10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buitenactiviteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Onlangs las ik het boek ‘Haas redt het bos’ voor aan mijn zoon van 6 jaar. Wat een ontzettend leuk en verrassend actueel boek. Het verhaal gaat over Haas die op een fijne plek in het bos woont. Hij heeft een eigen huisje en een moestuin. Het voelt alsof hij er iedere dag op vakantie is, vindt hij. Op een dag verschijnt er een kleurrijke, vreemde vogel in het bos. Het is Paradijsvogel en ze wil graag alles van het bos zien.

Het verhaal van Haas redt het bos

Haas vindt het altijd leuk om nieuwe vrienden te maken. Dus hij geeft Paradijsvogel een tour langs al zijn favoriete plekken in het bos en stelt haar voor aan al zijn vrienden. Paradijsvogel komt uit de stad en is ontzettend onder de indruk van alles wat Haas haar laat zien. Ze vindt alles in het bos helemaal geweldig.

Ondertussen maakt ze echt overal foto’s van met haar smartphone. Voor haar ‘volgers’. Haas snapt niet zo goed wat ze bedoelt, maar als Paradijsvogel begint over haar vrienden zegt hij dat vrienden van haar ook altijd welkom zijn bij hem voor een rondleiding.

Maar Haas weet niet dat Paradijsvogel zó veel vrienden heeft. Er komen steeds meer en meer dieren uit de stad die een rondleiding willen. Behalve dat Haas daar heel druk mee is, zijn niet alle dieren even zuinig op het bos… Hoe lossen Haas en zijn vrienden dit probleem op?

Haas redt het bos

Actueel boek met knipoog en wijze les

Het boek Haas redt het bos greep me vrijwel meteen. Het is een fijn geschreven boek om voor te lezen (daar kan echt verschil in zitten vind ik, qua ritme) en het verhaal is grappig en onderhoudend. Het is geschreven in de huidige tijd van ‘likes en volgers’, gaat over oorzaak en gevolg, de gevolgen van het ‘delen’ van iets op social media, over geven en nemen en samen zoeken naar een oplossing. Bovendien zit er een heel duidelijke ‘les’ in over het behoud van de natuur.

Bovenal is het een heel actueel en vrolijk boek dat ook heel kleurrijk en sprekend is geïllustreerd door Gertie Jaquet.

Voorlezen als hobby

Voorlezen als hobby

Kinderboeken, ik ben er dol op. En voorlezen vind ik een van de leukste dingen om samen met mijn kind te doen. Het avondritueel doe ik dan ook heel graag. Gelukkig ben ik niet de enige boekliefhebber in ons huis. We gaan regelmatig naar de bibliotheek voor een stapel voorleesboeken en met name de collectie prentenboeken is in ons huis nogal groot. Nu mijn zoon 6 jaar is komen daar steeds meer ‘verhalenboeken’ bij. Voorleesboeken waar ik een of twee hoofdstukken uit kan voorlezen en de volgende dag weer. Het hoeft niet meer vol te staan met illustraties, maar er moet nog wel af en toe een plaatje bij staan, vindt hij.

Het allerfijnste moment van de dag vind ik het afsluiten van de dag met voorlezen. De overgang van een drukke dag met spelen, leren en het dagelijkse ritme zacht over laten gaan in de nacht. Ik vind het een heel belangrijk en waardevol moment en ik hoop dat ik dat nog heel lang mag doen.

Ik kan me voorstellen dat hij deze voorleesboeken straks ook uit de kast zal pakken om zelf te gaan lezen. Haas redt het bos is ook zo’n boek dat ik met liefde in zijn kast laat staan voor het moment dat hij het zelf kan lezen.

Haas redt het Bos

Het vriendelijke voorleesboek Haas redt het bos is geschreven door Annemarie Bon en geïllustreerd door Gertie Jaquet. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Haas redt het bos is verkrijgbaar bij je lokale boekhandel of online te koop voor 16,99 Euro.