouwen tijdens je zwangerschap

Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken...

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

Onlangs las ik het boek ‘Haas redt het bos’ voor aan mijn zoon van 6 jaar. Wat een ontzettend leuk en verrassend actueel boek. Het verhaal gaat over Haas die op een fijne plek in het bos woont. Hij heeft een eigen huisje en een moestuin. Het voelt alsof hij er iedere dag op vakantie is, vindt hij. Op een dag verschijnt er een kleurrijke, vreemde vogel in het bos. Het is Paradijsvogel en ze wil graag alles van het bos zien.

Het verhaal van Haas redt het bos

Haas vindt het altijd leuk om nieuwe vrienden te maken. Dus hij geeft Paradijsvogel een tour langs al zijn favoriete plekken in het bos en stelt haar voor aan al zijn vrienden. Paradijsvogel komt uit de stad en is ontzettend onder de indruk van alles wat Haas haar laat zien. Ze vindt alles in het bos helemaal geweldig.

Ondertussen maakt ze echt overal foto’s van met haar smartphone. Voor haar ‘volgers’. Haas snapt niet zo goed wat ze bedoelt, maar als Paradijsvogel begint over haar vrienden zegt hij dat vrienden van haar ook altijd welkom zijn bij hem voor een rondleiding.

Maar Haas weet niet dat Paradijsvogel zó veel vrienden heeft. Er komen steeds meer en meer dieren uit de stad die een rondleiding willen. Behalve dat Haas daar heel druk mee is, zijn niet alle dieren even zuinig op het bos… Hoe lossen Haas en zijn vrienden dit probleem op?

Haas redt het bos

Actueel boek met knipoog en wijze les

Het boek Haas redt het bos greep me vrijwel meteen. Het is een fijn geschreven boek om voor te lezen (daar kan echt verschil in zitten vind ik, qua ritme) en het verhaal is grappig en onderhoudend. Het is geschreven in de huidige tijd van ‘likes en volgers’, gaat over oorzaak en gevolg, de gevolgen van het ‘delen’ van iets op social media, over geven en nemen en samen zoeken naar een oplossing. Bovendien zit er een heel duidelijke ‘les’ in over het behoud van de natuur.

Bovenal is het een heel actueel en vrolijk boek dat ook heel kleurrijk en sprekend is geïllustreerd door Gertie Jaquet.

Voorlezen als hobby

Voorlezen als hobby

Kinderboeken, ik ben er dol op. En voorlezen vind ik een van de leukste dingen om samen met mijn kind te doen. Het avondritueel doe ik dan ook heel graag. Gelukkig ben ik niet de enige boekliefhebber in ons huis. We gaan regelmatig naar de bibliotheek voor een stapel voorleesboeken en met name de collectie prentenboeken is in ons huis nogal groot. Nu mijn zoon 6 jaar is komen daar steeds meer ‘verhalenboeken’ bij. Voorleesboeken waar ik een of twee hoofdstukken uit kan voorlezen en de volgende dag weer. Het hoeft niet meer vol te staan met illustraties, maar er moet nog wel af en toe een plaatje bij staan, vindt hij.

Het allerfijnste moment van de dag vind ik het afsluiten van de dag met voorlezen. De overgang van een drukke dag met spelen, leren en het dagelijkse ritme zacht over laten gaan in de nacht. Ik vind het een heel belangrijk en waardevol moment en ik hoop dat ik dat nog heel lang mag doen.

Ik kan me voorstellen dat hij deze voorleesboeken straks ook uit de kast zal pakken om zelf te gaan lezen. Haas redt het bos is ook zo’n boek dat ik met liefde in zijn kast laat staan voor het moment dat hij het zelf kan lezen.

Haas redt het Bos

Het vriendelijke voorleesboek Haas redt het bos is geschreven door Annemarie Bon en geïllustreerd door Gertie Jaquet. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Haas redt het bos is verkrijgbaar bij je lokale boekhandel of online te koop voor 16,99 Euro.